Wednesday, February 24, 2010

2010 Wedding Theme Colours and Dais

Okay, i masih takde Theme colour. Boleh?? Initial plan nak wat pink-Light gray, similar to the pic below. Tapi lepas tuh... Macam nak pakai baju kaler lain.. Baju light gray (cam tak practical for the bride kalau nak buat- made to order, sebab it must be in dress, jarang wat yang two pieces- kain separate dengan baju..On the other hand, for the groom..Practical...Sebab Azlan boleh buat sut in grey so he can wear for formal matters/meeting lepas kahwin)

Pink + Light Gray

Lain la pulak kalau we all nak rent aja baju reception, sebab if we rent them, tak payah nak fikir2 kan colour ni nanti practical ke tidak, boleh pakai ke tak style ni gi dinner or kenduri kahwin kawan2..ke nampak macam over gitu siap kain leret2 kan... Hehe... Sebab i fikir2 balik, macam tak nak lah splurge my money buat kat wedding dress aje. Better i keep that money and spend it for business or my dream furnitures later... :) Jadi if i rent the baju, perhaps i can choose whatever colour yang i nak and the design kan...(provided boutique tu mesti boleh ambil custom made for wedding outfit kan?) - So my next mission, i kena cari bridal boutique yang boleh buat and cantik- custom made for rent.. with affordable price and superb services - Any suggestion?

i think kalau macam tuh nikah outfit maybe boleh spend lebih sikit kan? Sebab normally custom made dress yang for rental ni, price dia okay sikit... By the way, esok i will meet up with one of the potential vendor..Eh, too early ke? x kan? i was introduced to them by my new colleague - boleh tak? And discuss sikit2 kat FB, pastuh tengok kat website diorang cam okay je...So i terus set appointment this Friday night.:) Well, we'll see how it goes ya!

Kat bawah ni, wedding theme colours for 2010 yang i dapat from http://www.mypersonalartist.com/... Cantik2 kan? Tapi i still tak dapat nak decide mana yang sesuai ni... Lately, i dok baca entry from Hana Yorie pasal colour yang suit our skin tone... Hehe... i dah la banyak flaws ni... with skin complexion yang tak berapa nak rata ni... Kat sini coklat gelap, kat sini terang, kat sini putih sikit... Hadoyai... Pening kepala nak decide... Azlan pulak tak kisah aja dia tu... Lagipon dia tuh putih- i ni aja yang tan ( bajet JLO pulak...bukan tan ek sawo matang - ha amek melayu terus) Haha..

Navy and Yellow


Grey, Violet, Light Blue and Beige

Red, Black and White

Gold, Grey, Champagne + Light Blue

** Check out the site for more. :)

Ha, pilih la mana satu yang cantik... :)

I rasa macam my theme colour tak ada pun dalam ni... Hehe.Sebab macam campur2 dah macam apa. Tapi konon true-lover of art la. Haish. entahla. Kalau nak cakap apa yang i nak buat dengan wedding i ni, macam unreasonable je?tak buat kot camtuh mesti ramai orang disapprove ni... Haish...Kalaulah kita tak perlu menggembirakan ramai pihak dan kalaulah ibu i tak mahu jemput sampai 1200 orang... (i dah cakap dengan dia tak semua orang akan datang, but she keep saying that confirm lauk tak akan cukup and i was like...Okay ibu....apa2 ajelah...alamatnya angkat white flag aja lah)

Sekarang mari kita cerita pasal my dream dais....

Okay, i suka sangat pelamin Amy. Artwork yang simple tapi cantik gitu. Cute. Ada basikal. Wah. I nye nak letak vespa lah... Boleh tak? takpun beca ...Klasik tu...Tapi mana nak dapat ni...?Tapi kalau dapat letak kereta antique zaman2 Inggeris dulu macam best kan? Wow! Bestnya.Haha. Lepas tuh i haruslah pakai glove sampai siku, topi yang ada kain net tutup separuh muka...Dress yang kain kat bawah macam payung terbalik tuh... Wah...Macam ni kot :


credit to Bridalwave.tv - WAG's wedding

Tapi itu telah dimodernkan, mungkin seperti ini :



credit to
http://www.premiere.com/List/10-...ess-2008

Hahahaha...Lawak gile...Azlan pakai stokin panjang itu dan i pakai yang kembang semangkuk tu.:)

Okay berbalik pada dais...Inilah dais yang i suka :




credits to : WeddingsbyEternal.com

credits to : Arma Wedding Coutoure




credits to : Kerja Kahwin

Yang i nak bukan macam ni, tapi lebih kurang la.... Colour lain sikit kot.... I tanya vendor ni pelamin yang macam i nak tuh RM3*** k... Tapi if i amek sekali pakej dengan dia....Dia boleh tambah tolak darab bahagi jadila RM *****...which is lebih menjimatkan dari our initial budget.... Tapi syarat have to take makeup dengan dia...And i pula macam tak suka sangat makeup dia... Haha... Nanti i wat entry pasal Makeup artist idaman pula. Owh ya, and this vendor juga boleh custom made wedding dress - i am gonna bring the mag to show him tmrw. Bolehkah dia buat? Well2 tengok ajala nanti....Haha

p/s : Hari ni Azlan sedang risaukan sesuatu... I turut risau melihat dia... I doakan dia baik2 aja. I pula, hari ni HR tempat i interview dah call, tanya bila the earliest possible time i can join them, and paling bes bila dia cakap, i can try to give more than your expected salary... Ya Allah, kalau dapat memang sangat syukur...Cause it's like 37% more than what i am getting now without the allowances. Tapi, i still kena stay for BONUS... Oh cepatla........ :(




3 comments:

hana yoriee said...

hye Yanie..same goes to me..risau pasal color2 ni..hehe..tu la..hana pun ingat juz nak buat nikah outfit n rent the reception wedding dress sekali dgn pakej..ermm..jimat cost..huhu..yanie bgtau lah vendor tu siapa..hana pun tgh carik2 vendor for wedding package ni..hihi..

NoRr said...

yanie...i pun masih tercari2 theme color jugak..i love white baju but macam boring la if baju nikah i white n wedding dress i white jugak kan...dah la kitorang buat 1 je reception...huuu...but i love white baju...cam susah je nak break from this color..pening jugak pilih yg sesuai..

Yanie said...

Hana Yoriee : Dear, i jumpa dia dulu this Friday... Nanti i will let you know which vendor ya... By the way, apa yang u nak tolong i tanyakan dia, u list down and email me at thisisyanie@yahoo.com tau... Nanti i tolong tanyakan and let you know.

Norr : Betul...Dulu i tot of nak buat white baju juga.... Tapi typical kan...Tapi x pe white baju tuh tak akan lapuk dek zaman. Wah! Hehe...Tapi sekarang in colour Gray, Purple... Champagne. 2010 nye colour tuh... I tot of buat light gray and pink... Tapi tuh la... I tengok dulu macam mana... :) Perhaps u fikir dulu warna baju then baru u boleh fikir the rest... But if you want to wear white... Theme colour apa pun boleh rasanya.

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ