Wednesday, February 3, 2010

Madukara Suteramas...Baju lagi.....

Okay, i want to talk about baju lagi... Hehe...

With the help from blogger friends like Nahwal, Diah, Yaya, my ex schoolmate, Faradiba, i berjaya tahi eh tahu, a few designer or wedding outfit tailors' rates... Okay juga tak lupa, wedding planner/ wedding coordinator yang juga one my colleagues, Abang Mi, yang menolong secara FOC.. Dia sangat banyak contact okay... So senang, dia nego sana nego sini... Siap cakap " It's Okay Yanie, ill call on ur behalf" Okay Thanks Abang Mi... Menjawab persoalan, "Kenapa tak nak sewa saja baju? Kan lagi jimat kos?!" Okay.. sape cakap jimat kos? Kalau nak yang gile cantik, takde maknanya jimat kos. Haha. I tahu sebab dah tanya Nahwal. Haha. Lagi satu.. menjadi seorang perempuan petite dengan unknown figure nih sangat menyusahkan. Tak tau bentuk badan I ni jenis apa. Yang penting ketinggian 152cm dan berat 53kg (take note, ini adalah ukuran pada 3 Februari 2010). Kalau nak sewa baju, i rasa very limited kot baju yang sesuai dengan i... So, di situlah timbulnya idea i untuk buat jelah baju. Boleh pakai design yang kita nak, kain yang kita suka..designer yang kita suka and mampu and bla bla...

Menjawab soalan kedua, lepas ni nak campak mana baju tu kalau buat? buat pekasam dalam almari ke?.. Okay..Lepas ni, boleh jual kat butik balik (kalau ada yang nak la..Haha) I yakin i bukan sorang ja pengantin yang kurang ketinggian ye. Haha. Takpun simpan je, bila dah anak dua ke tiga ke..badan dah agak2 macam tong drum tuh, boleh jadikan baju kahwin sebagai pembakar semangat untuk menguruskan badan.

Okay, harap i menjawab beberapa kemusykilan yang telah diutarakan kepada i... wth? skema nye ayat i... Setelah di cadangkan oleh Nahwal, i telah email Unaisah yang memberi jawapan yang sangat menggembirakan iaitu, Yes she is available for booking, for wedding in December, but...ada but ye... She is only open to discuss the designs and etc only in May... So i pun dengan cepat, reply kat die, terus bagi idea, baju ape yang i nak buat, design macammana, kain macammana yang i boleh beli, the rate and also for reception boleh tak nak buat dengan dia....... And........no reply lagi dari die... Perhaps, dia sangat busy kan....? But yeah, she's nice....

I baru tau dekat2 rumah i ni ada yang boleh buat baju pengantin juga, Have you ever heard about Madukara Suteramas.. (klik jangan tak klik)... Okay kalau you all tengok blog Kerja Kahwin, baju Pamelyn tuh dia lah buat...Nak banyak tengok kat Nazim Zafri Photography yang official photog for Sueanne juga... Okay the baju for Pamelyn is from Madukara la... The designer is Eusopth/ Mohamad Yusoff tak silap i... Dia ada masuk Utusan 27 Jan 2010 hari tuh... (link).. i called him and saja chit chat dengan dia... He was quite nice... Cant tell much la sebab belum face to face..Tapi oklah... So i am going to see him next week... Lagipon butik dia depan umah je...Hahaha... Nanti i share2 k camne.... Oh you guys can check his FB as well Madukara Suteramas.... So to all bride to be ke, bride dah be ke..if you guys ada experience liaise with him, feel free to drop ur comment ek?



i think ni Pamelyn punya reception outfit.. Taken from Madukara Facebook


i heart wei macam ni... less is more...


TQ in advance.....Align Center


Tepek gambar sikit, yang gemuk berbaju biru = saya.

13 comments:

Hana said...

Quite nice baju Madukara nih.. :)I know what it feels like.. coz I'm 150cm only too.. My engagement is so last minute so I just sewa my baju.. I think it's quite obvious it's bigger than me bile tgk tangan :D Then.. Once I survey butik pengantin pon.. de sorang tuh ckp.. if grey kale.. only this 2 baju.. others u takle muat sbb yg lain utk org tinggi je.. (gosh.. i did feel frustrated at the way she says things.. Ump..)

faradiba said...

i nak ckp ni je...u will be gojes bride nnt... :D hehehe..

Yanie said...

Hana : Hehe... Yeah dear... i sooo feel you babe....That's y i am thinking to just tempah my pengantin dress.. Still contemplating ni...

Fara: Owh ... Hopefully la dear... Tapi u pun akan jadi gorgeous bride nye.. Percayala... Setiap pengantin adalah gorgeous....It doesnt matter who did their make-up, what baju they wear, what size they are... Every bride is gorgeous in their own way... Moreover it's their day..... No one can beat the bride's aura... Though ada tetamu yang lagi DIVA dari the bride uuuu.... Hehe

ctfza said...

dear.. thanks for dropping a comment at my blog.. so i dpt jejak u di sini.. hehe.. nnti dun forget to share with me the price etc.. boley? huuu.. nak cari designer/tailor jugak ni..

btw, i link u yer :-)

Yanie said...

Hi ct... No problem... Okay i'll link u too...

bitsANDpieces said...

macam mane nak ctct si madukara ni? ada e-mail kah?

Yanie said...

Heed : I rasa takda email but this is his number... 0192627891... i dah called Eusopth tu semalam... Tapi he is quite busy... Ape2 pun i am going tosee him next week... Nanti i let you guys know the outcome.

cik yaya said...

huk..dapat unaisah jugak ke?*jeles*

wei..i heart jugak lahh baju ituw

Yanie said...

cik yaya : Yes dear... Dapat tapi lepas tuh beliau tak reply msg lagi. Cantik kan baju itu? I nak jumpa dia next week.. Nanti i share macammana ek? Sebab this week dia busy...Semalam i call pun dia tak angkat...

Yanie said...

Tambah komen kat atas terpost pulak...Hehe...Semalam i call dia tak angkat...Tapi lepas i msg he said sorry and lepas tuh call...Baru dapat chit chat ngan dia.... :)

Hana said...

Let me know bout madukara as well.. :)

faraziana said...

madukara suteramas is d best!!mine on mlm berinai outfit by eusopth!he jz can do my outfit in 3weeks time with amazing touch!!jz go 4 it sure u will like it!

Yanie said...

Faraziana : ha... ur baju berinai dengan madukara kan? by the way, lawa the songket... Perhaps u can share with us the rate... ^wink^

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ