Monday, March 1, 2010

Meeting with Vendor Part 1

Nak update sikit ni walaupun mood tak berapa baek ( tak berapa sehat dari segi emosi :) )

Last Friday (26/02/2010 ) , My fiance and I dah gi jumpa potential vendor tu. Alhamdulillah, semua okay.Setelah berbincang ngan Encik Tunang yang memang tak kisah tu, kita dua dah setuju nak hire that vendor... Reasons :

1) Baju mereka custom made, and cantik. ( Tuh paling penting) Ambil perempuan saje, Azlan pulak maybe rent@ beli je tux kat Campbell :)
2) Harga pakej mereka affordable. I dapat
- Pelamin Dewan (fresh flowers, suits my theme, colours, gedebak gedebuk at RM3***)
- Hall Deco (6 Walkways, Arch) - Juga fresh flowers and etc
- Make up Nikah by EJ
- Make up Sanding By SM
- Deco Main Table - Fresh flowers
- Hand Bouquet - Juga fresh flowers
3) Wedding Planner yang boleh dipercayai dan dah established (InshaAllah)
4) Yang penting sangat friendly and jaga customer!

All the above at RM7***+

Haha... Okay kan?So next appointment, dia akan bawa design2 baju... And i boleh lah pilih. Mana yang sesuai dengan i. Hopefully, oklah designnya tu, sebab i memang hope dia boleh design kan baju yang sesuai dengan i yang bertubuh katik ini. :)

Lepas tuh i ingat nak hire MG ( Merisik Gallery) for the hantarans deco - 16 dulangs, table centrepiece, invitations cards (tapi tengok quo from Amy jugak :) ) Nanti ni i will message Amy at FB.

Tapi kan, i macam kasihan juga pada a few wed planner yang i dah beremail2 before. Siap ada yang i minta kalau boleh nego harga ke camna. They all pun treat i dengan baik. Cuma ada juga yang treat i dengan tak baik, tapi xpela , i dont mind.

Normal kan? Kita survey survey harga. Hehe.

Apa2 pun, next appointment end of March, after Bonus terus bayar deposit. :) InshaAllah.

Lepas jumpa mereka di RAINFOREST Cafe Menara KL, I ngan Encik Tunang main simulator F1. Hehe.



Setelah jumpa vendor ni, semangat nak diet membuak jadi tengokla makanan2 diet ku seperti di bawah. Semua tak makan lagi sebab macam tak sedap je...Hehe





p/s : Sorry i tak dapat nak reveal sapa vendor tu, atas sebab2 tertentu. Kalau nak tau email i ye? Thanks!

9 comments:

syanaim said...

::hai babe..u amik siapa..mesti prcie ok nyer..i pun ngah mencari ni..::

Yanie said...

Syanaim : Hehe... Ok jugak u... Much cheaper than if separate2... :)

thezaila said...

hi yanie...
do you mind to share who the vendor is.. if x keberatan la =)
ninazaila11@yahoo.com

Yanie said...

thezaila : I dah email u dear!! Check it out!!!

Cik Belle said...

yanie, email i jugak bole? saje nak survey. thanks. nur.athiah84@gmail.com

BuNGaKRiSTaL said...

cik yanie.. kalo bole nak share info pasal ur vendor tu... emel me are_qu@yahoo.com.. TQ..

Yanie said...

Cik Belle : I dah email u dear!

Bunga Kristal : I dah email u jugak!:)

satria kelabu said...

nak share jugak pasal vendor u bole?
i pun tgh survey2 gak nih...
diodexx@gmail.com

thanx =)

Yanie said...

Satria Kelabu : I dah emailed you. Sorry sangat lambat!

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ