Monday, February 22, 2010

Misery...

Hi buddies,

i am so stressed out la this few days. Ok let me share with you guys kenapa i stress sangat ni.

Okay, i pagi tadi attend interview dengan one company ni. I stress sebab people keep asking me, nape nak gi interview, walaupun kerja dah OK. I know i know, kat company sekarang memang the perks boleh cakap memang OK, Alhamdulillah,Remuneration pon OK. Tapi in terms of salary, what I get at the moment, is a bit low compared to my previous company. Tapi in terms of benefit, memang superb. I can say.

Tapi, banyak jugak PRO yang ade dengan company yang baru I gi interview tadi. Company tuh pon memang well established, perks OK, Salary InshaAllah, I can demand based on my experience and qualifications, tapinye bonus taklah sebanyak company sekarang. And company yang ini jauh lebih dekat dengan rumah I compared to company yang sekarang ini. So NO MORE traffic jam to work kalau I dapat. Hehe.


I stress out sebab terpaksa menjawab soalan2 dari berbagai pihak and tahan telinga dengar opinions diorang pasal intention I untuk tukar kerja. I truly understand and appreciate their comments tapi terus terang I cakap, mereka tidak di tempat I and they have no idea at all how does it feel to be in my shoes.(Ya size kaki i kecil)


Lagi satu, I sedih bila orang cakap I ini anti-social, x datang wedding kawan2 atau apa saja majlis yang kawan2 buat. Bukan macam itu, I segan orangnya. I don’t know how to say this. I just feel that I don’t belong to the crowd, That’s why I menjadi not a gathering person and selalu mengelak apa2 saja gathering or kenduri kendara kawan2. I sedih bila orang cakap macam tuh tapi I tak salahkan siapa2, I keep on blaming myself, why I don’t have the guts to meet all my ex schoolmate, ex universitymate. And I just don’t know why. Mungkin, I rasa inferiority complex ke apa, kan? And jauh sekali I tak datang sebab membenci atau tak suka kawan2 I. I TAK PERNAH LANGSUNG RASA MACAM TU.


I sekarang ni sedih sebab mungkin juga I kecewa dengan diri I sendiri, sebab I berusaha untuk please everyone around me, tapi in the end tak semua orang suka apa yang I buat. I sedih. Macammana rasanaya, if kita berhempas pulas, go beyond our limit, buat something semata2 nak tengok orang lain happy and gembira but in the end…. Mereka tak suka atau tak setuju dengan apa yang kita buat. I sedih. Tapi x apa. I faham. Kita ada banyak kekurangan… Maybe my best is just not good enough for them… Tapi I janji dengan diri I, Macammana I kecil hati or I sedih but I never ever stop untuk try ambil hati orang dan buat mereka happy. I know kadang2 I sendiri ada buat salah dan silap yang I tak sedar kan. And there must be reasons why people treat me like that, betul tak?


Tapi trust me, I tak pernah ada hasad dengki atau niat buruk pada sesiapapun. What I want is other people to be happy. Semua orang berubah. I juga berubah bila sudah besar2 ini. Hehe. Dulu mungkin I tidak matang, tapi sekarang, I can assure you that perangai gila2 masih ada tapi perangai tidak matured itu telah dibuang lama2 lagi. Life experience juga banyak mengajar I menjadi seorang yang lebih tabah untuk hadapi apa juga obstacles. Di tempat kerja, di rumah, di mana2 je lah.


I sekarang nak jadi better person untuk semua… Itu aja niat I. I nak yang terbaik untuk semua. Same goes to my wedding nanti. I nak semua orang happy.. I nak life I akan bertambah baik lepas itu….. Itu aja.

Wedding preparations ini sangatlah memenatkan dan menensionkan, tapi takpe…. I akan try buat yang terbaik for everyone.


I harap, despite semua kejadian2 ini, I akan boleh Berjaya…. I know I can do it…. Amin…


11 comments:

syanaim said...

::hai babe..dun worry everything will be ok..btw susah nak puaskan hati semua org..keep in touch tau..::

Yanie said...

Syanaim : Thanks for the positive words babe. Really appreciate it.:)

Elly Anaille said...

dear..jgn sedih2 k. u know what's best for u so go for it. :D

Yanie said...

Elly : Thanks dear!By the way, i link u..Love ur blog!

Nurulhuda|Adlie said...

yanie, ull gain some and ull lose some, so fikir ape yg terbaik.. interms of work i pun pernah rasa mcm u, satu jauh, boss demanding, good pay vs near to house, easy peasy boss, good frens but with slightly lower salary..

i chose the second =)

NahWaL said...

hey hey, sounds like youre a bit down and need a bit of cheering. cheer up sis, cool it, shake it up a bit, maybe u might suprise urself if u do mingle around a bit, it wont hurt right :). im sure people will like u the way u are hunh

Yanie said...

Nurulhuda: Hey, thanks sooo much dear!

Nahwal : i will try my best dahling!!Will do it! *semangat dengan tiba2*

Ainul said...

hai there! dun be sad okey. just follow ur heart. byk2kan berdoa.ALLAH sentiasa ada menbantu.

Yanie said...

Ainul : Terima Kasih banyak2 babe! I appreciate your positive words very much. :)

sheilazrien said...

heyh sis yanie~ xm0 sedeyh2 k..
:D seingat kak sheila la kan,maSe kat sk0la dulu yaniE ni hepi2 orangnyE :D
ngEe..kENduri jgn luPe ajak !!

Yanie said...

Kak Sheila : Thanks Kak Sheila.... Sangat terharu! :')

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ