Monday, February 8, 2010

Quotations Part 1

Hari ni i nak share quotations yang i dapat dari beberapa wedding planner... Tapi i tak tau whether quotation nih still boleh pakai ke tak... Sebab ada yang i dapat last year and ada yang i dapat this year.... So, maybe untuk further info you all boleh refer kat diorang sendiri... Mana tahu boleh nego lagi ke untuk dapatkan best price? Hehe....

Okay...Quotation yang pertama is from Zaifie Zainal Creation.
My personal opinion ; i tengok koleksi pelamin dia cantik2.... I sangat suka...Tapi part makeup tuh i am not that certain...Sebab kalau tengok makeup dari gambar sebenarnya tak berapa nak meyakinkan... Sebab camera kita sendiri dah ada feature untuk enhance kan muka kita dalam photo... So better to see the makeup face to face la kan? Lagi satu, busana Zaifie Zainal ni, i tak tahu sangat macammana. Okay ke tak ke...Better to fix an appointment dengan Kak Zai dulu kot... Dari testimonial orang, She is a friendly lady... :)Okay, ini yang Kak Zai quote kan untuk i. I asked for Hall package sebab my wedding buat kat Dewan Insha Allah. So here is the quo... Anything you want to ask, you can call Kak Zai at 016-2199023 or 016-2099023

.


Diamond Wedding Package 1. Pelamin Bersanding
3 panels of fresh flower deco frame
4 pillar light box with fresh flower deco
30 feet backdrop with artificial flower deco
4 x 9feet pillar

2 x 10feet pillar

2 pots with
floating candles
1 Chandelier
1 pair King size rod iron chair
Rose petals carpet

2. Walk The Aisle
10 flower stand with fresh flower decoration

3. Pergola Arch

1 Pergola arch for main entrance fresh flower deco

4. Others
1pair bantal nikah

Alat merenjis
Kipas, bantal tangan
Hand bouquet (fresh flower)

5. Wedding dress
• baju sanding L+P

• accessories L&P (rantai crown samping tanjak keris)
• bridal shoes
• hand bouquet

• payung

6. Make-up session

• sanding

• using MAC & Krayolan


All the listed above cost only RM10,000
We also do based on your budget.

Zaifie Zainal's Creative Touch

i heart this type of pelamin,all white so takde masalah nak pakai baju ape. :)


* All pics credit to Zaifie Zainal Creation

Okay, Second quo is from Rien Zaid. Pelamin pun cantik, tapi nampak macam dah common sangat kan pelamin macam ni. Ada tirai damask kat belakang. Tapi hari tuh, Abang Mi tolong call dia, dia cakap boleh personalize and bagitau dia... Maybe team diorang boleh buat ikut kitanye idea jugak kot.... Baju pulak, i have no idea... Tapi tengok website dia... Baju yang kat bawah tuh, dress pengantin perempuan pakai sangat cantik, okay...Cuma some people said the kain tak berapa nak UMMPH... Lain orang lain pandangan dia kan? Make up pun x berapa tau sangat la...Kena tengok face to face juga... Ini yang dia email kat i...Not bad jugak...5K for all.Hurmph, lagi satu, gambar2 dalam Fotopages dia sikit je... When abang Mi called that day, dia cakap, actually ada baanyaak lagi, tapi maybe tak sempat nak upload kot. :)


hai yanie. my pakej pelamin dewan,deko main table,walk away n arch, baju bersanding L/P n make up RM 5000.00 all use fresh flower follow ur team. yanie ble cal rien at 016-2200845 or 0193751399. pasti date wedding dah comform,cos rien ble terima tempahan 1 customer seminggu. TQ.

Rien Zaid's Touch





* all pics credit to Rien Zaid Wedding Coutoure

Okay, 3rd quo is from Weddings- Galore... Ini memang sangat2 affordable... Kak Julie nih pun boleh personalised ikut kita nye liking... Apa yang kita nak apa yang kita tak nak... Kalau nak pelamin ikut idea kita, dia boleh buatkan... Just bagi gambar and nanti dia quote price... Service wise... I tak sure macammana...Tak pernah ada orang blog pasal ni lagi... :)

Hi Yanie,
Thanks for ur comment at our fp. Ni quotation utk pakej dewan cam Rozaini & Wan Hafidz yg u mintak tu ye :)

Pakej Dewan Grand RM3800
Pelamin Dewan Eksklusif 3 panel (Kerusi Highback)
Backdrop Pentas
Stage pentas covered with petals
Sepasang Baju Sanding
1 x Makeup
8 x flower stand
Pintu gerbang
Red carpet sepanjang dewan
Fresh flower: Full fresh flowers deco add on RM1300
Hiasan meja beradap fresh flower RM400
If u have other question, just let me know k.
Thnks dear ;)
Julie
0173467996

Weddings- Galore's touch


* all pics credit to Weddings- Galore

I ada email iszal Ismail from Butik Citra, and this is the quo.. Okay this is what he quoted me, Perhaps macam tuh jugakhe will quote you, cuma based on you guys punya negotiation skill lah ya...Hehe..Perhaps lagi pandai nego lagi boleh diskaun kot...:)

haiii.. harga tempahan if full beaded chiffon adalah dari rm 1500 ke atas, if chiffon + lace adalah dari rm 1800 tidak termasuk jahitan manik.. veil/selendang adalah rm 650- rm 2000 kasut rm 450 -rm 600

thanks


Selagi belum bulan 5, i will continue surveying.... Bulan 5 tuh dah start to risau, start stress and start ada penyakit bridezilla dah...(Sekarang pun dah ada tapi baru Phase 1...)

Ha... Okay, nanti i sambung lagi k...

5 comments:

hana yoriee said...

wow..bagus2..info yg sgt berguna utk saya juga.so, tak yah lah nak quote lg dah bila dh tau package diorg mcm mana. hehe..tp agak beza lah yg zaifie zainal nye quotation..u baca yg zaifie email kat hana..

Salam Hana,

Thank you for your email & visit.

Pakej Perkahwinan 2010

Pakej Yasmin RM1000.00
~persalinan L/P sepasang
~make-up & aksesori 1x
~kasut, bunga tangan
~veil/selendang

Pakej Rania RM2500.00
~persalinan L/P sepasang
~make-up & aksesori 1x
~kasut, bunga tangan
~veil/selendang
~pelamin bersanding

Pakej Karma RM3000.00
~persalinan L/P sepasang
~make-up & aksesori 2x
~persalinan berinai L&P
~pelamin bersanding

Pakej Clara RM3500.00
~persalinan Bersanding L/P sepasang
~persalinan berinai L&P sepasang
~make-up & aksesori 2x
~persalinan nikah L&P
~pelamin bersanding

Pakej Lisa RM4500.00
~persalinan bersanding L/P sepasang
~persalinan berinai L&P sepasang
~persalinan bertandang L&P
~persalinan nikah L&P
~make-up & aksesori 3x
~pelamin bersanding
~hiasan bilik

Pakej Zahraa (pakej perkahwinan di dewan) RM5500.00
~persalinan L&P sepasang
~make-up & aksesori 1x
~pelamin bersanding 30'
~dekorasi dewan
~arch/pintu gerbang
~aisle (10 tiang)

We hope the above quotation is satisfactory to your requirements. We would be happy to entertain should you have any further inquiries with regards to the matter by contact us at 016-2199023 or 016-2099023.

Hope to see you as I prefered to meet for further discussion. Do drop by my boutique and please make a call before you come.

Meanwhile, we look forward to your early comfirmation and the opportunity to be of service for your wedding reception. We looking forward to your support and we ensure of our best service at all times.

Thank you. Hope to hear from you soon.

Regards,

Zaifie Zainal
Zaifie Zainal Creation
A| 16, Jalan Oasis 3, The Oasis,
Cheras Utama, Cheras,
56100 Kuala Lumpur

Hana said...

Waa.. good entry la.. butik citra yg mane nih.. I dh gik yg SACC tuh.. die ckp baju nikah RM1500.. baju sanding start from RM5000... bleh tahan jugak..

Yanie said...

Hana Yorie : Owh, maybe yang i nye tuh all fresh flower kot... Tapi dia cakap, dia buat jugak based on budget... Hehe... So perhaps kita leh nego lagi dengan dia kan?

Hana : I tak tau lah dear, butik Citra yang mana satu... Ini i email kat dia terus... Kelakar tak? I boleh tak tau dia one of the designers kat Butik Citra tu... Email i pun very laid back macam email kengkawan je... Hehe... My 'stupidity' shows.... Huhuh

adila said...

pelamin wan hafidz tu mmg sangat cantik & grand. wan hafidz kawan i, kawin kat dean JKR..i rase sure berbaloi if u engage with Wedding galore nih ;)

Yanie said...

Adila : Ye ke? Okay jugak die nye pelamin. Takpe dah masuk list dah... Thanks for the recommendation. :)

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ