Sunday, March 21, 2010

Wedding reviews

Boring weekends. Malam Sabtu tengok AF. X best sangat. Maybe baru first week. Not a big fan of the show tapi sebab housemates semua dok depan TV, so x nak ketinggalan... i pun menyempit juga. Haha.

Sunday morning, off to the office ( pekerja cemerlang tu, next year agak2 boleh bagi bonus 10 bulan x?Haha) settle all my pending cases. Lately, my health conditions hampered the progress of my work. Hasilnya, i am now overloaded with lots of consumer cases to be settled. Adoiii...But anyway, that's life lah kan? Nak tak nak kena hadapi :)

Okay so for this entry, i would like to share my reviews on two weddings i'd attended in December 09 and early of this year. One of the weddings was my stepsis's. she is 2 years younger than me. Haha.Simple je but nice i can say. i x masuk campur on the planning of her wedding, but apa yang i tahu, only the makan2 was sponsored by abah, the rest all was from her own pocket money. I adalah contribute sikit2...Hehe sikit je.. it was not something obvious pun.

Another wedding was my babysitter's youngest daughter. Ini babysitter i masa kecil2, i dengan my brother memang tinggal dengan dia lepas balik sekolah sampai ibu balik. Our family quite close, dah macam i punya own relative dah pun.


The pelamin. Diorang pakai gold outfit.


geram betol dengan bridal butik ni. Cuba tengok kaler pelamin dengan flower stand tu, tah apa2 x sama. Request lain, lain yang dia bagi. Kesian betul kat my sis.


Team kompang, masa ni dah nak dekat hujan. Murah je team ni, tapi kompang dia memang best. Siap ada yang gendang besar tuh. Tak tipu. Memang best gila. Kalau nak contact number, let me know. I will ask from my stepfather sebab i think this is his friend's kot.



d'mawar catering. Service superb. makanan sedap gila ok. Ramai yang puji. I will be using theor service again for my wedding. Memang sedap. I type ni pun terliur ingat nasi tuh...






My babysitter's daughter nye pelamin, from Saidatulnisa. Fresh flowers. Red roses plus daisies.



Bakal. InshaAllah, jika diizinkan tuhan.


The family. Bukan Adam's family.



The suave bridegroom and the beautiful bride. Baju dia sangat cantik, okay!


Untuk wedding my sis, memang sangat sedih, hujan turun dengan selebat2 nya, pengantin berarak dalam hujan yang lebat. Tapi hujan tanda rahmat dari Allah Taala kan? So kami redha. Kompang pun main dalam hujan. Tapi nasib ada gendang besar tu, so bunyi dia kuat juga walaupun hujan lebat. In spite of hujan yang turun selebat2 nya, ramai juga guest yang datang. Alhamdulillah.

Khemah sangat kelakar okay. Tema kaler gold, abah i pergi minta kaler purple untuk scallop. Marah sangat my sis. But what to do. Semua ni free tau. Sewa tempat pun free. My stepdad kerja dengan istana negara, so this is one of the perks la dapat tapak banglo ni without any cost. Masa wedding my sis ni juga ada karaoke but i dont like, sebab tak suka lah dengar orang2 yang tak dikenali berebut2 nak nyanyi kan? Lagu pula x kena dengan kahwin. Haish.

But anyway, makeup my sis cantik. MUA dia pun sangattt lah baik. Bridal ni outsource kan makeup kat MUA ni. Pasal butik ni, emmph no comment. Not recommended at all.

Untuk wedding my babysitter's daughter tuh, i memang suka. Food dimasak ramai2, sebab kawasan tempat tinggal tu walaupun terrace houses, and di Klang Valley pula tu, tapi neighbourhood kat situ memang selalu gotong royong kalau ada kenduri kendara. Bagus kan? Okay the pelamin, makeup, baju and main table deco tuh semua by Saidatulnisa. Memang cantik. i x tipu. the makeup was very nice. Flawless and glowing. Maybe dalam gambar tak nampak.

Baju also custom made. the baju was nice. Belakang dia banyak butang ala2 cosry, made from lace and chiffon. Terletak je. Kesimpulan, saidatulnisa memang best!

Biasalahkan wedding. Haish kalau i jadi my stepsis, i menangis kot. Cakap x serupa bikin. Dahla pakej dia mahal tak bertempat (mahal la bagi i compare dengan service yang diberi) Haish :(

Hopefully, untuk I, semuanya akan berjalan lancar.

Apa kita nak buat ye untuk vendor2 yang janji tak serupa bikin ni? Boleh saman x?

Hair Do Part 1

Can my MUA come out with something like any one of these for my hair during my wedding?

Bolehkah? Atau i mampu berangan saje. isk. ;'(



ter suka yang ini selepas membaca blog Elly.. Tapi rimas pula pakai veil tutup2 mata ni. Haha



My favourite... i wish that she can do something like this for me... Tapi... Dahi jendul ku letak mana weh?



Ohh...jatuh chenta pada yang ini juga... Tapi rambut yang terjuntai tu mungkin tidak sesuai kott...




Dramatic... Tapi nak cari menatang atas kepala tuh yang susah....

all pics credit to : https://www.shopbando.com/Product.aspx?eid=90


Isk sudah berangan untuk hair do... Lagi 257 hari. Borang kahwin pun x ambil lagi. Haha.

Saturday, March 20, 2010

Settting the date!

Guess what is the most important thing to decide for your wedding?

please put aside your baju, or makeup or even the guests that u plan to be around first. The most important decision that u have to make before the wedding is... setting up the date! Haha. Ya lo.. without a date, macammana nak jemput orang? Betul x?

I would like to share a few tips on "setting the date" for your wedding. Hope the tips help. :)

1) Work - You have to choose the perfect date when both of you can get time off from work for the wedding and also the honeymoon. Perhaps, some of the newlyweds dont mind much on the honeymoon part but for me, honeymoon is an ideal reward after all the sweat and tears of the wedding build-up. So go grab any honeymoon package - it doesnt matter whether it will be in or out of the country but so long the both of you can have all the time to rest and relax pun dah okay...

2) Notice - Dewan - if u are in Klang Valley, u have to book the dewan like one year in advance at least! Gila kan? hehee...semua orang dah suka buat kat dewan sekarang, senang. And if you want the best deal from the suppliers, u better put up the notice early, so then u can go crazy finding ur dream supplier....

3) Family and friends - Who do u plan to be around during ur wedding? Maybe ada relatives or good friends yang still kat overseas and u want to wait for them to come back for good dulu ke macammana kan? So semua ni kena consider.

4) Date - Hmmph, if ur wedding is gonna be in School Holidays, December especially, u really have to plan and deal with ur suppliers much earlier... it is pretty tough to book their service as u have to berebut with other bride to be- peak season la katakan. U also have to take note - school holidays, all the travel expenses, accomodation prices will hike up la. - so plan early, for better deals okay?

5) Day - As u know, Saturday is the most famous day for wedding kan? And of course is often hard to book. Sunday also okay - tapi for me if ur wedding is in short period only then okay kot if u would like to have it on Sunday, coz tmrw orang nak kerja. As for weekdays, they may upset some guests and hamper attendance.

6) Time - Ada yang prefer evening wedding, ada yang prefer noon and di Sarawak pula pagi2 ye...Dalam kol 9:30 -11:00 macam itu sudah wedding.... Hehe...

So happy choosing the best date!

Friday, March 19, 2010

Jodoh itu di tangan tuhan

Kamu semua percaya pada jodoh?

Adakah kamu salah seorang dari mereka2 yang suka menyalahkan orang lain bila jodoh tidak sampai? Harap kita tidak termasuk dalam golongan itu, ya kawan2. :)

Ramai orang cakap dont be too excited nak kahwin ni, kadang2 entah sampai entah tidak jodoh kamu. I am not going to be one of the "dumb" people yang suka bercakap2 tuh, samalah dengan kamu tidak mendoakan yang terbaik untuk si bakal pengantin itu kan?

well, JODOH ITU DI TANGAN ALLAH TAALA. Yes, it is true that how hard u work for it pun, kalau telah tertulis yang jodoh kamu bukan dengan si dia, bukan lah jawabnya. Yes, sebagai manusia biasa, kamu hanya MAMPU bersedih dan menangisi apa yang telah ditakdirkan. Tapi sampai bila, kan? Cuba ada perasaan ini iaitu REDHA. I know, it is easy for me to say it, tapi kalau I pun, nak melaksanakan nya payah kan?Tapi apa lagi yang boleh kita buat? Setiap yang berlaku itu ada hikmahnya. Dan sebagai pemerhati pada keadaan2 ini, adakah kamu perlu bercakap2 belakang " Itulah, excited sangat, kan tengok sekarang" atau "Hari tu tunang, siap pelamin bagai, hantaran bagai, kan dah putus sekarang, siapa nak jawab tu?"

Wah, kejam tau tak bila kamu dan kamu pulak yang pandai menghukum insan itu,Siapa kamu? Bukan tuhan bukan. Jadi dari kamu tambah dosa dengan cakap2 sebegitu, apa kata offerkan kata2 motivation seperti " Sudah tiada jodoh, apa boleh buat, kan? Allah knows what is best for you" and go hug the friend. Bukan saja orang yang boleh bertunang boleh putus, orang yang dah berkahwin, kalau ditakdirkan jodoh kamu sampai situ sahaja, bercerai juga kamu. Hmpph... Entahla bagi I, kamu tidak layak menghakimi takdir seseorang, kerana takdir kamu pun, kamu sendiri tidak tahu,bukan? Apa yang telah disediakan untuk kamu... Kalau kamu tahu, kamu memang hebat... Jangan kata, kamu berjaya back to the future. I tumbuk kamu nanti.

Jadi percayalah pada jodoh. Jodoh itu di tangan tuhan. Siapa lah kita untuk menilai apa yang ada padanya. :)

Wednesday, March 17, 2010

Theme Color

I still yet to have a proper theme color for my wedding.Concisely, these are the 50% confirmed hues for the day

Nikah - Soft Yellow
Sanding Outfit - Soft purple
Azlan's suit/tux - Light/Dark grey with purple (what do we call the inner part of the tux?)
Azlan's family - Soft Peach
My family - Soft Pink
Bridesmaids ( coz i will have like 4 to 5 kot) - Soft apple green or is it too contra with the soft purple? What do u guys suggest?
Hall Deco
1) Pelamin - Mix pink,purple,yellow,white,soft pink, soft purple - daisies to roses ( or whatever flower la, asal jangan bunga tahi ayam sudah)
2) Seating deco - Purple Ribbon lah kot. That's the only colour which complement the theme kan? Nak buat warna lain sangat pelik pulak karang.
Main Table - Same color like the pelamin. Pink purple yellow, compulsory.

The Doorgift - TBA
The Kad Kahwin - TBA
The Cake - TBA


Oh Tuhan, pening kepala i fikir color2 ni. So yang masih TBA tuh i harus google atau survey2 lagi... i actually want my theme color to be something artsy but no weirdo looking, but of course la ur big day is not only for you. Like me,i have to consider others opinions as well, especially from my ibu, who is really excited and looking forward and berebut2 dengan i nak suggest itu ini. But her ideas; kompang wajib, telur wajib, beg kertas nak bagi kompang wajib, air mineral wajib, semua benda lah wajib. Adoi la, but i still love her no matter what. ;)


Next mission - 2nd appointment with vendor, 1st appointment with nikah tailor, kain for bridesmaids and family, photographer booking. ;)

Tuesday, March 16, 2010

Winner of pemberi cadangan baju nikah!!!

i would like to say thanks to those yang sangat baik memberikan i suggestion kat mana i nak buat baju nikah dengan bajet ciput tu. 2k dengan beading work bagai + workmanship + kain + lagi lelaki perempuan. Sorry kalau ada yang kata, " weh, banyak aa tuh" .. Seriously i tak tau nak bajet.... I akan letak banyak2 supaya takdelah tiba2 tak cukup nanti. Hahaha. And i dont mind whether the baju will befrom big time designer atau tailor yang hanya beroperasi di kedai jahit kecil... As long as the baju is cantikkkkk and the tailor boleh buat dengan baik, i dah sangat suka....


And i rasa Dzull De Classique yang dicadangkan oleh Hana Yorie and Qudyn oleh Faradiba adalah pilihan I. Tapi lebih kepada Dzull De Classique kottt... Haha.

Omar Ali oleh Ilah Chumil bukan tak boleh tapi takut dia tak dapat nak wat design i ni.. And Cosry - i have to just forget about it sayang...Sebab bajet meletop pom pom pom nanti....


So the winner of the pemberi cadangannnnsss is...............

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


MS HANA YORIE!!!!!

So, the hadiah will be...................

Nanti Hana buka and tengok sendiri ye... Thanks a lot for helping.




Tapi kawan2 lain yang bagi komen, pun ada jugak....



Hehe, my "Brides" Mag Collection.Tengok sekali and camtuh2 je semua... Best sangat...Sangat banyak gambar2, inspirations and ideas... I will send randomly to u all ye.....


So, Hana, Faradiba, Ilah, Nasyrah... Let me know ur address....Ur so-not-mystery-gift-anymore is on the way.....:)



p/s : Alhamdulillah...surat Bonus sudah dapat... x sabar tunggu 25 March.... $$$$$$$... Hehehehe...Syukurrr...

Monday, March 15, 2010

Cadangkan and grab ur free gift!

Cadangkan tempat membuat baju nikah yang cantik untuk lelaki dan perempuan dengan budget di bawah RM2K. I HAVE KAK UNAISAH (apa type pakai capital letter, macam marah, hahaha) in mind...Tapi perhaps can survey other places ke? Huhu...


Oh ya, the 2k kalau boleh include kain sekali hehehe...


And and.... i will give away a mystery gift for the best suggestion (kalau semua best, i bagi semua lah) !!! (x kisah sapa2 je, tak semestinya designer.Tukang jahit yang best pun ok!!)

Thanks babes!!

Sunday, March 14, 2010

Ovarian Cysts

I baru gi checkup dengan Dr tadi sebab dalam seminggu ni on and off kena abdominal pain and abdominal discomfort. Seriously, i memang freak out gila before pergi checkup, i had a few argument with Mr fiance and tell you, it was a terrible argument cause he keep on persuading me to go and consult dr pasal this abdominal pain.

Initially i tot it was an appendicitis cause the symptoms are there. Tapi i x demam and takde pulak macam rasa menekan2... Then i pun tried to do some research pasal abdominal pain, memang banyak sebabnya. One of the reasons is ovarian cysts. I sangat takut okay, if baca the symptomps memang semua tuh ada dekat i. Dahla my period memang irregular. I pernah tak datang period for 7 months and lepas diberi ubat bentuk panjang warna chocolate baru the period datang gedebuk macam tuh.

I memang freakingly worried, Sebab dahlah nak kahwin. siapala yang nak ada masalah dengan perut masa2 nak dekat time kahwin ni kan? So imagine kalau u all dalam kasut i sekarang. :) i keep on crying and crying je. Memand the pain is not constant, tapi there are time i will feel like a sudden sharp pain dekat my thigh tau. Ya Allah, give me strength. Itu je yang i mampu cakap.

Dulu, masa i ada irregular period, i tell myself, pasti sebab i pressure...I memang tak pandai handle stress, paling2 pun i tidur. Kadang2 benda tuh tak perlu ditakutkan pun tapi i akan fikir sampai i pening2 kepala. Itula satu2 benda pasal diri i yang i berazam nak improve for this year.

Tapi tadi Dr. tuh cakap, cyst ni ada banyak jenis. Yang ditakuti yang dah bersaiz besar, sebab it can twist and rupture which is dangerous. Tapi kalau yang kecil it will go away in approximately 3 months. Apa2 pun, the Dr. still cant tell apa sebenarnya yang jadi kat i sebab dia bukan specialist dalam bidang ultrasound ni. So, he keluarkan satu surat and suggested me to go to specialist untuk buat UltraSound which i am going to do tomorrow. I memang takut tapi i really want to sort this thing out.

I am crossing my finger biarla benda tuh is just angin ke or urat terseliuh and not something serius. Insha Allah.

Doakan i ya? Amin... :)

p/s : Kak Unaisah email i, cakap dont think she is ignoring me, I wonder how come she knows i terasa macam tuh? :) But anyway, i tak rasa di ignore oleh dia, tapi i just takut macam dia terlalu busy sampai tak dapat nak ambil my order...That's y i was like, xpela cari lah orang lain. :) But since she dah email macam tuh, guess i can wait kot to liase with her this May for my nikah outfit. To Kak Unaisah, sorry sangat ya!!!!

Saturday, March 13, 2010

Baju kahwin. Maksud i Baju Sanding. (Short updates)

Hi bride to be buddies.

Just a quick and short updates.

Okay, macam I cakap in my previous entry yang i dah ada vendor for pelamin, MUA for my recept and solemnisation ( will update later in next entry) and for my baju sanding kan?

So i nak share sikit, gambar2 baju yang akan di custom made kan untuk i. Ini yang diorang pernah buat, tapi untuk i, mereka akan design beberapa design baru untuk i pilih. Design2 ni akan ditunjukkan akhir bulan ni InshaAllah bila i jumpa them for next appointment and bayar deposit for package. Senang hati lepas dah bayar deposit they can buy the kain and terus start jahit tepi baju... Haha, jahit tepi lah dulu kan baru boleh buat baju. Haha.

So below are their previous designs, i macam terberkenan satu design ni which i straight away cakap dengan dia, " i would like me recept outfit to be exactly like this except the colour is different" So the wed planner said "Okay, boleh awak, but why not kita ask the designer untuk design a few yang suit you figure then you can choose which one you like?" So i pun okaylah, keep my options open. Haha.


Yang ini i tak berapa suka, memang cantik, kain dia songket i think, tapi sebab kolar dia button sampai atas. Baju raya i macam tu, so i yang leher tak berapa nak jinjang ni nampak lebih katik memakai style camni kot.... But it looks good la kat orang yang ramping dan tinggi.


Yang ini i paling suka. The soft colour and bajunya pun simple kan? Cantik sangat.


Ini pun....Very the cantik... Lagipun ini macam boleh tipu2 orang sikit the style... Ala2 kebaya tapi nampak cam dress... And purple sangat in for 2010. Besides LIGHT GRAY and PINK. :)


This is my pick! Loving the kain so much!


Mesti korang dah boleh guess kan siapa vendor i? Haha. Tapi bukan S'Flair Bridal by Sheila Mohammad. It's Kayangan Bridal. Sebab sekarang Kak Sheila dah tak buat bridal i think. Dia sekarang concentrate on design under Sheila Mohammad Coutoure and professional make up je kot. So it's like anak2 buah dia punya butik tapi under Sheila Mohammad guidance la... My MUA for nikah is SM nya anak buah iaitu Fikri Sahak or i just call him as Ejad@EJ and My sanding MUA is Kak Sheila Mohammed sendiri. Beliau selalu makeup dalam Majalah Pengantin. So perhaps nak tengok dia nye makeup boleh belek Majalah Pengantin kott :) But fret not, nanti i buat one entry on a few MUA including Sheila Mohammad.

Tapi kalau you all nak tengok dia nye artwork boleh add dia kat FB. :)

That's all for now i guess... I nak gi tengok Alice In Wonderland ni :) Wait for my next update on MUA ya!

Wednesday, March 10, 2010

Adakah berbaloi?

Adakah berbaloi baju nikah lelaki & perempuan RM2500.

Inclusive of fabrics, workmanship and veil.

Dapat aksesori free rental. Is it worth it?

Monday, March 8, 2010

Of life and photographer part 1

Okay preps kahwin telah berjalan dengan sangatlah slownye. Kalah siput sedut.
Takde apa sangat yang nak disurvey pun. I pun dah konpius and exhausted nak pikir2 pasal kahwin ni. Tetiba rasa cam malas pulak nak berkahwin. Boleh? Hehe.

Takdela... It's just that, sekarang ni banyak things about life yang nak di prioritize kan dulu, for example, career... Ingat tak dulu i pernah cerita yang i dapat interview dengan company yang much nearer to my house tu? Hmmph, the company memang nak ambil i, but i pulak still dok kena brainwash dengan orang2 di sekeliling i sebab according to them, kerja sekarang dah best dah. So i dah penat and tak tau nak cakap apa. Nak happykan diri i or nak happykan orang2 lain yang happy tengok i kerja kat tempat sekarang ni. :)

Last2 i macam nak apply jadi tutor pulak... My prof dah cakap hari tuh, kalau i sanggup balik Sarawak balik, then okay, he will recommend me to be one of the faculty's tutor. Tapi, i dah tak sanggup nak berhijrah ke sana... Dahlah bakal menjadi isteri orang Sarawak. :) So, end up, i try lah ni nak apply post tutor kat dalam Peninsular. Tapi azlan was not so happy bout it. Sebab he said, we all akan kena jauh nanti. But all i want is to be far away from KL and live a down to earth life, doing what i want and love most and be happy! Tapi, does that mean that i have to leave everything or maybe everyone i love here? Sigh...Seriously, i am so stumped.

Hurmmph... Entahlah kan? Well this is all life i guess... So sekarang ni, i ingat nak survey on photog first lah... i heart Shutterspeak and Avicienna tapi pasti budget untuk two days tu macam burst budget photog Azlan and i kot? Haha.

So that assumption has made me to come out with this long list of wedding photographer, for Azlan to decide and proceed with bookings :

1) Digital Synidicate (http://www.digitalsyndicate.com.my) - Azlan dah call them tapi masalahnya, we have to pay like 50% out of the package price for booking, and our date is like 8 months to go, and deposit tak di refund balik. So takut nanti dalam 8 months tu terjumpa yang lain2 ke?
2) White Signature ( http://cintadanmereka.fotopages.com/) - Inipun kena 50% out of the package price. Tapi i heart their artworks very very much.
3) MyKlikersPhotography (http://myklikers.net/blog) - Tengok gambar wedding my friend. Ok gak. Dah request quotation. Memang within the budget. Deposit 30% out of the package. ***
4) Piiown ( http://piiown.com/blog/ ) - Ini pun ok gak. deposit 50% or min RM500. He prefers face to face discussion. :)

So far ni je yang i berkenan di hati and within my budget. Ada lagi a few... Tapi i x berapa juga... :)

Jadi maybe i can proceed with the final discussion dengan Azlan kott.. Kalau banyak cekadak jugak dia itu, hehe, suruh dia ambil gambar sendiri masa kahwin..... dush!

SOme of the lovely pieces from those vendor above :








Ho ho...i like this pic...baju kahwin mesti di snap.

Gambar ramai2 juga mesti ada!


Gambar fresh make up face juga mesti ada!


Gambar depan toilet juga!! Haha


Gambar mengaminkan doa! Berkat. Juga gambar menitiskan air mata.




Wonderful!

Azlan x akan wat begini. Mungkin aksi men pat kepala i je kot... he is that kind punya tunang. No lovey dovey. I pun selalu je tumbuk mesra pipi dia. Haha. -tumbuk betul2 kang terabur gigi pula


* all pics credit to the professional photographers of the vendor listed above. For more pics, go to their website ek...

So now camna ni ek? Which one should i go for ni? What should i do? The clock is ticking and the time is passing by.... HMMPH.......

Monday, March 1, 2010

Meeting with Vendor Part 1

Nak update sikit ni walaupun mood tak berapa baek ( tak berapa sehat dari segi emosi :) )

Last Friday (26/02/2010 ) , My fiance and I dah gi jumpa potential vendor tu. Alhamdulillah, semua okay.Setelah berbincang ngan Encik Tunang yang memang tak kisah tu, kita dua dah setuju nak hire that vendor... Reasons :

1) Baju mereka custom made, and cantik. ( Tuh paling penting) Ambil perempuan saje, Azlan pulak maybe rent@ beli je tux kat Campbell :)
2) Harga pakej mereka affordable. I dapat
- Pelamin Dewan (fresh flowers, suits my theme, colours, gedebak gedebuk at RM3***)
- Hall Deco (6 Walkways, Arch) - Juga fresh flowers and etc
- Make up Nikah by EJ
- Make up Sanding By SM
- Deco Main Table - Fresh flowers
- Hand Bouquet - Juga fresh flowers
3) Wedding Planner yang boleh dipercayai dan dah established (InshaAllah)
4) Yang penting sangat friendly and jaga customer!

All the above at RM7***+

Haha... Okay kan?So next appointment, dia akan bawa design2 baju... And i boleh lah pilih. Mana yang sesuai dengan i. Hopefully, oklah designnya tu, sebab i memang hope dia boleh design kan baju yang sesuai dengan i yang bertubuh katik ini. :)

Lepas tuh i ingat nak hire MG ( Merisik Gallery) for the hantarans deco - 16 dulangs, table centrepiece, invitations cards (tapi tengok quo from Amy jugak :) ) Nanti ni i will message Amy at FB.

Tapi kan, i macam kasihan juga pada a few wed planner yang i dah beremail2 before. Siap ada yang i minta kalau boleh nego harga ke camna. They all pun treat i dengan baik. Cuma ada juga yang treat i dengan tak baik, tapi xpela , i dont mind.

Normal kan? Kita survey survey harga. Hehe.

Apa2 pun, next appointment end of March, after Bonus terus bayar deposit. :) InshaAllah.

Lepas jumpa mereka di RAINFOREST Cafe Menara KL, I ngan Encik Tunang main simulator F1. Hehe.



Setelah jumpa vendor ni, semangat nak diet membuak jadi tengokla makanan2 diet ku seperti di bawah. Semua tak makan lagi sebab macam tak sedap je...Hehe





p/s : Sorry i tak dapat nak reveal sapa vendor tu, atas sebab2 tertentu. Kalau nak tau email i ye? Thanks!