Wednesday, March 10, 2010

Adakah berbaloi?

Adakah berbaloi baju nikah lelaki & perempuan RM2500.

Inclusive of fabrics, workmanship and veil.

Dapat aksesori free rental. Is it worth it?

9 comments:

Nurulhuda|Adlie said...

it depends, kalau u tanya i, i akan tanya u balik, hehe, choices tu u try tanya diri u, kalau fit ur budget, u suka, confident n sume pun okay go for it, =)

hana yoriee said...

waahh Yanie..its a huge amount for me! hehe..

NahWaL said...

sapa designer and u tempah or sewa??

sewa ye?

Yanie said...

NurulHuda : Tuh la... Masalahnya i pun tak tau dia ni designer ke apa... Kawan2 bride to be kenal ke tak ek? Haha

Hana Yorie : It's a big amount for me tooo... Tapi dear, untuk baju nikah ni, maybe boleh strecth sikit la sebab reception nya kita sewa.

Nahwal : I ym u nanti yang... Bukan big time designer pun :) Hehehe

sarah said...

i think it cost a bomb..baju melayu utk lelaki usually dlm 200-300 je..so 2200 for nikah dress emm bole tahan..but its up to u to decide..hehe..gudluck

Yanie said...

Sarah : Yeah, i pun rasa camtuh jugak.... Tapi, kalau nak wat ngan big time designer mesti lagi mahal kan? Huhu...

Xora said...

kalau cam kamu cakap, not a big time designer, saya rasa harga tu terlalu mahal sorry to say. Pasal biasanya tailor ni akan dapat price designer, maknanya harga kain diorang beli sbg contoh kat Jakel, harga dia akan kurang dari kita2 beli. Tak perlu tawar pun, buta2 aje mmg dapat murah dari kita. below 1k should be ok kot. jgn caya dia kata free rental utk aksesori. tapi sebenarnya diorang dah kira kos dan untung, tu yg berani bagi free rental ~ jhat kan saya, dapat blog org main terjah n racun org :P hihi.. selamat berkenalan

Yanie said...

xora : Hi xora, eh takpe...I really appreciate your comment....Betul kata awak... hehe...Thanks ya dear!

kay kamal said...

if me..i wud say its waaay beyond my budget. tapi if u rase u liked it so much and still within ur range,.y not?

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ