Saturday, March 13, 2010

Baju kahwin. Maksud i Baju Sanding. (Short updates)

Hi bride to be buddies.

Just a quick and short updates.

Okay, macam I cakap in my previous entry yang i dah ada vendor for pelamin, MUA for my recept and solemnisation ( will update later in next entry) and for my baju sanding kan?

So i nak share sikit, gambar2 baju yang akan di custom made kan untuk i. Ini yang diorang pernah buat, tapi untuk i, mereka akan design beberapa design baru untuk i pilih. Design2 ni akan ditunjukkan akhir bulan ni InshaAllah bila i jumpa them for next appointment and bayar deposit for package. Senang hati lepas dah bayar deposit they can buy the kain and terus start jahit tepi baju... Haha, jahit tepi lah dulu kan baru boleh buat baju. Haha.

So below are their previous designs, i macam terberkenan satu design ni which i straight away cakap dengan dia, " i would like me recept outfit to be exactly like this except the colour is different" So the wed planner said "Okay, boleh awak, but why not kita ask the designer untuk design a few yang suit you figure then you can choose which one you like?" So i pun okaylah, keep my options open. Haha.


Yang ini i tak berapa suka, memang cantik, kain dia songket i think, tapi sebab kolar dia button sampai atas. Baju raya i macam tu, so i yang leher tak berapa nak jinjang ni nampak lebih katik memakai style camni kot.... But it looks good la kat orang yang ramping dan tinggi.


Yang ini i paling suka. The soft colour and bajunya pun simple kan? Cantik sangat.


Ini pun....Very the cantik... Lagipun ini macam boleh tipu2 orang sikit the style... Ala2 kebaya tapi nampak cam dress... And purple sangat in for 2010. Besides LIGHT GRAY and PINK. :)


This is my pick! Loving the kain so much!


Mesti korang dah boleh guess kan siapa vendor i? Haha. Tapi bukan S'Flair Bridal by Sheila Mohammad. It's Kayangan Bridal. Sebab sekarang Kak Sheila dah tak buat bridal i think. Dia sekarang concentrate on design under Sheila Mohammad Coutoure and professional make up je kot. So it's like anak2 buah dia punya butik tapi under Sheila Mohammad guidance la... My MUA for nikah is SM nya anak buah iaitu Fikri Sahak or i just call him as Ejad@EJ and My sanding MUA is Kak Sheila Mohammed sendiri. Beliau selalu makeup dalam Majalah Pengantin. So perhaps nak tengok dia nye makeup boleh belek Majalah Pengantin kott :) But fret not, nanti i buat one entry on a few MUA including Sheila Mohammad.

Tapi kalau you all nak tengok dia nye artwork boleh add dia kat FB. :)

That's all for now i guess... I nak gi tengok Alice In Wonderland ni :) Wait for my next update on MUA ya!

8 comments:

t.h.e.z.a.i.l.a said...

hi yanie.. gambar yg last tu, warna pink kan..
nk nk.. kt bridal mana ek this baju ada.. bleh x share sikit.. omg!!! like it soo much..

Yanie said...

thezaila : Baju ni S'flair by Sheila Mohamad nye. Tapi kalau nak tahu rental price, i think wed planner i tuh boleh bagitau.... I let u know k dear... i try tanya dia dulu...

Anonymous said...

rasenye dia tempah baju kat man kajang kot. design sama jek..think so..heard before few butik mmg selalu tmpah with man kajang..

aida said...

baju peach, purple and white..look like man kajang creation. betul ke sflair yg buat? ;p better checkout dulu..

Yanie said...

Anonymous : Ye ke? Emmph... Tapi Sheila Mohamad ni dia memang boleh menjahit jugak... But anyway, i will do further checking. Thanks for the suggestion ya!

Aida : Okay... I check dulu ya!Thanks

Yanie said...

To anonymous and Aida : Dah dapat confirmation. Those baju are 100% Sheila Mohamad touch. Boleh try to do some research on S'Flair by Sheila Mohamad... Maybe kebetulan kot dia nye design tersama ngan Man Kajang :)

hana yoriee said...

hehe..design baju kahwin sume nampak similar..juz the branding jer lain2..my vendor pun ada design yg lebih kurang sama jgk..hehe..

Yanie said...

Hana Yorie : Ha'ah... Mungkin designer tu di indpire oleh designer lain kott... :)

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ