Monday, March 8, 2010

Of life and photographer part 1

Okay preps kahwin telah berjalan dengan sangatlah slownye. Kalah siput sedut.
Takde apa sangat yang nak disurvey pun. I pun dah konpius and exhausted nak pikir2 pasal kahwin ni. Tetiba rasa cam malas pulak nak berkahwin. Boleh? Hehe.

Takdela... It's just that, sekarang ni banyak things about life yang nak di prioritize kan dulu, for example, career... Ingat tak dulu i pernah cerita yang i dapat interview dengan company yang much nearer to my house tu? Hmmph, the company memang nak ambil i, but i pulak still dok kena brainwash dengan orang2 di sekeliling i sebab according to them, kerja sekarang dah best dah. So i dah penat and tak tau nak cakap apa. Nak happykan diri i or nak happykan orang2 lain yang happy tengok i kerja kat tempat sekarang ni. :)

Last2 i macam nak apply jadi tutor pulak... My prof dah cakap hari tuh, kalau i sanggup balik Sarawak balik, then okay, he will recommend me to be one of the faculty's tutor. Tapi, i dah tak sanggup nak berhijrah ke sana... Dahlah bakal menjadi isteri orang Sarawak. :) So, end up, i try lah ni nak apply post tutor kat dalam Peninsular. Tapi azlan was not so happy bout it. Sebab he said, we all akan kena jauh nanti. But all i want is to be far away from KL and live a down to earth life, doing what i want and love most and be happy! Tapi, does that mean that i have to leave everything or maybe everyone i love here? Sigh...Seriously, i am so stumped.

Hurmmph... Entahlah kan? Well this is all life i guess... So sekarang ni, i ingat nak survey on photog first lah... i heart Shutterspeak and Avicienna tapi pasti budget untuk two days tu macam burst budget photog Azlan and i kot? Haha.

So that assumption has made me to come out with this long list of wedding photographer, for Azlan to decide and proceed with bookings :

1) Digital Synidicate (http://www.digitalsyndicate.com.my) - Azlan dah call them tapi masalahnya, we have to pay like 50% out of the package price for booking, and our date is like 8 months to go, and deposit tak di refund balik. So takut nanti dalam 8 months tu terjumpa yang lain2 ke?
2) White Signature ( http://cintadanmereka.fotopages.com/) - Inipun kena 50% out of the package price. Tapi i heart their artworks very very much.
3) MyKlikersPhotography (http://myklikers.net/blog) - Tengok gambar wedding my friend. Ok gak. Dah request quotation. Memang within the budget. Deposit 30% out of the package. ***
4) Piiown ( http://piiown.com/blog/ ) - Ini pun ok gak. deposit 50% or min RM500. He prefers face to face discussion. :)

So far ni je yang i berkenan di hati and within my budget. Ada lagi a few... Tapi i x berapa juga... :)

Jadi maybe i can proceed with the final discussion dengan Azlan kott.. Kalau banyak cekadak jugak dia itu, hehe, suruh dia ambil gambar sendiri masa kahwin..... dush!

SOme of the lovely pieces from those vendor above :








Ho ho...i like this pic...baju kahwin mesti di snap.

Gambar ramai2 juga mesti ada!


Gambar fresh make up face juga mesti ada!


Gambar depan toilet juga!! Haha


Gambar mengaminkan doa! Berkat. Juga gambar menitiskan air mata.




Wonderful!

Azlan x akan wat begini. Mungkin aksi men pat kepala i je kot... he is that kind punya tunang. No lovey dovey. I pun selalu je tumbuk mesra pipi dia. Haha. -tumbuk betul2 kang terabur gigi pula


* all pics credit to the professional photographers of the vendor listed above. For more pics, go to their website ek...

So now camna ni ek? Which one should i go for ni? What should i do? The clock is ticking and the time is passing by.... HMMPH.......

3 comments:

thezaila said...

i suka la gambar the last couple tu.. very the bersahaja...

utk saya merialisasikan gambar sebegini, tidak mungkin berlaku kerana saya keras kekong..hahahhah

Hana said...

nice2.. if tak keberatan leh share quot x? getblush@gmail.com. Tgh pk2 jugak nih.. xtau nak amek sape.. TQ

Yanie said...

thezaila : Kan? Sangat cantik. Saya suka bergambar. Masalahnya tunang saya dan saya memang susah nak berlovey dovey camni depan orang... Relax aja cam tuh... So camna nak ambil the most romantic wedding pic ever? Hahaha

Hana : Hi there, check out your email k dear!

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ