Sunday, March 14, 2010

Ovarian Cysts

I baru gi checkup dengan Dr tadi sebab dalam seminggu ni on and off kena abdominal pain and abdominal discomfort. Seriously, i memang freak out gila before pergi checkup, i had a few argument with Mr fiance and tell you, it was a terrible argument cause he keep on persuading me to go and consult dr pasal this abdominal pain.

Initially i tot it was an appendicitis cause the symptoms are there. Tapi i x demam and takde pulak macam rasa menekan2... Then i pun tried to do some research pasal abdominal pain, memang banyak sebabnya. One of the reasons is ovarian cysts. I sangat takut okay, if baca the symptomps memang semua tuh ada dekat i. Dahla my period memang irregular. I pernah tak datang period for 7 months and lepas diberi ubat bentuk panjang warna chocolate baru the period datang gedebuk macam tuh.

I memang freakingly worried, Sebab dahlah nak kahwin. siapala yang nak ada masalah dengan perut masa2 nak dekat time kahwin ni kan? So imagine kalau u all dalam kasut i sekarang. :) i keep on crying and crying je. Memand the pain is not constant, tapi there are time i will feel like a sudden sharp pain dekat my thigh tau. Ya Allah, give me strength. Itu je yang i mampu cakap.

Dulu, masa i ada irregular period, i tell myself, pasti sebab i pressure...I memang tak pandai handle stress, paling2 pun i tidur. Kadang2 benda tuh tak perlu ditakutkan pun tapi i akan fikir sampai i pening2 kepala. Itula satu2 benda pasal diri i yang i berazam nak improve for this year.

Tapi tadi Dr. tuh cakap, cyst ni ada banyak jenis. Yang ditakuti yang dah bersaiz besar, sebab it can twist and rupture which is dangerous. Tapi kalau yang kecil it will go away in approximately 3 months. Apa2 pun, the Dr. still cant tell apa sebenarnya yang jadi kat i sebab dia bukan specialist dalam bidang ultrasound ni. So, he keluarkan satu surat and suggested me to go to specialist untuk buat UltraSound which i am going to do tomorrow. I memang takut tapi i really want to sort this thing out.

I am crossing my finger biarla benda tuh is just angin ke or urat terseliuh and not something serius. Insha Allah.

Doakan i ya? Amin... :)

p/s : Kak Unaisah email i, cakap dont think she is ignoring me, I wonder how come she knows i terasa macam tuh? :) But anyway, i tak rasa di ignore oleh dia, tapi i just takut macam dia terlalu busy sampai tak dapat nak ambil my order...That's y i was like, xpela cari lah orang lain. :) But since she dah email macam tuh, guess i can wait kot to liase with her this May for my nikah outfit. To Kak Unaisah, sorry sangat ya!!!!

4 comments:

Superwoman said...

hey.. is this the checkup yg u worried about tuh kt fb? don't be afraid, just get through it.. hope that it's nothing serious, take care!

NahWaL said...

HA HA HA. i told u!! kak unaisah memang bz.

Yanie said...

Athie : Yes babe. Hopefully macam tuh la... Insha Allah takde apa2... Thanks for the concern babe!

Nahwal : Babe, u ke yang bagitau dia? Hurmmph... i rasa dia a bit disappointed je...:)

sk said...

hopefully nothing serious eh.. insyaAllah..

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ