Sunday, March 21, 2010

Wedding reviews

Boring weekends. Malam Sabtu tengok AF. X best sangat. Maybe baru first week. Not a big fan of the show tapi sebab housemates semua dok depan TV, so x nak ketinggalan... i pun menyempit juga. Haha.

Sunday morning, off to the office ( pekerja cemerlang tu, next year agak2 boleh bagi bonus 10 bulan x?Haha) settle all my pending cases. Lately, my health conditions hampered the progress of my work. Hasilnya, i am now overloaded with lots of consumer cases to be settled. Adoiii...But anyway, that's life lah kan? Nak tak nak kena hadapi :)

Okay so for this entry, i would like to share my reviews on two weddings i'd attended in December 09 and early of this year. One of the weddings was my stepsis's. she is 2 years younger than me. Haha.Simple je but nice i can say. i x masuk campur on the planning of her wedding, but apa yang i tahu, only the makan2 was sponsored by abah, the rest all was from her own pocket money. I adalah contribute sikit2...Hehe sikit je.. it was not something obvious pun.

Another wedding was my babysitter's youngest daughter. Ini babysitter i masa kecil2, i dengan my brother memang tinggal dengan dia lepas balik sekolah sampai ibu balik. Our family quite close, dah macam i punya own relative dah pun.


The pelamin. Diorang pakai gold outfit.


geram betol dengan bridal butik ni. Cuba tengok kaler pelamin dengan flower stand tu, tah apa2 x sama. Request lain, lain yang dia bagi. Kesian betul kat my sis.


Team kompang, masa ni dah nak dekat hujan. Murah je team ni, tapi kompang dia memang best. Siap ada yang gendang besar tuh. Tak tipu. Memang best gila. Kalau nak contact number, let me know. I will ask from my stepfather sebab i think this is his friend's kot.



d'mawar catering. Service superb. makanan sedap gila ok. Ramai yang puji. I will be using theor service again for my wedding. Memang sedap. I type ni pun terliur ingat nasi tuh...






My babysitter's daughter nye pelamin, from Saidatulnisa. Fresh flowers. Red roses plus daisies.



Bakal. InshaAllah, jika diizinkan tuhan.


The family. Bukan Adam's family.



The suave bridegroom and the beautiful bride. Baju dia sangat cantik, okay!


Untuk wedding my sis, memang sangat sedih, hujan turun dengan selebat2 nya, pengantin berarak dalam hujan yang lebat. Tapi hujan tanda rahmat dari Allah Taala kan? So kami redha. Kompang pun main dalam hujan. Tapi nasib ada gendang besar tu, so bunyi dia kuat juga walaupun hujan lebat. In spite of hujan yang turun selebat2 nya, ramai juga guest yang datang. Alhamdulillah.

Khemah sangat kelakar okay. Tema kaler gold, abah i pergi minta kaler purple untuk scallop. Marah sangat my sis. But what to do. Semua ni free tau. Sewa tempat pun free. My stepdad kerja dengan istana negara, so this is one of the perks la dapat tapak banglo ni without any cost. Masa wedding my sis ni juga ada karaoke but i dont like, sebab tak suka lah dengar orang2 yang tak dikenali berebut2 nak nyanyi kan? Lagu pula x kena dengan kahwin. Haish.

But anyway, makeup my sis cantik. MUA dia pun sangattt lah baik. Bridal ni outsource kan makeup kat MUA ni. Pasal butik ni, emmph no comment. Not recommended at all.

Untuk wedding my babysitter's daughter tuh, i memang suka. Food dimasak ramai2, sebab kawasan tempat tinggal tu walaupun terrace houses, and di Klang Valley pula tu, tapi neighbourhood kat situ memang selalu gotong royong kalau ada kenduri kendara. Bagus kan? Okay the pelamin, makeup, baju and main table deco tuh semua by Saidatulnisa. Memang cantik. i x tipu. the makeup was very nice. Flawless and glowing. Maybe dalam gambar tak nampak.

Baju also custom made. the baju was nice. Belakang dia banyak butang ala2 cosry, made from lace and chiffon. Terletak je. Kesimpulan, saidatulnisa memang best!

Biasalahkan wedding. Haish kalau i jadi my stepsis, i menangis kot. Cakap x serupa bikin. Dahla pakej dia mahal tak bertempat (mahal la bagi i compare dengan service yang diberi) Haish :(

Hopefully, untuk I, semuanya akan berjalan lancar.

Apa kita nak buat ye untuk vendor2 yang janji tak serupa bikin ni? Boleh saman x?

2 comments:

syanaim said...

::babe..takutkan..bila apa yg kita nak x sama bila masa majlis..ayark..nak kata kena redha..x gak..mkn hati jerlah::

hana yoriee said...

huhu..seram jer baca vendor2 yg tak serupa bikin ni..huhu..

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ