Wednesday, April 14, 2010

Adakah perlu kompang segala?

Macammana ni? Theme = ENGLISH WEDDING.

Tapi... ibu insist nak kompang dimainkan ( mungkin sekuat yang boleh untuk menunjukkan ketibaan pengantin pada orang ramai, oh), sebab beliau cakap, kalau tak ada kompang bukan kahwin.

Okay okay.

Alaa, macammana nak walk the aisle neh. Lagu dah pilih (di bawah)

4 comments:

ctfza said...

yang.. apa kata.. kompang main waktu pengantin sampai je.. kalau buat kat rumah, pengantin lelaki sampai, mainkan kompang, sampai u jemput kat luar rumah.. sampai je kat isle tu, stop kompang, main music..

klu buat kat dewan/hotel etc.. biarkan kompang lalu dulu sampai hujung hall.. habis kompang baru pengantin masuk dengan lagu.. biar mcm orang ternanti2 nak tengok pengantin..

hehe.. boley pakai ke? biasa la.. parents mesti nak kompang.. hati org tua kena jaga jugak.. huu

thezaila said...

org tua2 mmg nk kompang bagai.. in fact, my dad pun dah insist nk ada kompang.. even though i'm not really fancy kompang.. ikut kan aje kata org tu..

Xora said...

Yang saya pernah tgk, dia buat cam fza cite tapi bezanya, org kompang tu dok alun dari pintu then tetiba berhenti kat tengah2 hall tu. then kepak kepuk jap. then tup2 berhenti dan mereka buat barisan then jalan dalam perarakan. cantik gak pasal mreka pakai baju melayu hitam, samping kuning. kiranya dah cam gaya hulubalang. then lagu tema dan pengantin pun masuk. tapi masa tu memang semua dah ternanti2.

Yanie said...

ctfza : Wah good idea babe... Thanks sangat2... I will propose to my parents

thezaila : Babe, betul lah kan... Tapi hati orang tua harus dijaga kan

Xora : Thanks for the idea Xora. Saya akan guna...

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ