Sunday, April 11, 2010

Doorgift Ideas Part 2 (Edible)

i am still clueless on what to give during reception. Google sana sini... dapatlah a few ideas..Kat bawah ni ada a few yang nampak macam menarik pada mata i... i dah attach together the website and the price for each item for ease of reference :)



Honey in Mini Jars
Source : Favors Essence
Price : RM3.50 each
Remarks : Simple kan? So guests can keep the mini jar and taste the honey as well!Tapi takut kecil sangat macam cheapskate pula. Ke tak?Hahaha. Or you can buy the mini jar ( with jam or honey) from gourmandines. So the ribbon and TQ tag DIY je lah.

Choco Muffin
Source : H.A & A resources
Price : RM0.50/pcs (min oder 100 pcs)- w/out decoration
RM0.70/pcs (decored)
Remarks : Letak ni dalam bekas yang cantik pun okay kan? Tapi... masa E-day dah bagi cupcakes. Macam sama lah pulak :)

Loose Pack Chocolates Wrapped in Foil
Source : Marryme2u
Price : 1kg = approx. 120 pcs
Min order = 1kg
Price: RM70/kg
Remarks : Ni baru macam celebrate the wedding kan? Letak dalam the cute box, letak ribbon lepas tu thank you tag... Lepas tu siap, kan?

Edible Wedding Box
Source : Coklat4u.com
Price : RM5.80
Remarks : Maybe boleh bagi kat VIP kot kan? Sebab kalau nak bagi kat semua macam meletop je bajet I? Huhuh

Personalized Chocolate Bar
Source : Also from Coklat4u.com
Price : RM1.50 each
Remarks : Free Design, and hey i saw something similar but ( of course with diff designs and prices) kat Marryme2u and ChocolatWrapper

Minihearts mint Candy
Source : KeepSakeCandy
Price : NOT AVAIL IN MALAYSIA
Remarks : Sedih.sedih. Kalau ada kan best... I nak candy warna warni macam ni. not necessarily heart shape. Tapi asalkan dia warna warni. Mana nak dapat ek?


That's all for now... Nanti i search lagi.... Penat search, banyak jugak i jumpa,tapi macam tak kena la, bukan kat Malaysia lah, etc...


10 comments:

missbutterfly said...

yanie.. im thinking of edible gift too.maybe choc praline yg loose pack tu ker..then sendiri deko (if sempat.hahaha).now sedang mencari2 vendor yg best.hehee..mari kita sama2 mencari. :p

farahfatihah said...

hi dear..thanks 4 d info

hana yoriee said...

weee...saya pon tgh sibuk mencari2 favor ni.. =)

Yanie said...

miss butterfly : Ye ke? Mari sama2 mencari. Kalau jumpa yang best2 tu jangan lupa bagitau tau

FarahFatihah : Welcome dear!

Hana Yoriee : Heee... Mari mencari sama2 okay!!

raZRiHa ♥ said...

yanie..tq singgah kt blog i td..i ade reply kat situ...u baca k?i ade soalan skali kat situ =P by d way, Personalized Chocolate Bar yg kat atas ni i rasa mmg best =) sweet jek..

raZRiHa ♥ said...

dear, i dh upgrade soalan2 kt blog i tu..haha...maaf susahkn u yek?? =P

raZRiHa ♥ said...

babes, my email>> fariha_gurl@yahoo.com thank you... =)

ElyaElmo said...

i planning DIY, ikat reben and TQ tag tu..for cuppies or muffin...ha3..simple...

Yanie said...

Razriha : Babe, nanti i ajar u satu2 k... No worriess...

Elya Elmo : Betul2 simpple... Asalkan ikhlas betul tak? Tuh lah tengah plan something similar juga ni....hehe

ngengngok said...

hai kak yanie,
bwat la doorgift yg org leh mkn ngn yg xleh mkn. i mean both la. attach skali.choc dlm cookie jar then decorate2 ke jar thu.. choc leh bli yg timbang pynye byk2 then wt sndri ..:)

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ