Thursday, April 22, 2010

E-Day Hantaran Part 2 (From Him to me)

Deco made by my ibu ( family Azlan di Sarawak, jadi ibu i ajalah yang buatkan :) )

Bunga, ribbon, polisterin beli di Nilai3 and Jalan TAR. Pinggan beli kat ROMANTIKA.
Boleh guna lagi.



Make up


Tepak sireh. DIsewa.



Strawberry. Dengan Small Chocolate Fountain. Beli kat Midvalley. TAPI TAK RETI GUNA. Hoho. So bazir.


Hehe. Kain. Dah jadi baju raya tahun lepas.



Cokelat. Tak dapat rasa satu pun. Semua dah bagi kat family members.



Perfume



Al Quran mini.


Itu sajalah. Semua DIY saja. Sebab nak tempah kat orang berapa lagi nak kena keluar kan.

Sebenarnya, i wanted to do a small and simple ceremony je for engagement. But then, bila fikir2, Family and Azlan's friends all datang dari Miri, Sarawak, so i decided to do something yang best sikit supaya macam worth their money datang all the way dari sana kan?

Tapi... engagement i tak grand macam orang lain. Just macam kenduri kesyukuran. Sekarang bila tengok kawan2 bride to be punya engagement. Wau! VERY THE NICEEEE....


But anyway, i am happy, my fiancee also happy... Tu dah more than enough kot. :)



10 comments:

aDieyZa said...

so sweet my dear..

bitsANDpieces said...

cantiklah yanie. suka sangat dengan org yang boleh buat hantaran sendiri..sebab sye tidak kretip :)

oh ye i nak tanye, kalau bridesmaid tu, kite yang kene buatkan baju utk dieorg eh? ke belikan kain aje?

thezaila said...

wah.. buat hantaran sendiri.. kudoss babe..
rasa puas hati je kalau tgk buatan sendiri

OpiYa OneL said...

Yanie, Pya time tunang dulu pun buat sendiri. Hentam keromo jew. Hehee.. Tp sgt puas hatikan bila dapat buat sendiri. (^_^)

Xora said...

OK. saya terlalu sukakan tepak sireh ittteew! yg kat belakang tu, cam sterika sikit2 tu, tapi giler cantik! giler cantik.

Yanie said...

adieyza : Thanks So much dear! Simple je. Barang2 pun biasa2 je. Dimana? Ya nilai 3!

bitsAndPIECES : Hi Babe, It depends babe. Ada juga yang bagi kain saja. Bridesmaid tu yang pergi tempah sendiri. But for me, i sponsor A-Z. Kira Sebagai hadiah sebab they all dah tolong untuk wedding i nanti. Hehe

Yanie said...

thezaila : Betul, memang sangat puas hati. Tapi penatnya Ya Allah tuhan ja yang tahu. Hihi. Tapi jimat plus puas hati. berbaloi2 tuh zaila.

Opiya : Ye sangat puas hati babe!

Xora : Suka ye? Tepak sireh tu kalau beli pun not bad harga dia bawah RM100.Boleh beli and simpan.

Sarah Abd Rahim said...

Comel sangat² hantaran you dear! I pun buat sendiri je. Rasa macam membazir gitu nak upah orang mahal² kan?

Yanie said...

Sarah : Alamak tak secomel your hantaranss lah dear. You punya lagi very the... Eventhough siap 2 hours before nikah... Sangat lah kreatif okay!!!

ZaNaQreatiFideA said...

cantik n sweet!

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ