Sunday, April 18, 2010

My Official Photographer for solemnisation and reception

Hoho....Setelah survey sana survey sini... Terlompat blog sana lompat blog sini, fotopages juga lompat sana, lompat bintang sini. Wedding Gallery juga terhegeh2 sana sini. Ambil name card juga sana sini.

Tanya kawan2 bride to be sana sini... Email2 sana sini ( Ayat normal, Hi please extend me ur quotation for........ - siap dah ada template dalam notepad u...Haha) .

( Itu bukti i sudah habis survey)

Dengan ini, i, Iryani Ikhsan memperkenalkan OP ( Hehe, singkatan kawan2 bride to be panggil) I,

(drumroll)

(drumroll)

(drumroll + swiss roll sikit..eh tak tak)

.
.
.
.
.
.
.

.

.


.

SAM RAIS


Kalau sesiapa yang tak kenal siapa Sam Rais ni, bacalah blog Puan Noe a.k.a LadyNoe (Misi 5 April) di entri ini.

Why did i pick him?

1) Harga dia very the affordable. (out of all photographers yang i tanya, semua charge meletup2 untuk 2 days event) So sebab harga yang OK, pasti budget ada untuk videographer yeay. Manggis? Fuh.. Mungkin tidak. Haha..

2) Package dia sangat berbaloi2.I will be given this and that, but the price? Eh, macam tak percaya je tau.

3) Hasil kerja dia agak memuaskan. Remember i did share with u guys before yang both of us tak suka gambar yang melampau2 editnya tu?, we would like the picture to be as natural as it is. So Sam Rais ni dah memenuhi criteria di situ (Kalau edit background je , atau buang jerawat ke jeragat yang bersepah2 di muka i tu ok kot - nak haru lagi kalau tiba2 edit terbuang kening sebelah.Haha siapa nak jawab tu kak ooi?)

4) Dia punya sample story board and sticky album very nice...Macam tak percaya je dengan harganya itu... ( Tak tahula pula i kalau ada bride to be buddies yang dapat lagi murah... jangan cerita dengan i u, menangis nanti... Heheh)


Ok nak tengok sikit tak artwork Sam Rais. Nak tak? eh pastilah kan?

Okay layannnnnnn....




Ladki Badhi Anjani Hai.. (betulke?) Kuch kuch Hota hai tahu?


Lady Noe digeletek oleh suami. Kegemaran. :)


Ala2 video klip Dato' Siti. Bukan Cinta Biasa.


Vintage Melayu. Hoho


Kalau I nak ambil di dalam besi tu. Lubang tu muat rasanya hoho.

all pics : Credit to SAM RAIS ( add lah dia di facebook)


Bila deal dengan Sam ni, tengok2 rupanya dia pernah tinggal di Pantai Hillpark Phase 2.

Terus lah cakap " Eh tunang i sewa di situ, i sewa di terrace depan Pantai Hillpark tu, ibu i tinggal di Desa Aman tu, sekampung rupanya kita ni eah? "

Tengok? Orang2 kampung juga. Hahaha.

Kalau nak quotation dia, drop me ur email ya!!!!


p/s : I yakin small time photographer ke medium time ka (big time tak payah cakap la), pasti boleh bagi yang terbaik juga kan? Yang penting, the way they deal with the customer tu ...betul?

Sebab bagi i photog kena pandai communicate, so kalau time2 they all e-mail2 dengan u tu, mungkin you all dah boleh rasa ada chemistry dengan dia .. bajet pun kena, artwork pun ok...apa lagi? Booking je.

and tahu kenapa chemistry itu penting? Sebab mungkin kita nak guna dia lagi, nak aqiqah anak, nak birthday anak, nak amek gambar family outing ka, gambar raya ka, nak ambil gambar anak konvo ka (oh terlebih sudah)haha

So,Jangan tunggu lama2, nanti lama2, dia diambil orang!Haha

Sekarang mahu cari OP untuk PRA Kawen PULAK!

18 comments:

OpiYa OneL said...

babe.. nak quotation SAM RAIS tu boleh?
sh_aqua29@yahoo.com

SaRaH said...

hi dear..nak quotation utk SAM RAIS bole? email i k..thanks..

thezaila said...

hai... i pun suka sam rais punya nya ni.. gambar nya lawa and the package sangat la awesome!!! but then, i only discover sam rais after i've already deposited my OP... xde rezeki.. =(

Yanie said...

Opiya Onel : Babe, i dah email u tau... So comment sikit camna harga dia? Okay kan? okay kan? (Huhu, nak sokongan ni) Album dia cantik.

SaRah : Babe, email u mana? Tak da pun babe. I cari atas bawah blog u pun tak ada.

thezaila : Wah, cik zaila suka sangat lah tu sampai tersasul-sasul "i pun suka sam rais punya nya ni" Hehe.. Jangan marah ek..Gurau.

Sama la babe, kadang2 sakit hati baca blog2 bride2 to be tgk eh dia dapat lagi cantik, and lagi affordable pulak tu. Esp MUA. Akhirnya dok demn demn dalam hati je... Huhu

hana yoriee said...

waahh..yanie dah byk progress..gud gud..baju nikah bila lagi yanie??hehe..

harzharun said...

dear...u dah paln ke nak pose cam ne?...i hr tu bkn main plan..tiba masanya, malu la plak...arjuna & OP pun heran nape i malu..sbb biasanya i ni jenis kecoh..hahaha

Cik Belle said...

owh yanie, cantik betul gambar2 die eyh.. sadly, i dah booked photog. argh, kalau x, mahu juge tau quotation dari die. sob sob. takpe, next time maybe. =)

Yanie said...

Hana : Baju nikah tak tau lagi Hana... Hehe.. Jom teman gi Dzull De Classique

Harzharun : Saya tengah pikir ni babe. Nak posing2 macam mana. Huhu... Kena prektis depan cermin lah macam ni kan babe.

Cik belle : Saya dah tengok OP awak... Wahhh cantik juga gambar dia cik belle. Lepas tuh, harga dia ok tak? ok kann?

AiniQMY said...

hehehe..cantik gambar dia amik..urs will be as comel as that oso i rase...i tak update2 lagi OP i..hahahhahaha bace entry u terus teringat..ekekkeke

take care bebe!

Yanie said...

AiniQMY : Hehehe... Semuaaaa bride to be akan catik in photo dont worry! Pasti Yakin... U too babe... Oh...Gi updet chepatan... :) U too take care babe! Im so love ur blog!

ajjah said...

Hi yanie, boleh share with me the quotation? I pun tengah mencari2.. allbetweenmenyou@gmail.com
thanks dear

Yanie said...

ajjah : check ur email babe! Thanks!

adda_shariff said...

hye dear. nak tau quotation sam rais bley..? its dukeariff@hotmail.com thanks..!

Yanie said...

Adda : Check ur e-mail babe!

cuqisz said...

hi yanie. nak tau gak quotation sam rais ni =) tengs babe! cuqisz@gmail.com

Hana said...

nak jugak la quot this photographer.. tgh mencari jugak.. :) getblush@gmail.com

Yanie said...

Hana : i mailed u babe!

PutRi said...

Hi yanie.. nak quotation SAM RAIS tu boleh?
puterifirdaus@gmail.com

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ