Monday, April 12, 2010

We share the same dreams for the wedding hoho

We both have the same dreams for the wedding.

1) I nak nyanyi this song. Azlan and the group will play the band. (the qcumber. His band dengan kawan2nya di Miri~ Masa kat U dulu, i tak tahu pula nama band dia. Yang i tahu he played lead guitar)


Hoh. video clip ntahapa2. Haha.



This is the last song diorang main masa jamming time. Tgk la yang main guitar pun duduk je macam malas. Tak sangka pulak kawan diorang boleh record masuk youtube. Haha. Oh and Azlan yang main the black and white guitar.

imagine. hoh. suka. sebab i memang kaki menyanyi. x sedap pun tak apa. Lagu ni (Fastball~The Way) macam sesuai untuk semua golongan. Azlan kata kalau lagu dia biasa jamming, memang mau kena hambat dengan penyapu di hari kenduri.

So my next mission is to find sesiapa yang can rent out, 2 electric guitars, one bass guitar, and one drum for the wedding, and oh ya sound system lah kot kan. Kalau dapat this plan is on. So beside ntah caklempong apa yang ibu nak book tu, this will be another entertainment for the guest. Kalau diizinkanlah.

Mula2 actually i yang macam berangan2. Lepas tu i share it with Azlan. tak sangka pulak dia cakap " i pun selalu dream yang kawan2 i dapat main masa wedding i" oh!!! God knows why we met each other kan? HOHO. xpayah susah2 upah live band benda lah. pengantin je yang akan menghiburkan tetamu. Boley? Save budget. Hehehe

2) Hehehe... Pre Wedding theme yang sempoi.... hoho. to be announce later... Sebab still contemplating lagi.... Tapi sempoi je... And i already have the song for the slide show to be displayed during the wedding. Lagu itu favourite kami dua. Bila dah finalized ni, i bagitau...

3) Colourful wedding. the baju (pengantin) will be in purple and grey. The pelamin will be from soft colours. Purple, pink, white and yellow kot. Same goes to the walkways and arch and whatever. The bridesmaids will be in apple green (kott) the chief bridesmaid (wah ada chief kau) will be in turquoise/baby blue. the in laws will be in peach. the family will be in pink. the doorgift will be in purple -yellow. ...and the dewan will be in red (no no) . yeah we would like to have a colourful wedding.

4) My hantaran ~ a bit artsy looking. My handbag pun dah macam kartun dah i tengok. So sekarang ni aim nak beli perfume/makeup set pun kartun2 jugak. Paul & Joe? Benefit? ANNA SUI? Ada lagi tak brand yang kartun2? Azlan's side sophisticated a bit la. Wallet & belt dia pun hitam legam. kasut hitam legam. Workshirt dia? eh yang ni tak hitam. Ini based on apa yang we all dah beli so far. One month one hantaran. (Dah macam 1 malaysia, one voice...k wtf) Hehe

Actually hantaran we all ni pun dah menunjukkan our personality. Azlan, seorang yang sangat serious.Me on the other hand, main2, suka buat lawak, love arts and crafts.. so kitorang sangat2 berlawan. sangat.

5) Kad kahwin ~ Kad kahwin yang paling simple. simple. kalau boleh nak buat sekeping je. Ingat nak buat design sendiri ni. Tapi macam susah pula. ok ok tengok dulu.


ah banyak lagi... centrepiece, handbouquet...doorgift...adoi tu semua tak cerita lagi.... Nanti ek. Esok nak kerja. Masuk tidoq dulu na...

4 comments:

missbutterfly said...

yanie- yg band tu sgt kewl ok!hahaha...nk propose jgk kt my mom..tp takut kene reject.hehehe

Yanie said...

missbutterfly : Ala babe... Sempoi2 je... We want our wedding to reflect who we are, tapi agak kelakar. Theme English. Tapi siap band apa bagai, kaler colourful... Haha. Whatever la.. Yang penting enjoyyy!!!Haha

ZARA said...

Cik Yanie.

comment yang tak kena mengena. saya nak copy u punya checklist boleh? macam lagi detail lah. suka!

Yanie said...

ZARA : hehehe... eh babe, copy je la...x payah tanya...that's for sharing tau!! :)

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ