Friday, May 28, 2010

MUA, HALL DECO settle...

First of all, i would like to thank u guys yang banyak bagi support kat my previous entry.

memang entry tu sangat menikam kalbu, kan? to me 3475 is a lot of money. Ada yang boleh dapat pakej kahwin serba satu dengan that much of amount. I pula, hanya dapat baju bersanding (yang dijanjikan eksklusif )dengan one time makeup nikah. I dont know, maybe ada orang yang, rasa "takpela, burnt the 3475 asalkan tak sakit hati, or dapat yang lebih baik" but not to me.

i worked hard to gain that much of money, coz that money is actually part of my bonus. And in my company, bonus are determined by our monthly performance evaluation. So pastila i sedih. Bukan?

Tetapi, this is my big day im talking about. And this is my time of the year! So, walau pun duit sangat berharga bagi i, i sanggup tolak belakang dulu. i ikut lah nasihat2 kawan i, yang penting dapat yang okay. jangan berkira sangat pasal duit. Rezeki ada di mana2. Yang penting, x sakit hati and i boleh dapat yang lebih baikk. InshaAllah.

Mesti u all tertanya2 kenapa Yanie cakap mcm ni, kan? Actuallynya, the 3475 is 50% deposit for my MUA, Sheila, my hall deco, my pelamin, and my makeup nikah. Tetapi setelah i tukar time, banyak dah yang tak avail. Sheila is not available for that night, pelamin clash with 2 weddings...

So i tanya Ezzad, ada yang kena tambah ke. So he said, takpelah, x payah tambah apa2, sebab deposit is not refundable kan? (sayangnya, perubahan time saja yang menyebabkan semua back out and tak nak buat, i dont cancel on them actuallynya, which is the reason why i can get my money back, kan?) But ezzad cakap, in the agreement, dah clearly stated, kalau ubah time,memang sama macam we all yang cancel on them. (which is bila i tgk balik, takde you all. TAKDE)

Tapi, i malaslah nak gaduh dengan dia, sebab i dah anggap dia mcm kawan2 i, dah.Malas nak panjang2 kan cerita, kan?

Okay, so i nak buat kejutan lagi, i nak cancel pula makeup nikah dengan dia!! ha? terkejut tak? hehe. So biarlah the 3475 tuh hanya untuk dress tuh saja, kasut and aksesori - kalau dia nak bagi lah. (he better make it look gorgeous and superb, kalau tak i jadi king kong time2 tuh juga) haha.

Sekarang, i dah cari MUA lain for my reception and nikah... Guess who?

Yeah, it's Hazlie you all. I booked him for recept gitu. Well, i had viewed all his previous artworks, and i fall for them right away. especially what he did to anil and diah, during b2b gathering, diah's engagement and amy's solemnisation. And he charged me for only RM400 for the hairdo and makeup which is sangat affordable. the makeup pun not so tebal kan, simple just like what i always wanted.

Sekarang ni, i kena cari MUA for nikah lah pulak. I prefer that my MUA to be a she on nikah, sebab i nak berada dalam keadaan berwuduk semasa itu. So kalau he nanti susah pula kan?

Okay, so for hall deco, cuba teka i hire sapa? Tak lain tak bukan it's RASS DECO u all..... hehe. Tak sangka i hire diorang juga at last. Dulu masa baru2 bertunang, selalu dok godek2 blog diorang and berangan2 sendiri. Tak sangka now i ambil diorang. Alhamdulillah. And KAK La tuh memang sangat helpful. Thanks banyak2. Tinggal nak gi tgk design je nanti. And the best thing is, Kak La cakap they can set up the pelamin in that approximately four hours time. :)

So misi i seterusnya, mencari MUA for nikah, and jumpa that designer for baju nikah, discuss things dengan dia, lepas tuh pergi tengok pelamin design kat Rawang....


p/s : Anyway, hari nih dah bayar depo untuk Rass Deco and Hazlie. Two things settled. Checklist kena repair!

10 comments:

miss nona said...

yeayy..dh settle ek..alhamdulillah~

Nurulhuda|Adlie said...

yanie, glad u dah sort everything, hehe, i sumpah risaukan u satu benda je out of ur last entry and i lega i dah dapat convey msg, insya Allah, what u have with u now both are great too..

some stuff are not meant for u now, maybe later? mana tahu kan hikmah sebalik sume ni..

Yanie said...

miss nona : Thank u for the prayers, yang!

Huda : Thanks babe. u are my saviour.Nasib baik. Hopefully, semua okay... Thanks. Thanks. sangat suka. :)

Hana Jaffar said...

hi!
yes, hazlie did a great makeup job for my engagement couple of months back! sangat suka! :)

i doakan semua akan run smoothly from now onwards for u. have fun preparing for your big day, sugar!

Cik Belle said...

alhamdulillah.. tak perlu dah pening-pening. ehehee. congrats yanie dapat settlekan dengan cepat! hihi

Yanie said...

Hana Jaffar : Thank you so much sweetie. Yes i am in the same line with u on hazlie.I dont want to splurge that 1k on makeup la knowing that those MUA who charged us below than 1k pun can also give the same best shot!Hopefully! im crossing my fingers ni...

Cik Belle : Thank you so much for the prayers Cik Belle. I really appreciate it.

ElyaElmo said...

alhamdulillah dear...setiap dugaan tu ade hikmah dan pasti ade penyelesaiannye kan:)

sk said...

yay for yanie!!!! \(^_^)/

Yanie said...

ElyaElmo : Thanks so much dear~~

sk : yay for u too!! *eh tiba2 kan?*

hana yoriee said...

hehe..terlambat lak nak komen kan??haha..gud2..yanie sgt tabah..takpelah..mungkin ada hikmah disebaliknye..so, pasni sila update dsign baju nikah ngan AC tu plak yea?? =)

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ