Wednesday, May 26, 2010

YOU ALL TOLONG MAKKKK!!! GILA PUNYA NIHHH

okay tarik nafas semua.

haha. Previous entry i cerita pasal Dewan bukan? Dewan buat hal bukan? okay kes itu sudah setel u ol.

i dah dapat a new dewan. PUSPANITA Hall kat Jalan Hose. Alhamdulillah, dewan besar and cantik. Very the nice. TETAPI, masalah lain pulak timbul.

On 4/12/2010 itu (ya itu tarikh saya kahwin kawan2, eh tiba2 kecut perut pula mengenangkan) , di belah paginya ada orang kahwin okay. Indian wedding until 2 o clock.

Demn. Dengan gembiranya, yes sudah tentu ibu nak buat malam which is memang apa yang i nak dari dulu. Hoho.

TETAPI, MY VENDOR TERPAKSA DITUKAR U OLLLL... DITUKAR KESELURUHANNYA!

U ol imagine lah... my deposit of RM3475 tuh burnt gitu aja, i mean bukan burnt sepenuhnya gitu. Tetapi, i hanya dapat my own baju bersanding dan mekap nikah saja dengan RM3475 itu which is sangat kesedihan you oll. kesedihan... huhuhu. kalau ikutkan baju ezzad charge hanyalah RM1800 for Grade A, sebab fabrik semua dia belikan u oll. and dia nya rate makeup is RM500 only. Tapi disebabkan deposit tuh kan untuk Kak Sheila Mohamad yang supposedly akan makeup kan i sanding and pelamin i sekali, so tak de lah Ezzad nak balik kan yang lebihnya tu!!!

Huhu. Tapi salah siapa? Salah i lah kan, change venue - dimana change time juga. Sebab change venue tak ada masalah, change time tuh masalahnya kalau ikut agreement pun. Sebab Ezzad team tak boleh nak wat pelamin and main table deco in that approximately 4 hours!!! hoho. sebab i told him that the dewan will be opened for deco by 4 pm which is like 4 hours je before my wedding kan? But then he can actually use the ample space outside the hall for pre setup, but still he refused sebab maybe inconvenience ke apa kan? I pun kena faham kerja mereka. :( :( So sad u oll.


Now since i had to cancel on Kak Sheila and the pelamin maker, i have to hire another pelamin maker with a new budget - RM3500 (FOR FULL HALL DECO) Adoi leh dapat ke? Boleh kan yunk? Ada suggestion x uoll? . Dalam kepala hotak i sekarang hanya ada Nurul Arbee and Rass Deco, tapi u oll Rass Deco kan glamer mesti penuh u olll on 4/12/2010 tuh.....

kam on guys, ada cadangan lain tak? Raise ur hand, i bagi gula2...Hoho....

And i juga harus mencari MUA lain - budget yang dulunya RM950 SEKARANG KENA SLASH U OLL.. SLASH!!! SIAPA ADA SUGGESTION MUA LAIN YANG FREE MALAM 4/12/2010. And budget i u oll hanyalah RM700 below. Sedih mak u olll.... Ezzad suggested Nasha yang makeup Erra Fazira tapi u oll rate dia, RM 800.. 100 LEBIH DARI BUDGET MAK.

Hoho, sekarang wa tak kisah (eh apahal gengster tiba2 ni) ...

Okay okay sekarang mak tak kisah you oll. yang penting dalam 4000 TAMBAH TOLAK TU. MAK dapat hall deco (fresh flowers ... mak teringin u oll) dengan makeup sanding.....


Mak tak reti makeup u oll.... huhuhu...


Mak sedih u oll! Mak rasa nak gi cari perempuan dewan TM tuh..... nak makan dia!!! hohoho


Sekarang mak dah jadi BRIDE-GOD-ZILLA-KING-KONG-ANA-CONDA HA HA APA LAGI NI....


Tolong i ya you all (sambil kelip2 mata)


p/s : sorry i dah jangkit dengan my colleague lah ni, cakap camni... hehehe

18 comments:

sk said...

omg yanie.. sungguh chaotic jadinya.. harap dpt setelkan satu2 ye..

sorry, i pun tak sure sgt rate wedding planner nih. i just hope that u'll settle everything soon eh. stay calm! :)

ally said...

ya Allah yanie, cian nya awk..can't help u dear..not familiar with this things..soory..tp, sy doa semoga sumenya settle ngan baik..amin

Xora said...

hugs* tak tau nak tolong macam mana.

Reen Tart Nenas said...

ya Allah. sesak nafas den baca entry nie :) hehehe sabar2... pasal MUA, cuba google Hazlie Hamzah, Dila Make Up, Baqi Ahmad & Derina - derang seme nie ada fb. so bleh la add deranf... semua2 tu within ur bajet tu :) insyallah

hana yoriee said...

yanie!!!! tergezutnya baca!! kalo hana mau pengsan hana..huhu..cepat2 on YM..nak chit chat..hana rasa Wedding Galore boleh buat fresh flower dlm budget rm4k kalo tak silap hana..MUA skrg ni ada byk..kena call cepat2..

syanaim said...

::mydear i ader contact baek nyer..dia pun best tau..nasya amik ngan dia..paper buzz nasya kat ym k..::

thezaila said...

hi babe.. sorry to hear that.. for the MUA, maybe u could call ayang kamel his rate is bout 550 mcm tu.. or awin seindah wajah.. her rate is like 700-800.. in my previous post.. i mmg dah bayar deposit for this MUA and i planned to give out the deposit, sbb i x dapat nk amik derang.. probably, if derang free, book mereka shj and u can use my depo.. =)

this is the least that i can do for u..

be strong!!

miss nona said...

huhu..sy plak tkut bile bace.good luck eh.

miss nona said...

awk.dinahalim tgh wat promotion pakej dewan ekonomi rm 4500. mybe klu awk tolak baju sanding n mekap lgla kurang hrge die kn? tp utk full deco dewan,xsure plak.. blh try tnye die =)

Yanie said...

kawan-kawan!!!! baiklah baiklah.... terima kasih atas suggestions semua. i nak pergi call, google and email semua vendor2 yang kamu semua suggest ni... saya nak sort this thing asap. Thanks tolong... Keep the ideas coming babes.... love u guys!!!!!!!

tengku said...

do visit our website : http//www.becomingmrsbridal.com

http://www.facebook.com/?sk=messages&ref=mb#!/pages/Becoming-Mrs-Bridal/260794963964?ref=ts

ZARA said...

i was about to give my two cents when i saw this "Calm Seas will never make skillful sailors" dekat about you.

hehehe.

I hope u have sorted everything out by now dear... I'm new in this wedding thing... I'm not sure what kind of advice should i give...

All the best Yanie!!! All the best...

NahWaL said...

yanie, maybe u can call kak haidar yang buat WLT's. i took her as my hall decorator also, she charges rm5k above but i think she can compromise with a few changes. RM5k with hall deco+walkway+arch+meja beradab. maybe u can have the caterer buat meja beradab and slash 1k or less on the rm5k. who knows. give her a call.

as for MUA, i think RM700 is reasonable enuf. tak dapat carik sue cantik pon takpa. huhu. tiar is around 950 jugak. azman razali? he's not that wellknown but he's not as bad.

dewan puspanita cantik! i buat dekat puspanita jugak tapi kat putrajaya :)

Yanie said...

Nahwal : eh babe, bukan u buat MBSA ke babe? RM5K boleh diusahakan babe, tapi we all kalau boleh nak lagi jimat. jimat membawa berkat hehe... Tuhla RM700 okay kan? Okay i try tengok azman razali tuh.

Cik Belle said...

oh my, i tumpang simpati. nak pengsan bace.. be strong ya. survey cepat-cepat, buat keputusan jangan terburu-buru. pilih yang terbaik ok! =)all the best to u, yanie!

NahWaL said...

tak jadik. huhu. okeh good luck!

AiniQMY said...

dear for make within your budget, try contact :
1. http://dla-ramli.blogspot.com/
2. http://diyanashukormake-upartist.blogspot.com/
3. http://nazliman.blogspot.com/
4. http://makeups.blogspot.com/
same like me, gile baru cr MUA masa 1 month b4 majlis.huhu what i did was, i sms all MUA yg i jumpe dlm tenet, then i terus tanya harga, yg mane berkenan i amik terus. BTW, Diyana Shukor MUA i masa nikah (malam) and dun have any prob with her make-up. Price? Very cheap! :) affordable the very2 ok.. hehe..

My MUA, Nejeeb Hazami tu ade kawan make-up artis jugak. He suggested to me for my nikah tapi i dah ambil Diyana that time. Price kawan dia Fauzi tu pun affordable and within budget. Tell me if you want ok. :)

Take care. Relax.. :)

ElyaElmo said...

yanie...omg...kesiannye u...
i penrah tanya rate kerja kahwin...i rasa die nye rate macam yg u nak tu...
u bleh try contact kakak tu..her work ok..gune FF...
http://kerjakahwin.blogspot.com/

for MUA..for me..
Ekyn Nikiys nye art work pun lawa... >>http://ekyn-nikiys.blogspot.com/

zaidfie zainal
http://zaifiezainalcreation.blogspot.com/

hope all of this can help u:)

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ