Tuesday, June 15, 2010

How I Wish I can.....



have those donuts at the main table, i dont want to eat those 'udang galah', 'ayam panggang', u know those typical lauk pengantin, sebab macam tak boleh makan je... Donut pun ok. heh heh.


give out strawberry jam as the wedding favors


have this kind of hairstyle with silver headband, or diamante tiara maybe? Macam malas lah nak pakai crown. Tapi bila lagi nak pakai crown?


have a piece of a photo of me with my veil (vey much similar like the above, it's so classic,kan?)


do this nose touching scene without having to 'malu2' with the guests or the family members (2 in 1, kot2 gatal hidung ke, nak kaber, buat2 gesel2 dengan hubby suruh OP amek gambar, hoho)



have my bridesmaids in those dresses (hehe, berangan je..diorang pakai tudung la)



have those Caramel Covered Apples and those watermelons as the desserts for the guests


have this beach wedding centrepiece, it is so vintage, classic and just simple



wear sunglasses during the ' walk the aisle'.... heh heh


have this colourful paper lantern hanging around the hall



wear those gold 'MANOLO BLAHNIK' heels ( or maybe silver)


on my wedding day........


how i wish la...............*berangan mode*


Source : {here}, {here}, and {here}

20 comments:

hana yoriee said...

waahhh..yanie pun dah berjangkit with the berangan mode! hehehe..eyh, layout pun dah lain!!!

ally said...

okeh..sume tu sgt cantik..tp sgt suke on having donut instead of typical 'mknan pengantin'..best2..my mum tentu x approve..hihi

harzharun said...

berangan kan best...

ElyaElmo said...

Pls do nose touching scene tu...biaq pi laa..dengan tetamu2 tu..ha3..
kalau i..i maluuuu wooo...ha3

Mawar misswateva said...

Yanie..verangan itu harusss.i pn salu je verangan2 mahu yg best2 je during wedding.padahal duit nan ado..hee.=)

Hana said...

Huhu.. dat veil pics and nose touch tuh.. I think you can make it :) Strawberry jam.. nice2.. tapi mahal kot kan.. if de pokok rambutan leh wat home made rambutan jam.. tapi tak mudah tuh :) lantern 2 cantik.. n, I did wish to wear manolo blahnik shoes.. huhu.. tapi tak mampu la, adeh..

puan rocker said...

dear..mana yg u blh buat u buat je. :D nnt i nk attend ur wedding dear! u dh dtg mine. :)

Nurulhuda|Adlie said...

haha, love it too, sangat simple kan, donut je, hihi.. i rasa boleh kot donut, try la? sangat cute.. for dessert kat meja beradap.. :)

Yanie said...

Hana : Haha, kan? Dah berjangkit....suka je berangan2 ni... nak buat macam ni belum tentu lagi... Huhu

Ally : Kan? BEST kan kalau ada donut je.... siap colourful bagai.... wah best best... tapi manalah orang tua nak approve idea pelik2 ni yunk!

harzharun : kamu berangan juga ke? sila kongsi di blog...hoho

ElyaElmo : Kalau i buat betol2 u bagi hadiah ek? hehe *padahal malu gila kot*

Mawar : Duit boleh diusahakan... tanpa angan2 macam mana nak jadi kenyataan...betul tak? So dream all u can dreammm...

Puan Rocker : True! yes please attend...You are most welcome dear! so do everyone who read the blog!

Huda : i can try without telling my ibu. hehe...tahu2 je dah ada atas main table... dia nak marah pun tak boleh... i am the pengantin!!

Yanie said...

Hana : Sorry dear tertinggal, kan dear, Manolo Blahnik shoes sangat cantekk... i so want to wear those gorgeous during my wedding... takpela, berangan je lah pun boleh kan? :)

my note said...

wow best nyer klu leh melaksanakan impian tersebutkan kak yanie, but kena berpijak pada bumi yg nyata, but i do love to have a donut.... totally awesome n sweet...

Yanie said...

my note : Best kan kalau dapat buat semua tuh? Makan donut je.... x payah makan nasi briyani hujan panas ayam panggang udang galah segala. Lebih save.... Hehehe... By the way, nape panggil kita kak?

i'm the girL said...

masa my wedding hari (actually bulan.. hehe) tuh, selamba je kitorang laki bini melantak (melantak okeh.. hehe) kat main table. da lapa kan.. selamba je la.. hehehe siap bagi2 makanan pengantin kat BFFs yang ada tuh. buat muke tak de pape..
kalau malu, nanti pengantin lapa la.. mana cukup tenaga nak dok lama2 kat pelamin, nak bergamba bagai tuh kan... heheh

Yanie said...

i'm the girl : alamak senior dah mai dah.... hahaha... melantak ke? tuhla saya kalau lapar pun hentam je.... takda kontrol2 bagai ni.... nanti nak wat camtuh jugak lah.... hehehehe

aziraarif said...

me too how i wish i can

Yanie said...

aziraarif : kan kan? hmmph...jom berangan sama2.. and cross fingers that they all turn out real.

MY said...

Yanie..

woahh.. I like the nose touching scene.. haha.. gatal.. The colourful lanterns too.. ANd of course the Manolo Blahnik.. Kalau dpt one pair once in my whole lifetime pun dah happy..

btw.. nak menjawab ur comment..


Thank you for the compliment. Budak baru nak belajar.. huhu.. Kalau tgkp gmbr 100 keping belum tentu setengah tue jadi lagik.. My keja kat UM. Staf admin kat Fac Sains.. A'a.. My pakai Olympus. Biasa-biasa ja. Start keja baru mampu nak beli .. huhu. .. InsyaAllah will always update..

A big thanks to you!

Yanie said...

MY : Kan? The nose touching scene is so sweet. Teringin nak buat. nak suruh Abang Sam Rais tangkap la... Hahahaha

missbutterfly said...

yanie..yg pakai sunglasses tu sgt kewl..tp klo tmpat kita agak2 apa kata guest???hahaha

Yanie said...

missbutterfly : i rasa kan babe, orang cakap kita ni kurang siuman or terlebih sudahh..kot... hehehe... tapi kalau nak buat untuk self satisfaction, buat je... just ignore apa orang nak cakap kan? tapi my reception malam yang. so memang kurang siuman sikit la nak pakai sunglass. Hehehe

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ