Tuesday, June 8, 2010

Slash slash wedding checklist!!!

Despite our buzi-ness, my fiance and i telah berjaya clearkan our wedding checklist sikit2.

in the past two weeks kita dah :

1) Beli kain for the whole family. Where? Cosmic Silk Jalan Tar.
- My mom yang pergi so i cant tell u guys much on the place lah. but looking at the kains yang my mum beli, to me they are quite nice and ok. my mom will distribute to the family members by next week kot. So that they still have ample time to send for tailoring, kan?

2) Beli kain for the bridesmaids. Where? JAKEL, Jalan Tar
- Haha, Yang ini tak payah cakap. You all mesti tahu punya kan. i spent around RM200 plus je (for 5 person ya) for all the kains, got great deals lah sebab Jakel is currently having SALE, so banyak kain yang dah further Marked down price.Tapi SA yang attended to me to quite kedekut la, minta discount pun tak bagi walaupun banyak kali my mom cakap "Semalam dah beli satu kayu kat sini" Haha. Alasan my mom. Tapi betullah, beli for my stepdad punya family pulak.

Kain for bridesmaids, quite okay juga (tapi x tahulah kan, sebab i main ambik je)...Tapi kain yang my mom beli for my stepdad's family tu, entahlah pada mata i, i tgk tak berapa sangat. my mom keep on cakap "dah buat baju, cantik neh..." Okaylah ibu...apa-apa aje. Yang penting berbaju sudah.... heheh.

3) Suit for Azlan. Where? Domanchi, Mid Valley.
- Finally, we all beli suit yang tak nampak macam wedding sangat. it's a bit casual but acceptable for wedding la. Beli the cravet thing jugak. sebab Azlan, dah jadi groomzilla jugak ke apa. tak nak pakai bowtie atau tie. i cakap, oklah, whatever, as long as he's happy kan?
Mula2 tuh lagilah, dia nak pakai kemeja hitam kat dalam. i was like, "eh, eh, nak kahwin ke nak gi orang mati ni?" haha...then he said "tah nampak elegan je.. " part ni takleh whatever lah kan, sebab to me hitam is a no no for wedding lah ~ nasiblah last2 dia amek jugak kaler putih.

SA kat Domanchi sangat helpful.Memang sabar gila layan karenah kitorang walaupun masuk outlet diorang kol 10pm.Kedai lain semua dah tutup. Memang siap tolong Azlan kancing butang apa semua. Sebab Azlan kan dengan bertongkat apa tuh... so memang bagi two thumbs up lah kat diorang. To those yang nak tahu pasal domanchi, boleh let me know. i will try to help as much as i can.

4) Dah book English and Malay Traditional Music by Pak Tam's group.
- Ini my mom yang uruskan. She went to her friend's daughter wedding and dia nampak this group nyanyi lagu Sway by Michael Buble in a traditional way and she loves it very much. So awal2 dia dah cakap,nak book this group for my wedding. I nak cakap lebih2 pun tak boleh lah you all sebab tak dengar lagi.... hopefully okay lah.

i x kisah sangat whether benda ni ada ke tak ada, ini pun dah bersyukur dah ibu nak sponsor. :)

5) Dah book makeup Solemnisation
- Still with Hazlie you all. He had even asked me bila nak jumpa sebab nak discuss apa my preference. Adoi, i x kisah je. Asal sedap mata memandang cukup lah. Nak cantik sangat tu x adalah kot sebab i pun biasa2 je. Nampak ok2 je pun dah best dah kot :)

And now, i still tengah survey siapa nak buat hantaran i and centrepiece. Hantaran deco tuh dah ada kot siapa, tapi centrepiece tuh.... i'd asked this one vendor and they quoted me RM80 per table. Gila MAHAL. , Isk. Coz i will probably have like 60 tables kot that nite. Omai god. Nih yang rasa nak upgrade Rass Deco ni.


Anyone of you guys yang tahu siapa boleh cater centrepice for 60 tables, fresh flower and budget let me know ek... i thought of having my hantarans, my bouquets, centrepiece all DIY, tapi time contraint guys.... Kesedihan.

7 comments:

hana yoriee said...

waahhh..banyaknye yanie dah slashed!! jeles hana..hehehe..hana tak gerak lagi ni since haritu..wuwuwu..

the miss bride-to-be said...

dear try sher or bisik2 design ke? i think they're economical yet cantik2 semua. oh feena my mua tu pn ada. nice jgk. dia tgh promo deco hantaran, freh flowers rm35 je. hope this will help yea. :)

Kopi+Susu said...

Hi,,
May i know how much ur budget??
Sbb i ade florist nie,, she arrange bunge ikot budget client.

Yanie said...

hana yoriee : sementara ada duit ni hana, siapkan mana yang boleh siap. Nanti dah terpakai. Hmmph...takde makna dah. Hahahaah

the miss bride-to-be : Thanks so much yang! I dah booked her for hantaran deco dah. So cheap. It's only RM35 per tray but limited for 5 customers only. Thanks for informing dear. My rezeki.

Kopi+Susu : I ada budget dear. For centrepiece kan? Hehe... Segan nak tulis sini... sebab tak banyak pun. E-mail u boleh?

Nurulhuda|Adlie said...

yanie, 60 tables is banyak, kene ada org kene buatkan, diy is still possible but not u la.. serious banyak!!

yanie try cari, but im not sure sape nak rekemen, hehe..

amalina said...

hi! im looking for a live band skarang ni. bole share x contact no n price die? hope to hear fr u soon! ;)

Yanie said...

amalina: hi dear, ada email tak? nanti i email u k...boleh je...but anyway you are looking for live band kan? mine one is the traditional english song one. cam muzik2 kat hotel camtuh... but *cheaper* la... hehe...u nak yang camtuh ke?

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ