Saturday, June 12, 2010

Updates on my vendor list!

Setelah kekecohan i bertukar wedding venue hari tu, bertukar vendor segala. Alhamdulillah, i dah boleh bernafas lega sekarang.

Semua benda dah dapat i settlekan, Thanks a lot to those who had suggested. Little that i know, yang wed preps sangatlah memenatkan dan menstress kan. Tapi, alhamdulillah... everything is OK now.

OK guys in conclusion benda yang dah dapat i settlekan is as below:

1) Baju Sanding - Ezzad Zikry Ishaq, thanks a lot to him, sebab dia cakap, x payah bayar apa2 dah, dia nak upgrade semua kain supaya berbaloi dengan apa yang i bayar. tapi i pun tak tahula apa kain dia~ i x pandai sangat kain2 ni (banyak juga yang dia buat upgrade). Kasut pengantin pun dia cakap i boleh ambil terus. We had this "friendship" talkings and he said, he will do the best for me, and i have faith in him. Seriously, i dont want any darkspot in the friendship i had made with him, sebabnya he is actually a good wed planner. PR skill bagus and tak berlagak2. His artworks also not bad either. You can add him at Facebook or simply klik Kayangan Bridal at my list below untuk tengok baju2 dia. tapi tunggu baju ala2 umie aida tuh boleh release, i tunjuk kat sini. :)

Tapi maybe sebab that day, i kalut dia pun kalut, masing2 dah tersalah paham. Cuma i terkilan sebab tak dapat nak rasa makeup Kak Sheila, MUA yang memang i admire dari zaman i belum bertunang lagi... hmmph...xpela... nak wat camne... just not my rezeki.

i just hope that my baju will turn out to be cantikkk.. i like something simple but nice. yang banyak2 manik and batu... :)

Yang lelaki punya pun dah setel, tadi baru gi pick up... kena campak jauh2 sebab i ni nanti suka nak bukak2 nak tengok~ jangan sampai i pulak yang pakai bergaya depan cermin, memang kena pelangkung ngan housemate i. Gila dia cakap.

2) Makeup - Reception/Solemnisation, i amek Hazlie je... i dah malas dah nak google2 and tanya2 sana sini.Dulu pun pernah tengok artworks dia pun cantik, and one more dia boleh buat rambut juga dengan cantik. Check out rambut anil dia buat masa B2B gathering. Cantek kan?

3) Pelamin - Rass Deco, thanks to Huda (spreadmyhappiness) sebab advice i pasal satu vendor ni. Nasib i tak go further book diorang, memang harga is like way lower than my initial budget of 4 k tuh tapi sebab ada bride to be yang pernah terkena and turned out that bride is one of my seniors in STF dulu. Terus i x jadi. Thanks Huda, you are my saviour. Hopefully Rass deco, boleh buat pelamin i dengan cantik. tengok my friend nye pelamin, Faradiba (myfavcolourispink), cantik sangat, simple but nice!

Tapi satu la, Kak La ni busy... i tak sempat2 lagi ambil receipt dengan dia. Takut dia lupa pulak nanti.

4) Hantaran Deco - told ya, it's raja feena you all!!! PROMO. RM35 sedulang. Hoho. (Tak habis2 aku suka dengan benda ni, oh ya i dah promote raja feena kat entry yang lepas) cekidaut!

5) Official Photographer - Bro Sam Rais, BUT im still looking for second OP. Thanks to those who had suggested kat my previous post. I bukan nak cakap, PR Sam Rais pun sangat bagus, dia siap cakap 'U hire me, u pay me, jadi i boleh accept your suggestion atau apa yang u nak. i akan buat yang terbaik' sebab i tanya dia that day, boleh tak i nak list down kan apa yang i nak...

6) My hantaran checklist, dah dalam 50% siap kot... Sebab yang lain tu kena beli dalam bulan 11 camtuh.

7) Dewan - Puspanita Hall KL, Jalan Hose -

Rental - RM5000 for first 4 hours tak silap tapi masuk kerusi meja semua. not bad the hall.


Tuh je la so far... nanti i update lagi....

12 comments:

hana yoriee said...

waahhh..byk giller hapdate bulan ni! jeles hana..hihi..

Cik Belle said...

dear,care to share who is the vendor yang buat hal tuh? i suke vendor yg murah2, takut terkena aja. hahaha.

Yanie said...

Hana : Alah nanti Hana pun update lah jugak sikit2.... Macam Yanie, banyak lagi nak kena pikir dear... Masa pula sangat lah mencemburui.

Cik belle : Cik belle ada e-mail tak? nanti Yanie e-mail... Boleh? Sharing is caring

ANIeM said...

I'm sooo jeles..i yg nak kawin bln 11 ni pun tak siap pape lagi..T_T(menangis di situ...)

Yanie said...

AnieM : Haha, jangan nangis.... Still banyak masa lagi ni dear... buat slow slow... InshaAllah boleh tu.... In my case, i tengah ada duit, so book siap2 semua tu... :)

harzharun said...

gud luck dear!

Xora said...

Yanie, saya pun nak tau tau vendor pelamin tu. takut vendor yg sama ke apa ke. diaterimanikahnya@gmail.com. thanks ya

Yanie said...

harzharun : thanks for the wish and prayer dear.

Xora : I dah e-mail u.. Hope that helps...

Cik Belle said...

dear, ni email i: nur.athiah84@gmail.com sorry, late reply! =)

syanaim said...

::good luck dear..wah mcm dah bnyak preparation ni..::

Yanie said...

syanaim : ada lagi yang takde dear... kalau boleh nak siapkan cepat2...so last minute tu boleh relax2 and chill je :)

cuqisz said...

dear yanie..boleh tak i nak tau quotation rass deco & sape vendor hampeh tu? tengs babe :)

cuqisz@gmail.com

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ