Sunday, July 11, 2010

Menyelesaikan Hutang TAG dan Reen Tart Nenas!

I berhutang TAG dengan Hana dua tag and Aim satu tag. Hari ni i akan melangsaikan hutang tag2 tersebut. I sebenarnya sedikit buta blog especially part tag mentag ni...
Dulu masa mula2 ada blog, (personal blog before this wedding blog), orang dok comment kat shoutbox " Hey, anda ditag" and i was like ... okay... tag apa ni? tag macam tag baju ke? tag harga ke? (gila lampi k) Well, that's me la. clumsy, lumpy and paling penting lurus.

but yes yes, i am now improving my own self to become a better person, and yes a better someone, sebab i am going to be someone's wife. hohoho... gila tak boleh lurus2 lagi dah kalau jadi isteri orang... senang je orang nak rompak rumah nanti..

okay but before that... nak tanya u ol dah pernah makan tart nenas Reen Tart Nenas? Okay, hari nih i dapat jumpa Reen kat Shah Alam, sebab memang dah terliur sangat nak makan tart nenasnya... So i SMS dia on Saturday, macam mana nak place order. Sekali tiba2 memang ada rezeki, dia cakap dia ada extra 1 tupperware tart nenas. Wah! Happy bangat neh. ( i memang suka makanan) So kita decided jumpa today. The moment i masukkan tart nenas tuh dalam mulut... wau wau...memang nikmat okay. lembut, nenas dia banyak... my fiance pun suka.. and i will definitely place another order. This time it will be more than one Reen. Sebab sedap bangat....

Okay, now continue with menyelesaikan hutang tag.. I settle kan dua tag dulu kay? Sebab nanti panjang sangat macam boring pulak nak tulis baca... hehehe...


TAG Yang pertama from Hana

1.adakah anda rasa anda hot?
HOT apa? HOT HOT CHICKEN SHIT adalah...

2. upload wallpaper yang anda gunakan skrg?


3. cerita pasal wallpaper tersebut
Nih wallpaper untuk mengingatkan i " PLEASE GET BACK IN SHAPE"

4.Bila kali terakhir anda makan pizza?
Pizza? Last week tak silap i.. bukan makan pizza hut pun. nih makan some Italiano pizza kat petaling jaya tuh. Murah je pizza dear.. yang Regular tuh baru RM15 but rasa dia taklah sehebat Pizza Hut okay.. But it is still a pizza, kan?Heheh

5. lagu paling latest yang anda dengar?
WAKA WAKA by Shakira.. Hey, it's world cup season babeh. what do u expect la? hahahaah

6. Apa yang anda buat selain menyelesaikan tag ni...
SLEEP. A lot of sleep. and watching CHUCK Season 3.. One of my favourite TV series... (jadi spy macam best juga kan?)

7. Selain nama sendiri, anda di panggil nama apa?
Yanie, Iryani, Yan (paling pelik bila orang panggil nama ni), Irani, Yanie Ikhsan (this name helps me to memorize all the bad memories i had 10 years back, and yeah when anybody calls me with this name, i am OK with it already, because i dont care who they were, but who they are NOW)

8. tagged lagi 5 orang
1.Reen Tart Nenas
2.Aim
3. Zaila
4. AiniQMY
5. MY

SOALAN BAWAH NI BERKAIT RAPAT DENGAN ORANG YANG ANDA TAG..

9. Siapakan orang no.1 kepada anda
Kawan blog and dia jual tart nenas yang sedap... sangat sedap.

10. katakan sesuatu kepada orang no.5..
My, i tak tau mana tempat jahit baju jubah kat Pantai Dalam. kat sini diorang ambil baju kurung saja kot. Kalau ada pun kat area Bukit Angkasa. Tapi i tak berani nak recommend dear.

11.no 3 ada hubungan dengan sape?
Ngan tunang dia la.... hehe ... hmmph siapa tunang awak Zaila?

12.bagaimana dengan no.4 lak?
SHE IS A MOMMY TO BE.


13. berikan 5 perkara yang anda tahu tentang orang yang mengetag anda.
1 - kawan blog berkahwin yang paling rapat
2 - kami selalu YM with each other. sangat selalu. hampir setiap hari
3 - dia kerja kat UPM, kahwin seminggu lepas i (inshaAllah), tinggal kat Kajang
4 - dia punya wedding theme sama dengan i... pink purple..cuma i tambah sikit grey
5 - memang banyak info pasal link2 blog, and sangat2 informative.

14. perasaan anda masa buat tag ini..
pening kepala sebab baru bangun tido

18.adakah anda tau razman itu sengal?
Siapa pulak neh?

19. gay or less?
Gay? of course not. i am girl not yet a woman. and lesbo, hey!! i have a fiance, a true man, with a true 'weapon', and oh why do i need a fake one? hohoho

TAG DARI AIM

1. Link kepada orang yang bagi award ni
Aim

2. Nyatakan sebab musabab anda suka kaler PINK
Sebab i akan nampak lebih feminin kot. Macam kumpulan feminin tu...

3. Sejak bila suka kaler PINK
Sejak2 dah besar ni. Tapi actually xdelah suka sangat... Gitu2 je.

4. Nyatakan 5 barang yang anda paling sayang yang kalernya PINK
1) My SEED shirt
2) My tabung yang adik i bagi during my birthday
3) Pen yang i beli kat Glory Beach Resort masa training hari tu
4) My computer mouse
5) one of my baju yang i beli untuk pergi kenduri

5. Snap gambar anda dengan salah satu barang kaler PINK


6. Tag 5 kawan anda yang minat kaler PINK

5 comments:

hana yoriee said...

hehe..time kaseh kawan blog berkahwin yg paling rapat kerana berjaya jawab tag..=D

Reen Tart Nenas said...

Babe, thanks coz beli tat tu. ahaks, siap ada entry lagi. nie dah kena tag plak nie, erkkk xtau nak kena buat ape... hehehe :) neway, thanks again :)

Yanie said...

Hana Yoriee : Ceh hana ni... sabar je lah... kerana berjaya menjawab tag... selama ni...kalau orang tag memang tak berjaya nak jawab...sebab asyik terlupa.

Reen Tart Nenas : Hey tart kamu sedaplah... Nak order ni...nanti i inform u ek... Nak collect order dulu...

Nurulhuda|Adlie said...

berani u tag i? haha.. sume org tag i tapi mana sempat? tlg buatkan? hihi, tq for the tag.. eh cantik tau pic kat wallpaper tu, sangat suasana.. :)

Yanie said...

Huda : Ha'ah huda berani mati ni tag u... Tuh la, semua orang atg u, u mana sempat nak buat... Hey hey lagi berapa hari je... Good luck babeh... You can do it... Ewah.. Alah gambar tu dah lama dah kat Miri. Memang sangat suasana... Tuh pun Encik Tunang yang captured. Kalau i entah apa2 je... Heheh

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ