Monday, August 30, 2010

On why i want to private this blog?

Okay, first of all i nak minta maaf to all of you yang dah baca blog ni since i start tulis. Okay my intention writing this B2B blog is to share to as many bride to be pasal just everything. Dari sebesar2 benda pasal wedding sampai sekecil2nya macam beads warna apa nak letak kat baju.

Tapi disebab kan ada segelintir pihak yang dah salah gunakan kewujudan blog ni, i have no choice other than to close it down or to private it. What i mean by the segelintir pihak is kawan yang konon2 kawan tapi sebenarnya tak.

I seriously dont like (hate will be too harsh) these kind of people. They act like they are good enough for you, konong2 buat baik, konon2 tolong, konon2 bagi suggestions, tapi adalah sangat jahat di dalamnya. It is so disheartening when the truth reveals.

U guys just imagine, when tiba2 all my ideas untuk my wedding preps, dicanang2kan kat orang yang i rasa tak tahu pun kewujudan blog i ( and these people memang takkan tahu pun, sebab diorang ni bukan internet savvy) Tiba2 tahu pulak, i punya baju kahwin kaler apa, siap bagi komen bagai. Lepas tu dok compare2 dengan saudara mara diorang la, nak tunjuk yang diorang lagi grand.

Ada i kisah ke? Please mind your own business sudah. I nak kahwin ikut kemampuan i. bukan ikut kemampuan u. kalau ikut kemampuan you, yang konon nak buat baju dekat famous designer, dah lama dah i mintak duit you.kan? kan? yang penting i tak susah orang.

Lepas tu ada pulak yang, eh book photographer sapa? (buat2 tak tahu, padahal dah baca dalam blog)

Kenapa tak book (nama2 femes yang caj meletop)? takdalah mahal sangat caj diorang? RM3*** je. What the? saja nak provoke i camtuh. Bila i tanya mana diorang tahu all these. diorang cakap " From your blog" Weh mana tahu aku ada blog sebab aku tahu kau bukan orang yang main tenet.

Lepas tuh ada pulak yang jenis stalker tau. Yang diam2 stalk, tiba2 boleh pulak pergi kawan2 dengan vendor2 i, motif? semua vendor i kat FB yang i friend, semua dia pun nak friend gak?? motif? Lepas tu buat2 friendly tanya itu ini kat i. Ish sorry la, i am sick and tired dengan orang2 yang bua2 friendly tapi sebenarnya tak ni. I hate hypocrites.

i sangat lah sayang this blog, sebab ramai betul kawan2 baru yang i dapat from this blog, even though tak pernah jumpa, tapi lagi ikhlas tolong i dalam wed preps dari yang selalu jumpa.

Last but not least guys, i am so sorry for the inconvenience caused, Thanks a lot for your emails.

I still have to keep the blog unprivate, sebab i nak kumpul email2 my friends yang dah merajuk2 dah dengan i. i minta maaf sangat2

dah kumpul nanti i akan private :( thanks korang

12 comments:

ally said...

haih..ada juga org sebegitu kan..knp nak provoke org pulak..ciannya u yani..kalo mcm tu la, mmg patut la u private kan..dr diri sendiri sakit hati, kang x pasal2 wat dosa lak kan..tabahkan diri k..

ZARA said...

alahai. apehal lah ada manusia pendengki like that? masya-Allah! it's ok yanie... sabar eh dear? *hugs*

hana yoriee said...

Yanie..hurrmmm...itu laaa..hana pun penah dlm situasi begini..tp buat tak reti aje..sakit hati tu mmg laa tak leh nak ckp..huhu..

Yanie sabar yea..=) kami sentiasa ada disini..

sayda dino said...

kak yanie.
orang2 mcm tu mmg keji dan dengki khianat.
btw, i totally like ur ideas about your wedding. sgt lovely ok.
nanti kalau nak private, invite kita k..
love ya

kay kamal said...

i din encounter this types and hope ill nver will..u got my email add aite?

Cik Belle said...

yanie, betul sangat apa yanie cerita nie! sebab oleh mereka-mereka ini, saya pun dah rasa malas nak berblogging. tak suka kawan-kawan yang baca blog and p canang kat kawan kite. memang anti! tau la vendor i murah je semua. isk, tak shuke!

BURDHANI said...

dear, i was once a silent reader in here. i do love to read ur blog frequently sbb im getting married in december 2010 jugak. rs seronok, mcm ada kwn buat preparation sama2 sbb wedding on same month walaupon we are totally stranger to each other.
in that case, kalau privatize kan blog, do invite me ^_^". btw, slmt kenal. -hani-

wanna said...

dear..wana just silent reader je..
tapi cam x bagus diorg buat mcm tu..kite yg kawen,,kite la yg tentukan hak kite.x suke kan mcm tu..xpe sabar k dear..
=)

Moose said...

so far i tak pernah encounter hal camni. ke sebab i tak amik tau and not many of my friends know the existence of my blog? haha. tapi yeah, it's damn annoying klo jumpa orang2 camtu. ape motif diorang? nak lower down our self-esteem ke yang wedding kita on budget? tak paham...

rose said...

mcm2 la manusia sekarang..diorang ingat keja kawen ni senang..duit kalau 7 keturunan x abes ley la nk wt grand2..

banyak2 kn bersaba k..kdg2 org yg kita knal la akan selalu jatuhkn kita o mengata tentang kita..

ape2 pn i harap semuanya perancangan u berjalan lancar..amin..

nnt kalau nk private invite i tau..

fash said...

waaa gler obses dorg ngn u (:
kesian larr org2 cmni
they were here foe no reasons
stalk then umpat2 (:
neway i love ur blog
lots of info (:
tengss

Ezzad said...

Jangan block I ya yani............... hehehehehe

I akan siapkan crystals baju you secepat mungkin dan boleh fitting terusssss...

hehehe

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ