Saturday, September 18, 2010

Finally, this blog is already PRIVATE - those not invited pls email to thisisyanie@yahoo.com

Salam and hello peeps,

First of all, Selamat Hari Raya to all. Maaf zahir batin. Kalau ada i tersalah cakap ke, terkecilkan hati siapa2 ke sepanjang i berblogging atau berkawan dengan kawan2 blog, i minta maaf banyak2. Semoga kalau ada tu, jangan disimpan di dalam hati yea? Hehe. Takut tau. Dosa dengan Allah, kita boleh minta maaf dengan Allah bersungguh2, dosa dengan manusia?

Kalau dia tak maafkan kita, sepanjang hiduplah kita menanggung rasa bersalah. Minta dijauhkan lah you ols kan? Hehe

So how's raya everyone? Okay ke? Mine was a bitter one masa first few days tu. Sebab? I gaduh dengan tunang!!! Pasal benda kecil je you all. Terus tak bercakap first day raya tu. Dahla sorang di Miri, sorang di KL. Haish. Tapi kejap je, petang tu, sesi pujuk memujuk bermula lah. And terus okay dah. And furthermore, i raya di KL, so suasana raya tu memang takde. Dahla orang tak ramai. Pergi beraya rumah kawan2 and saudara2 ibu yang ada kat KL ni jelah. Tu pun dua rumah je you all. Sedih betul. Hahaha.

Hari ni pula, i baru sampai KL je, I went back to Kedah on Wednesday, sebab on Thursday, paksu i bernikah. Dia buat nikah gantung, i have to come sebab dia kahwin 24/11/2010, and masa tu kan, my wedding day pun dah gile2 around the corner je, so most probably i cannot attend kan? so that's why datang je la masa nikah, walaupun cam rushing je we all balik,3 days two nites yang masa banyak kat atas jalan raya je..... but what to do kan?

And you guys know what, masa i sampai2 je rumah nenek i, paksu i terus ajak i tengok hantaran nikah yang dia buat (dia buat 3 dulangs je for nikah, masa kahwin baru bagi banyak) and Ya Allah, i was like... "Buruknye paksu!!!" ~ Sebab u guys, dia buat sendiri... and memang sangat2 ...haish tak taulah nak cakap. Siap kena marah dengan my mom "tuhla kan hari tu dah cakap, apa yang nak tolong, cakaplah betul2" ...My paksu punya tak nak menyusah kan orang sampai hantaran pun dia buat sendiri je. and ya allah, sangat2 unacceptable.

I pun apa lagi, petang tu juga, i ajak dia pergi pekan Alor Star, cari bunga2 and benda2 baru nak buat decoration, and balik2 tu terus cargas buat semua. See further below for the outcome. bolehla, kalau nak compare yang dia buat. Takdalah segan sangat nak bawak gi masjid the next day tu...

Okaylah guys, i hope u all dah dapat the invitation to read my humble blog ni ye.... So far i have more than 50 invited readers, and still nak invite my followers one by one. it's a bit tedious eh nak buat camni, tapi xpela at least, lagi tak berapa lama nak kahwin ni, i tak payah bagi orang yang tak relevant tu baca kan? hehehe.


Tepak Sireh




Barang Kemas and Hantaran




Paksu and Maksu



First Day Raya~


Till then guys, See u next entry ya!