Saturday, September 18, 2010

Finally, this blog is already PRIVATE - those not invited pls email to thisisyanie@yahoo.com

Salam and hello peeps,

First of all, Selamat Hari Raya to all. Maaf zahir batin. Kalau ada i tersalah cakap ke, terkecilkan hati siapa2 ke sepanjang i berblogging atau berkawan dengan kawan2 blog, i minta maaf banyak2. Semoga kalau ada tu, jangan disimpan di dalam hati yea? Hehe. Takut tau. Dosa dengan Allah, kita boleh minta maaf dengan Allah bersungguh2, dosa dengan manusia?

Kalau dia tak maafkan kita, sepanjang hiduplah kita menanggung rasa bersalah. Minta dijauhkan lah you ols kan? Hehe

So how's raya everyone? Okay ke? Mine was a bitter one masa first few days tu. Sebab? I gaduh dengan tunang!!! Pasal benda kecil je you all. Terus tak bercakap first day raya tu. Dahla sorang di Miri, sorang di KL. Haish. Tapi kejap je, petang tu, sesi pujuk memujuk bermula lah. And terus okay dah. And furthermore, i raya di KL, so suasana raya tu memang takde. Dahla orang tak ramai. Pergi beraya rumah kawan2 and saudara2 ibu yang ada kat KL ni jelah. Tu pun dua rumah je you all. Sedih betul. Hahaha.

Hari ni pula, i baru sampai KL je, I went back to Kedah on Wednesday, sebab on Thursday, paksu i bernikah. Dia buat nikah gantung, i have to come sebab dia kahwin 24/11/2010, and masa tu kan, my wedding day pun dah gile2 around the corner je, so most probably i cannot attend kan? so that's why datang je la masa nikah, walaupun cam rushing je we all balik,3 days two nites yang masa banyak kat atas jalan raya je..... but what to do kan?

And you guys know what, masa i sampai2 je rumah nenek i, paksu i terus ajak i tengok hantaran nikah yang dia buat (dia buat 3 dulangs je for nikah, masa kahwin baru bagi banyak) and Ya Allah, i was like... "Buruknye paksu!!!" ~ Sebab u guys, dia buat sendiri... and memang sangat2 ...haish tak taulah nak cakap. Siap kena marah dengan my mom "tuhla kan hari tu dah cakap, apa yang nak tolong, cakaplah betul2" ...My paksu punya tak nak menyusah kan orang sampai hantaran pun dia buat sendiri je. and ya allah, sangat2 unacceptable.

I pun apa lagi, petang tu juga, i ajak dia pergi pekan Alor Star, cari bunga2 and benda2 baru nak buat decoration, and balik2 tu terus cargas buat semua. See further below for the outcome. bolehla, kalau nak compare yang dia buat. Takdalah segan sangat nak bawak gi masjid the next day tu...

Okaylah guys, i hope u all dah dapat the invitation to read my humble blog ni ye.... So far i have more than 50 invited readers, and still nak invite my followers one by one. it's a bit tedious eh nak buat camni, tapi xpela at least, lagi tak berapa lama nak kahwin ni, i tak payah bagi orang yang tak relevant tu baca kan? hehehe.


Tepak Sireh




Barang Kemas and Hantaran




Paksu and Maksu



First Day Raya~


Till then guys, See u next entry ya!



19 comments:

eila said...

hi dear, tq for invite me.. Hope semua berjalan dgn lancar.. Canteklah hantarn tepak sireh tue... Selamat hari raya ...

Nurulhuda|Adlie said...

im hereeeeeeeeeeeeeeee!!!! ;)

syanaim said...

::dear..u pun dah private blog?uit..thnkz invite me..:D..::

Xora said...

hantaran tu cantiknya!!! warna warni tapi cantik!

Yanie said...

eila : no worries dear!! please share2 info ye...

Huda : Hehe... thankssssssssss sweetie...

syanaim : Welcome babe... By the way, x dapat kad pun yang?

Xora : Biasaje Xora...Very the budget friendly!!hehe, but at least much much better than the previous one. :)

masmOna said...

Hi yanie! thanks tau. dapat jugak baca blog ni. Btw, hantaran yg u deco itu cantekss.Tp nape tak tunjuk outcome yg paksu u buat, teruk sangat ke eh? sampai u pun tanak tunjuk. huhu

Reen Tart Nenas said...

yanie, kurus hoke. jeles nie...

Yanie said...

masmOna : no problem dear. Hehe. Hantaran yang paksu i buat tu tersangatlah simple, no ribbon, no lace, bunga pun dia beli, yang very weird, letak2 camtu je, color combination failed. memang art skill takde langsung. Bukan dah takat simple but nice, tapi memang, entahlah you...no comment.. Hehe... kesian sangat dekat dia!

Yanie said...

Reen Tart Nenas : Haha, comel lah Reen ni...Dari hari tu, tak habes2 dok cakap kurus2... Mana da Reen, Bulan puasa dia susut dalam 4 kg camtuh je. :)Kena maintain Reen... Takut Yanie...

gadis jumaat said...

sape punye keje laaaa sampai yanie privatekan blog nih.. ngeee T_T ape-ape pon, janji dah bahagia sket skarang tanpa makhluk2 yang tak berkenaan ittew!

Mawar misswateva said...

yanie!!thanx..yeahhh!!
dpt keep on reading ur blog.
selamat hari raya..maaf zahir batin.=D
owwhhh sgt cantik hantaran yg u adjust tuh.=)
luv the colours..

Cik Shu said...

Hi Yanie, thanks for invite me. Seronok dapat baca celoteh u.

Nora a.k.a Aira said...

Hi Yanie, thanks invite me too ! cantik ! suka sangat.

SyimSyim said...

thanks for invite me...
well,1st time dengar lelaki buat sendiri hantaran,n kalau saya jd pengantin perempuan..even buruk tp rasa cam touching sgt..comel je!hehe

=)

Moose said...

hantaran tu cantik! i suka!

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

paksu tu saje nak tunjuk creativity.. tapi tak brape nak jadi. naseb baek ade gak tangan2 kreatif yang handle. kalo tak? hish.. cannot imagine la sis.

Khumaera Ismail said...

mekasih yanie~!! =)
ur paksu n maksu sgt cute bsame.. =)

ally said...

yanie..hehe...x dpt bygkan hantaran yg pak su yanie buat camana..tp outcome yg dah di modified tu sgt cantik..love the combination colors..nasib ada yanie kan..hehe

AiniQMY said...

darling, preparation mcm mana?? ok tak :)

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ