Thursday, October 28, 2010

Men Wedding Ring ( I need helpppsssss)

Okay guys, i serious ly need helpsss here.

It is like approximately 36 days to go for my big day and i still x beli cincin lelaki lagi....

Okay i am aware that in Islam, men are not allowed to wear white gold/gold kan? Tapi boleh pakai platinum kan? So kat mana nak beli cincin lelaki ni?

And what's the budget like?

Cincin perempuan sudah di beli ye and sekarang in safe keeping kat Habib ( i akan buat one entry on this)

But what about men's ring la? Kat Habib ada tak yang platinum? Sebab that day i lupa nak tengok....

And besides platinum, apa lagi yang lelaki boleh pakai?

And besides Habib, mana lagi nak cari yea wedding ring for men?

Kawan2 tolong lah saya. I just want to know, bahan ape yang lelaki boleh pakai, budget wise and the place!!!! Please....... :)

Saturday, October 23, 2010

My baju nikah and kad kahwin!

Salam and hi peeps....

Sorry bride to be buddies, dah lama gilew i tak update blog kan? i am super duper busy lately... Workload yang tak habes2 eventhough i have to stayback at the office everyday until 8:30 pm and i was busy with a few events kat my company. Busy menjadi emcee.

Tapi dalam senyap2 i, banyaaaak benda yang i dah settlekan. Alhamdulillah. Cuma satu yang i risaukan sekarang, i belum lagi settle kan hal hal nak bernikah. Camne tu? HIV test pun i belum buat lagi. i tak da mase sangat2. Fiance also the same. Busy with workloads jugak. Jangan ingat kitorang ni workaholic tau, we just have too many things to do at the office tu. Tu yang tak pasal2 terpaksa jadi workaholic. Hehehe.

Okay first of all, i dah tak private this blog dah. Sebab kesian lah. I know some of the bride to be yang tercari2 guidance for vendors lah, how to do this and that la, and where to buy this and that la. As someone yang sedang going thru the phase, apa lah salahnye i sharekan. Sharing is caring, people. Hahaha. So i just want to ignore what other people nak cakap pasal my wedding, yang penting i happy, kan? kan?

Okay so here are few updates on my wedding preparations. Enjoy reading buddies. I miss u guys so much dah lama tak tulis blog and blog walking neh.... hmmph...


1) Baju Nikah

Remember this entry? Pasal baju nikah i? on how i tak jadi wat dekat Azura (the awesome designer) tu? Hmmph, kan i hantar kat one boutique ni and i did mentioned how happy i was masa i mula2 hantar tu, sebab i tgk contoh2 baju semua cantik kan..... Hmmph.... well it turned out to be the other way round for my baju!!!!! And also for fiance's!!!

First, the lace all jadi yellowish here and there. tercabut sana sini. memang nampak buruk sangat ye. tapi takpe la lagi. benda tuh semua kira macam boleh diperbaiki kan? Tapi bila i tried on the baju, part tangan dia sangat senteng...... i dah macam, "uik, macam mana boleh jadi macam ni?" Tapi xpe, i tunjuk dulu kat SA butik tu, and dia cakap no, i look good. Tangan tu x senteng sangat. i was like, i rasa sangat tak selesa kot dengan panjang tangan tu and i told the SA, that i want them to do something about it.

She said okay, and she said apakata try bukak both shoulder pad tu, sebab mungkin boleh nampak okay. Sebab dia cakap, kalau i nak alter, i kena tambah kain apa semua. i pun okay kan je lah. So i pun tinggalkan baju tuh like for a week lagi dengan diorang.

After a week, i came back to pick up the baju... and i tried it on again. And know what guys, tangan tu still the same length. only thing dia jadi panjang sikit jew. But still senteng and i really really dont like it. Same thing happened to baju fiance. baju dia macam besar yang tersangat2 kelakar! Tangan besar. Baju labuh semacam. seluar besar. Memang buruk la. so i cakap balik, nak repair baju fiance je, and i akan just pick up my baju je sekarang sebab masa tu i memang dah tak ada mood dah nak suruh butik tu buat apa2 alteration pada my baju.

tapi the story doesnt end there. balik rumah i dah tak senang duduk. try lagi baju tu 5, 6 kali and yes, i hate the baju so so much..... Last2, i bincang2 dengan my fiance, both of us beli baju nikah baru. So, dont worry guys, i dah ada pun baju nikah baru yang i like so much. And now tengah hantar for beading. Once dah siap, i will paste the photo here okay? We all change the theme color, first it was supposed to be grey and white. Now, dah jadi white terus. All white. oklah kan nikah pakai all white. :)

And for Azlan, kitorang dah tempah dekat BAK. Dekat Jalan TAR tu. I know maybe some of you guys yang buat baju lelaki kat situ kan? :) Conclusion here buddies, nak buat baju ni memang kena detail. I learned a lot of things tau dalam my wed preparations. Memang macam2 dugaan. Macam dekat that boutique, baju2 dia memang lawa2. Tapi........ tau tak kat mana yang tak betulnya sampai jadi macam tu? Kat tukang amek ukuran tu!!!!! so xpe. i pun dah ada baju baru and i hate to dwell on the past. Baju tuh nanti we all pakai lah buat jalan2 ke raya ke. Hahaha.


2) Kad kahwin


My kad kahwin baru je siap!!! Hehe.. i can pick up tomorrow. Okay, just nak share with you guys kat mana i buat my kad kahwin. I buat my kad kahwin dekat Gift By Print (http://artchetak.blogspot.com/). It was very2 easy dealing with Kak Durra. The owner of the blog. She knows exactly what i want. Memang tak payah susah2 describe. Sikit2 je dah paham dah.

I took the RM450 promotion. The promotion includes of 500 pieces kad kahwin (SAVE THE DATE style, yang sekeping tuh je), 1000 pieces of TQ tag and a bunting. Hmmph, nice kan the promo? i told kak durra, my wedding theme. and the color combo that i want for the card.

Kak Durra, she was very easy and super duper fast, terus draft design once dapat details and less than 2 weeks i rasa semua dah siap. My card turn out to be simple tapi sangat2 elegant ( well at least for me, eh tak eh, Hana cakap elegant jugak... Hehehe) I like the outcome so so muchiees lah. Memang thanks a lot to Kak Durra. Highly recommended.

You all boleh jalan2 kat blog Kak Durra, banyak yang she can do tau.... You can also like her facebook page. Try to search for Gift By Print, k?

Kat sana ada jual one pair tshirt for bride and groom jugak tau... Guys check em out. Here's the link (http://artchetak.blogspot.com/2010/10/our-designer-tees-are-now-available-at.html)
Anything you can just contact Kak Durra at her e-mail address durra@artchetak.com...

Dont worry Kak Durra is very2 efficient in replying e-mail.Kalau beliau terlambat pun mungkin the email gone MIA. Heheh.

Okay here's my card, guys (see below). And guys, Please please... drop me your e-mail address/and your house address k... i would like to invite all of you for my wedding.... My time is running out guys. See you next entry!