Tuesday, November 23, 2010

My prewed teaser (converse + relax theme)

Hello peeps.

10 more days to go and counting. Hehe. Dont forget to save the date guys. You are all invited to my wedding k. If nak card, rasanya tak sempat lagi ni nak post. So guys please please e-mail me for E-card k. :) (I'm so pathetic. tak tau camne nak buat sticky post k)

I had my prewed last Sunday with Digital Syndicate team. Where at? Putrajaya. Well, prewed memang enjoyable k. Me and fiance really enjoyed our prewed last Sunday. I am proud with him (fiance) , sebab dia berjaya tidak SERIUS langsung. He let go his ego-ness and just enjoyed the moments being captured.

For the prewed, both of us wore the same Converse T-shirts and shoes, the same black pedora hat, the same Rayban sunglasses and the same black pants. im wearing legging anyway. The only thing to differentiate me from him is that i wore a mini skirt outside. Saje la.

So guys, conclusion, to you bride to be, u guys should do a prewed. Memang best k.. Best sangat2. And oh ya.Disebabkan i prewed kelam kabut so i make up myself, MYSELF k. Kelakar kan? Haha. But oklah. i save duit dah kat situ, walaupun x pandai make up. And we brought our own props like, guitar, blackboard, Spek besar, payung warna warni.

So here are some teasers of us. More piccas to come. Nak tengok lebih2 datang my wedding lah sayang. It's a night reception. You can come, have fun and eat dinner.enjoy and relax...(Cheh, macam nak ajak gi vacation laks kan? AHAKS)










DS Team adalah sangat talented okay. sangat creative jugak. Only thing is that they are super duper busy. So kena e-mail/call them la. Senang. And DS Team, memang easy to work with. Ideas pun banyak. sesuai lah nak buat prewed ngan diorang.... I recommend them to u guys k!

By the way, a lot of things dah settle in these few weeks. Will continue in next entry ye darlings.

Anyway, saya inshaAllah akan datang ke wedding Kay Kamal this 27th. Anyone else going?

Wednesday, November 10, 2010

My wedding Ring and another slash to the hantaran checklist!

hello peeps!

okay, dah lama dah nak tulis post pasal wedding Ring ni, tapi selalu je takde mood. Maafla k.

i bought my wedding ring at Habib. Memang official vendor untuk ring lah Habib nih. Dulu masa engagement pon beli kat sini jugak. Nak kahwin pun kat sini jugak. Masa merisik je beli kat Wah Chan dapat kenal dengan uncle Cina yang jadi our SA tuh memang baik gile dia. He asked us to come back for engagement and wedding ring, tapi sorry lah uncle, saya suka Habib Jewel punya design lagi. (Tapi untuk female wedding ring saje lah, i dont prefer the men's one. Nampak cam tah ape2 sikit)

I have a problem sikit dengan wedding ring ni. Sebab nye, i ni memang tak suka pakai mas merah (or mas kuning).. I memang prefer white gold SAHAJA. Masalahnye, white gold ni bila beli memang lah quite pricey, tapi value dia tak ada. My mom cakap kalau nak beli white gold jugak belilah yang outstanding. Tak tahula outstanding macam mana yang ibu nak. Maybe yang besar2 macam dalam mami jarum tuh kot. Haha. tak kuasa lah i... i kan simple.

So, knowing my fiance, yang once a geology's student nie, dia pon cakap, why not we buy your ring dengan rock yang a bit outstanding. And i was like - cakap dalam hati ("hey, ada bajet ke? kalau you ada bajet, i okay je... diikuti dengan gelak besar HA HA HA") Tapi kat luar cakap lah dengan dia " Tak pelah u, kita beli yang biasa2 je, duit nak pakai banyak nie" ( Hehe, i learn from the best!)

So one fine day, we all pun pergi lah Habib kat Semua House (dulu beli engagement ring pun kat sini) designs kat sini a bit limited lah, tapi i like here because SA die sangat2 helpful.
Senang je nak tanya itu ini, begitu begini. Semua layan.

So mula2 tuh kitorang pergi dekat tempat yang banyak2 cincin white gold, with designs yang meriah2 tu, lepas tu tiba2 fiance cakap "i ingat nak beli yang ada certificate la" - ha tuh dia, gugur sikit jantung. So off we move to side yang ada certificate tu.... tengok2 la... mana yang berkenan.

Alhamdulillah, we managed to get good offer from the SA pasal satu cincin ni tau. Cincin tu i rasa memang meant for me. Sebab the rock is superb, casing also solid. Taklah besar mana. Tapi memang the deal kitorang dapat tu memang way lower than my fiance's initial budget. and the ring yang i dapat tu memang my dream wedding ring! i like it so much. and yang jadikan i terharu tuh, lucky me that's the only solid casing yang tinggal masa tu.Memang rasa beruntung sangat k. Thanks fiance.

Okay cincin tu ala2 macam gambar kat bawah ni, but not 100% the same ye sayang tapi more or less the same la.





that's fiance looking for the best ring.


Nilah Habib Semua House. Tak banyak design sangat u ol. baik gi kat ampang. :)




That's me, dah ngantuk sangat. boleh tak orang excited pilih cincin, i nak tdo? haha tak senonoh kan?



Okay, another slash to our hantaran checklist. We bought watches from the same brand but different design je la. Anyway i like his watch so much but i am quite regretting the watch that i chose for my hantaran... sebabnye bila try kat tangan macam besar pulak eventhough kecilkan. tapi x kisah lah kan... hehe. dah beli dah pun, what for to dwell on the past. Furthermore the watch still looks good on me.


That's all for now ppl.

I will update on my hantaran deco vendor Raja Suefina. She is having a very good promo at the moment. Wait for tmrw k....

Saturday, November 6, 2010

Double Wedding - Xora and Zaila

Hello peeps, as promised, here are the updates on Xora and Zaila's weddings.

I called it as a double wedding day, sebab dua wedding on the same date. Hahaha. Lucky me, i dapat attend both weddings. Best sangat jumpa ramai sangat bloggers k.

Zaila punya wedding memang sudah plan lama dah dengan Hana, nak pergi sama2 ( tapi due to unforeseen circumstances, kesian Hana, she couldnt make it, hmmph :( )

Lagipun dewan itu belakang rumah saya saja k. Zaila juga boleh kata orang satu kampung (satu kampung la duduk kat Pantai Dalam jugak) Kalau tak pergi, nanti bertembung dengan Zaila kat pasar tani (harus pasar tani, sebab zaila dah kahwin nak masak kat hubby dia) takkan nak buat2 tengok langit kata "ish mcm nak hujan je" (padahal matahari dok bergalak ha) atau buat2 nak cakap dengan Azlan " EH EH, rasa macam nak patah balik jap, beli telur masin lagi 20 biji" ha, cenggitu kan? nanti azlan kata, " ni ha telur ayam dah beli 20 biji, tak nak beli telur angsa sekali kew? " ha, cenggitu kan? (Hehe, sorry PUAN Zaila, harus lah Puan sekarang)

Beberapa hari sebelum wedding Zaila, siap call Zaila dari office, actually Zaila yang call dulu... Tapi x angkat, so call balik pakai phone office, dok berkeluh kesah dengan Zaila pasal baju nikah i yang rosakk itu. Rosak k? rosak! (okay tenangkan hati, x mo nangis, x mo nangis...haha)..

Pasal wedding Xora pulak, i selamber badak yaya je k, email Xora, "hi Xora, nak ke wedding kamu, boleh?" hehe ( haruslah buat muka x malukan? nak makan nasi kenduri ke tak nak hoi? kalau nak, email lah... hahaha... ha, sape2 nak datang kenduri i, marilah e-mail k. e-mail alamat. jangan e-mail, " yanie, apa menu kenduri, doorgift bagi apa? dewan seat empuk tak?" ) hoho... jangan high expectation ya. kenduri i biasa2 jew. i will do it my way~ (slogan kenduri i)

okay dahlah bebel tu, meh layan gambar... meh la... (Zaila, jangan merajuk tau kena usik kat atas tu? haha)

eh jangan lupa saya ketua rombongan ke kenduri Zaila. ketua konvoi lagi. kelakar kan? okay sila gelak. hahaha. ( DAHLA PEGI WEDDING XORA SILAP TEGUR ORANG!!!! TEREKSIDEN DAA)



ni kat wedding Xora, tgk sapa yang paling gedik. Ye saya lah ye. Yang baju maroon. Tuh Hana gelak besar kat belakang.Elya tgh syok sendiri. Amelyn fokus kamera, SK dengan Mysarah maintain posing amek gambar. Kay, hmmph mungkin tgh seluk kad kahwin dalam bag. Haha

tgk sapa yang dapat port kat tgh. Siap buat tanda "keamanan" lagi. hehe

Tgk neh kain Xora, tunduk ni nak amek gambar neh..

ha..nih Xora...

Ha nih i dengan Syaz (yang tumpang keta i) and Hana Yorie.

ha nih gedik santai kat wedding Zaila pulak. Tgk muka Mawar, anggun bukan? Puan Balkidz teruja ye dia. Bagus. Sgt supportive. Yang lain maintain. Cik Belle tetap ayu kat belakang.

Berebut nak tulis ucapan di buku tetamu. mesti ada URL blog kan masing2.. haha

Ha, nih kereta Xora. Khumaera je buat pose negaraku. Yang lain semua bajet model Gen2 Facelift keww? (Haha, jahatnye saya)

Zaila, saya minta maaf ye. Sign ni saya curi. Bunga tuh pulak Syaz curi bawak balik... MAAFKAN KAMI!!! (ha, jujurkan saya?!! Haha)



Cepat bilang! Siapa bilang gadis melayu tak menawan? siapa siapa?



Hero2 Remaja dah naik pentas k. Eh saya peluk leher Azlan ye. Macam nak cekik pulak...



Cik belle, sila suka gambar ni... kita kan banyak gambar masing2 menjoyahkan diri. Ni tengok pengantin pulak menjoyahkan diri. tgk saya di situ, layan jeww k.

dari kiri : Elya ELMO (pandang manakah elya?), K.i.n.a (diam jew dia, tgk bila pose? gituu kan?), Khumaera (ayu jew kan?x cam i?), Syaz (yang tumpang keta saya dan yang amek bunga kat kenduri Zaila...hahaha), Yanie ( yang best???? hahaha..perah santan), Amelyn (alalala, manja nyew dia), Cikgu Nora (cikgu, macam syok sendiri jew cikgu?)


Okay tu je you all, sila komen. Hahahah

Friday, November 5, 2010

Sneak Peek of my reception dress!!




Hehe. Taken from my designer, Ezzad Zikry's FB. (i tak bagi dia tag baju tu kat i, konon surprise la)
Tapi sedikit flattered pula tengok nye... :)

Middle of November fitting. Harus nervous di situ ye.

So this is the dress. this is what im gonna wear on my big day. Insha Allah pray for me.... :)



Credit to : Ezzad Zikry Ishaq


If you guys nak tengok his collections, do add him at FB, ada lagi satu baju for 25th of December in progress, juga cantik gileee.....

Nanti i update on the final fitting :)


Thursday, November 4, 2010

Quick updates!


Hello sayangsss!

Sorry i still dont have ample time to update pasal wedding Puan Xora and Zaila yeah... Sebab update tersebut pastila panjang berjela and gambar nak diupload juga banyak so i kena ada mood dan connection yang mantap yea... Jadi, tunggu!!!! Haha... But anyway i sangat happy berjumpa blogger2 sampai salah tegur orang!!!

To Miss Sue, sebenarnya yang suruh saya tegur kamu tu nie haaa mereka2 ni... Heheh. Sebab saya kan kaki langgar jew... So diorang suh saya tegur, sekali silap orang daaa... Adakah saya malu? owh tidak!!! tidak sama sekali! Saya lepak jew. Sebab sekali Miss Sue pon blogger jugak. Hahahaha. (Okay, padehal malu ye! Rasa cam nak nyorok bawah meja kenduri)

Baiklah, selagi saya masih ingat dalam kepala ni, i would like to spill out a few updates/reminder to myself on what have i done, what have yet to be done kat sini. So senang, boleh refer je balik nanti kan? kann?

konvoi pergi kenduri zaila best kan ikut keta BLM saya WST 4711 ( eh tiba2 iklan selingan...Hahaha)

1) Saya sudah dapat baju nikah.... (gambar saya post kemudian) Beading ok. Puas hati. Simple je. Tak berat tak serabut. takde grand mana pun. like what i always want for nikah. White. Simple. Serene. Pure. Gaya. Mutu. Keunggulan. Hehe. Tapi ibu suruh saya tambah batu swarovski. Masalahnya, ada sesiapa pernah try iron swarovski atas chiffon? ada ke? ada tak? cepat ngaku?! ( Hehe, padahal nak mintak tolong ni. Yanie! behave... lagi 30 hari menjadi seorang Puan) susah ke nak iron swarovski atas chiffon? Hmmph i wonder. Anyone can advise on this?

2) Saya mahu mencari orang yang boleh buat ini yea. Di bawah budget RM1500. Anyone to volunteer?
i) Mini pelamin nikah ( fresh flowers) - i had cancelled the previous bridal (burn depo RM50)
ii) Single Canopy- 40 seats
iii) Simple centrepiece/ canopy deco on my nikah day.
iv) Simple centrepiece for 60 tables - on my reception night
v) Guest book deco on my reception day.

I would love to DIY all the above tapi i takut mood malas i datang, badan terlalu penat and i jatuh sakit. Imun badan sudahla tidak kuat yea.

3) Okay mana nak cari orang yang boleh ambil order for 1000 pcs of cupcakes dalam lagi 2 minggu nak majlis? mana yea? Ada idea tak kawan2?

4) hmmph, i tak buat prewedd lagii... DS team tak reply email lagi nak set date... so camne?( okay, bridezilla mode turn on)

5) Saya masih mencari rumah untuk tinggal. Dah ada tempat ni nak gi tengok. Teres single storey, 3 rooms kat Puncak Jalil. InshaAllah weekends ni menjadi masa untuk tengok rumah. You all pray for me k. Minta2 adalah yang we all berkenan and sesuai dengan budget and preferences.

6) i tak meet up dengan Kak La (Rass Deco) lagi untuk discuss pasal my pelamin. Pelamin Zaila sangat lawa ye itu hari but knowing me i prefer the simpler version. I memang suka yang simple2 jew. So i am thinking to do my pelamin like the two below designs.. Hope Kak La boleh buat :) Cuma maybe alter here and there or change the chair kowt.



7) 11/11 ni i ada HIV Test, 12/11 ni i kena ambil kebenaran bernikah kat the TOK Kadi ye orang panggil tu... Haha... Tapi ibu i cakap tok kadi tu sangat garangg.. So takut k.

8) I tak beli cincin lelaki lagi.... Sekarang i dah narrow down the options to two options ONLY, so nanti senang nak gi survey ( Goldheart - palladium and Bausch k - stainless steel. Dengar citer Bausch K, boleh engrave nama kan kat belah dalam cincin tu?) Hehe.

Oh and Ya, to Moose, yes dear i read ur post yang u wrote specially for me tu, and i dah save pun... Hehe. Thanks darl. And yes to all of you, kamu memang suka buat saya touching kan? kannn?


9) Okay i takda lagi MUA for my Bridesmaids, i did email-ed Muharra as recommended by Heed Sidek, but then she charged me RM50 each for makeup only, she is really good in PR yeh, so dont worry, it is just that now i nak kena revise balik my budget. I dah suruh dia let go i dulu, kalau budget i cukup i will buzz her back! :) So anyone yang interested to have her as MUA on my date, just call her. I ok jew ni.tengah cari back up or mcm mana. :) Coz the MUA will need to makeup for approximately 8 persons.

10) On video, i macam suka jugak kalau ada video for nikah and sanding. Tapi sanding i already hired two photographer, Abang Sam Rais (oh yes Hana Jaffar, sorry i tak hantar his quotation lagi... Hehe) and Bro Ezwan Emary. So maybe boleh ambil untuk nikah je kan videographer? Hehe.

11) Owh and yes, home furnituress!! So far my fiance and i dah ada :

a) TV, but we gonna ditch that one and buy a new one. (maybe hantaran from me to him :) )
b) peti ais - a medium size, and the ordinary one, but as long as it still can be used. okay lah kan?
c) Microwave
d) Rice Cooker
e) Heater
f) Electric Stove
g) Katil bujang - hey, we so gonna need a queen size bed kan? tilam yang ada spring lantun2 kan? HOHO. so this one boleh masuk dalam guest room.
h) Home Theater - still in good condition - Azlan's
i) Shoe Rack

Hmmmph it looks like we have to work on a long list for furniture lah this weekend... bedroom set, living room set, curtain, dining room and also kitchen stuffs. Hmmph, Cavenzi ada sale macam dulu lagi takkkk? Let me know if there's any whole house furniture sale at any furniture outlet in Klang Valley k.

12) Hantaran - pending a few. Phewww!

Ok guys, see u next entry k... Will update on Zaila and Xora's wedding!

Okay nah my new hair for the big day!




mesti bloggers yang pergi kenduri hari tuh dah tau ini trademark pose saya!!! hahaha