Saturday, November 6, 2010

Double Wedding - Xora and Zaila

Hello peeps, as promised, here are the updates on Xora and Zaila's weddings.

I called it as a double wedding day, sebab dua wedding on the same date. Hahaha. Lucky me, i dapat attend both weddings. Best sangat jumpa ramai sangat bloggers k.

Zaila punya wedding memang sudah plan lama dah dengan Hana, nak pergi sama2 ( tapi due to unforeseen circumstances, kesian Hana, she couldnt make it, hmmph :( )

Lagipun dewan itu belakang rumah saya saja k. Zaila juga boleh kata orang satu kampung (satu kampung la duduk kat Pantai Dalam jugak) Kalau tak pergi, nanti bertembung dengan Zaila kat pasar tani (harus pasar tani, sebab zaila dah kahwin nak masak kat hubby dia) takkan nak buat2 tengok langit kata "ish mcm nak hujan je" (padahal matahari dok bergalak ha) atau buat2 nak cakap dengan Azlan " EH EH, rasa macam nak patah balik jap, beli telur masin lagi 20 biji" ha, cenggitu kan? nanti azlan kata, " ni ha telur ayam dah beli 20 biji, tak nak beli telur angsa sekali kew? " ha, cenggitu kan? (Hehe, sorry PUAN Zaila, harus lah Puan sekarang)

Beberapa hari sebelum wedding Zaila, siap call Zaila dari office, actually Zaila yang call dulu... Tapi x angkat, so call balik pakai phone office, dok berkeluh kesah dengan Zaila pasal baju nikah i yang rosakk itu. Rosak k? rosak! (okay tenangkan hati, x mo nangis, x mo nangis...haha)..

Pasal wedding Xora pulak, i selamber badak yaya je k, email Xora, "hi Xora, nak ke wedding kamu, boleh?" hehe ( haruslah buat muka x malukan? nak makan nasi kenduri ke tak nak hoi? kalau nak, email lah... hahaha... ha, sape2 nak datang kenduri i, marilah e-mail k. e-mail alamat. jangan e-mail, " yanie, apa menu kenduri, doorgift bagi apa? dewan seat empuk tak?" ) hoho... jangan high expectation ya. kenduri i biasa2 jew. i will do it my way~ (slogan kenduri i)

okay dahlah bebel tu, meh layan gambar... meh la... (Zaila, jangan merajuk tau kena usik kat atas tu? haha)

eh jangan lupa saya ketua rombongan ke kenduri Zaila. ketua konvoi lagi. kelakar kan? okay sila gelak. hahaha. ( DAHLA PEGI WEDDING XORA SILAP TEGUR ORANG!!!! TEREKSIDEN DAA)



ni kat wedding Xora, tgk sapa yang paling gedik. Ye saya lah ye. Yang baju maroon. Tuh Hana gelak besar kat belakang.Elya tgh syok sendiri. Amelyn fokus kamera, SK dengan Mysarah maintain posing amek gambar. Kay, hmmph mungkin tgh seluk kad kahwin dalam bag. Haha

tgk sapa yang dapat port kat tgh. Siap buat tanda "keamanan" lagi. hehe

Tgk neh kain Xora, tunduk ni nak amek gambar neh..

ha..nih Xora...

Ha nih i dengan Syaz (yang tumpang keta i) and Hana Yorie.

ha nih gedik santai kat wedding Zaila pulak. Tgk muka Mawar, anggun bukan? Puan Balkidz teruja ye dia. Bagus. Sgt supportive. Yang lain maintain. Cik Belle tetap ayu kat belakang.

Berebut nak tulis ucapan di buku tetamu. mesti ada URL blog kan masing2.. haha

Ha, nih kereta Xora. Khumaera je buat pose negaraku. Yang lain semua bajet model Gen2 Facelift keww? (Haha, jahatnye saya)

Zaila, saya minta maaf ye. Sign ni saya curi. Bunga tuh pulak Syaz curi bawak balik... MAAFKAN KAMI!!! (ha, jujurkan saya?!! Haha)



Cepat bilang! Siapa bilang gadis melayu tak menawan? siapa siapa?



Hero2 Remaja dah naik pentas k. Eh saya peluk leher Azlan ye. Macam nak cekik pulak...



Cik belle, sila suka gambar ni... kita kan banyak gambar masing2 menjoyahkan diri. Ni tengok pengantin pulak menjoyahkan diri. tgk saya di situ, layan jeww k.

dari kiri : Elya ELMO (pandang manakah elya?), K.i.n.a (diam jew dia, tgk bila pose? gituu kan?), Khumaera (ayu jew kan?x cam i?), Syaz (yang tumpang keta saya dan yang amek bunga kat kenduri Zaila...hahaha), Yanie ( yang best???? hahaha..perah santan), Amelyn (alalala, manja nyew dia), Cikgu Nora (cikgu, macam syok sendiri jew cikgu?)


Okay tu je you all, sila komen. Hahahah

16 comments:

Renee Meow said...

haha wah very-de-meriah :D


meow~
http://reneemeowwedding.blogspot.com

K.I.N.A said...

haha..kina malu2 kucing lg..nanti bile kina dtg wedding yanie kina cuba utk tak mdiamkan diri..hehe..

Xora said...

tunduk amik apa ttuuu :P

Yanie said...

Renee Meow : Owh memang sangat meriah k...Sangat2 meriah.

K.I.N.A : Memang pun kina malu2 jew. Jangan lah malu2 k... i okay jew. Hahaha

Xora : Tunduk amek gambar kain songket pengantin yang chanteqqq sangat!!!

shesagain said...

perghh! bess gile camni.. nak jugak!

kay kamal said...

i love love love that day! sgt hepi smpai masuk mimpi senyum2 mlm tu

Yanie said...

shesagain : hey do join in la masa wedding i nanti... ahaks...

Kay Kamal : Kan? nanti gathering kat wedding u la pulak. hahaha

saya cik syaz said...

yaniiee... thanks for the post dear.. harrruusss meriah u! nanti kami meriahkan wedding u plk ehhh.. ;p

fati said...

kalau dijemput, datang lah hamba :D

hana yoriee said...

hehe..kelakar lah yanie ni..kalau tau zaila wat sign tu..harus hana mintak yanie amekkan utk hana satu..hikssss..

Mawar misswateva said...

owhhh yanie!tu bukan muke anggun okkk.tu muke tahan nafas xnk nmpk demok!haha.
next gath will be at kay's wed.takut xbley join je sbb kne kerja on that day!=/
tp akan diusahakn jugk utk larik kjap ke wed kay!=)

amElyn said...

i love all the piccas!! =)

Nora Aira said...

nice to meet u yanie =) comeyyyyyy!

-nora aira-
http://norapurplebridez.blogspot.com

kay kamal said...

kalo dtg my wedd pls pls b insane and make great piccies! =]

Xora said...

Yanie, kamu sangat kecil! saya rasa cam nak peluk-peluk kamu!

mizz sue said...

HIHI...ITU SAYE YG YANI SALAH TEGUR..

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ