Wednesday, November 10, 2010

My wedding Ring and another slash to the hantaran checklist!

hello peeps!

okay, dah lama dah nak tulis post pasal wedding Ring ni, tapi selalu je takde mood. Maafla k.

i bought my wedding ring at Habib. Memang official vendor untuk ring lah Habib nih. Dulu masa engagement pon beli kat sini jugak. Nak kahwin pun kat sini jugak. Masa merisik je beli kat Wah Chan dapat kenal dengan uncle Cina yang jadi our SA tuh memang baik gile dia. He asked us to come back for engagement and wedding ring, tapi sorry lah uncle, saya suka Habib Jewel punya design lagi. (Tapi untuk female wedding ring saje lah, i dont prefer the men's one. Nampak cam tah ape2 sikit)

I have a problem sikit dengan wedding ring ni. Sebab nye, i ni memang tak suka pakai mas merah (or mas kuning).. I memang prefer white gold SAHAJA. Masalahnye, white gold ni bila beli memang lah quite pricey, tapi value dia tak ada. My mom cakap kalau nak beli white gold jugak belilah yang outstanding. Tak tahula outstanding macam mana yang ibu nak. Maybe yang besar2 macam dalam mami jarum tuh kot. Haha. tak kuasa lah i... i kan simple.

So, knowing my fiance, yang once a geology's student nie, dia pon cakap, why not we buy your ring dengan rock yang a bit outstanding. And i was like - cakap dalam hati ("hey, ada bajet ke? kalau you ada bajet, i okay je... diikuti dengan gelak besar HA HA HA") Tapi kat luar cakap lah dengan dia " Tak pelah u, kita beli yang biasa2 je, duit nak pakai banyak nie" ( Hehe, i learn from the best!)

So one fine day, we all pun pergi lah Habib kat Semua House (dulu beli engagement ring pun kat sini) designs kat sini a bit limited lah, tapi i like here because SA die sangat2 helpful.
Senang je nak tanya itu ini, begitu begini. Semua layan.

So mula2 tuh kitorang pergi dekat tempat yang banyak2 cincin white gold, with designs yang meriah2 tu, lepas tu tiba2 fiance cakap "i ingat nak beli yang ada certificate la" - ha tuh dia, gugur sikit jantung. So off we move to side yang ada certificate tu.... tengok2 la... mana yang berkenan.

Alhamdulillah, we managed to get good offer from the SA pasal satu cincin ni tau. Cincin tu i rasa memang meant for me. Sebab the rock is superb, casing also solid. Taklah besar mana. Tapi memang the deal kitorang dapat tu memang way lower than my fiance's initial budget. and the ring yang i dapat tu memang my dream wedding ring! i like it so much. and yang jadikan i terharu tuh, lucky me that's the only solid casing yang tinggal masa tu.Memang rasa beruntung sangat k. Thanks fiance.

Okay cincin tu ala2 macam gambar kat bawah ni, but not 100% the same ye sayang tapi more or less the same la.





that's fiance looking for the best ring.


Nilah Habib Semua House. Tak banyak design sangat u ol. baik gi kat ampang. :)




That's me, dah ngantuk sangat. boleh tak orang excited pilih cincin, i nak tdo? haha tak senonoh kan?



Okay, another slash to our hantaran checklist. We bought watches from the same brand but different design je la. Anyway i like his watch so much but i am quite regretting the watch that i chose for my hantaran... sebabnye bila try kat tangan macam besar pulak eventhough kecilkan. tapi x kisah lah kan... hehe. dah beli dah pun, what for to dwell on the past. Furthermore the watch still looks good on me.


That's all for now ppl.

I will update on my hantaran deco vendor Raja Suefina. She is having a very good promo at the moment. Wait for tmrw k....

12 comments:

mUnie UncLe hUsin said...

memang mengantok pon kalo tengok2 cincin..
dah pernah alaminya bile teman kakak gi cari cincin tunang kat Penang..
lepas satu kedai ke satu kedai kitaorang masuk.
last2, beli kat kedai first jugak. uhu~

hana yoriee said...

waahhh..canteknya cincin dia..hihi =)

♥ balkidz_hunny ♥ said...

cantekk! u punye taste lebih kurang same cam i lol~ HEHE.
ade cert ekk? bagus, go for it since kita pon tak suka nak pakai mas kuning kan. ape salahnya cari white gold yg outstanding sket!! :)
bab harga, tak mau tanya! dah dpt agak dah! tapi berbaloi kan??

ettyzukhair said...

cantiknye...i pon beli jewelry dr engagement ring, nikah ring & bracelet, n rantai hasil mas kwin kt Habib semua house..dgn SA yg same je...dh biase sgt2...mmg friendly...mase tempah wedding ring dulu hui every week i called SA tu...nasib die xpening layan i..tu yg mst back to her if nak beli new piece...okay happy preparing dear...

ur silent reader...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

yeay.. cincin cantik!! ok next entry please..

tonziluv said...

yup...me too..i pon xske pkai emas kuning bit dangerous coz dh byk kes snatching kn skrg nh..n me also pilih yg cert.punye beli kat habib ampang..sht ske SA kat sne tau...hehehe

Reen Tart Nenas said...

me too! jadi duta habib! seme borong situ :)

Hana Jaffar said...

hearts on fire!! :D lawa sangat!!

K.I.N.A said...

sonoknye..nanti kawen nak beli white gold juge..hehe..

anaztasias aira said...

setuju pergi ampang eheeheh :D

Durruz said...

i pun beli habib's white with cert.

that time, seems like the one with cert lg murah. sbb dia buat sales @ alamanda, and it was the only one left for diamond with cert.

sgt2 happy.perasaan membeli cincin adalah tak boleh digambarkan...

i rasa mcm nak wat special entry for dis. hehe..

cha said...

cincin tunang i pn cmni cuma yellow gold.for wedding i maybe nak ambik whitegold plak.sbb engagement mak i bising suruh ambik yellow gold huhu

http://whitewallsofhermind.blogspot.com/

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ