Thursday, November 4, 2010

Quick updates!


Hello sayangsss!

Sorry i still dont have ample time to update pasal wedding Puan Xora and Zaila yeah... Sebab update tersebut pastila panjang berjela and gambar nak diupload juga banyak so i kena ada mood dan connection yang mantap yea... Jadi, tunggu!!!! Haha... But anyway i sangat happy berjumpa blogger2 sampai salah tegur orang!!!

To Miss Sue, sebenarnya yang suruh saya tegur kamu tu nie haaa mereka2 ni... Heheh. Sebab saya kan kaki langgar jew... So diorang suh saya tegur, sekali silap orang daaa... Adakah saya malu? owh tidak!!! tidak sama sekali! Saya lepak jew. Sebab sekali Miss Sue pon blogger jugak. Hahahaha. (Okay, padehal malu ye! Rasa cam nak nyorok bawah meja kenduri)

Baiklah, selagi saya masih ingat dalam kepala ni, i would like to spill out a few updates/reminder to myself on what have i done, what have yet to be done kat sini. So senang, boleh refer je balik nanti kan? kann?

konvoi pergi kenduri zaila best kan ikut keta BLM saya WST 4711 ( eh tiba2 iklan selingan...Hahaha)

1) Saya sudah dapat baju nikah.... (gambar saya post kemudian) Beading ok. Puas hati. Simple je. Tak berat tak serabut. takde grand mana pun. like what i always want for nikah. White. Simple. Serene. Pure. Gaya. Mutu. Keunggulan. Hehe. Tapi ibu suruh saya tambah batu swarovski. Masalahnya, ada sesiapa pernah try iron swarovski atas chiffon? ada ke? ada tak? cepat ngaku?! ( Hehe, padahal nak mintak tolong ni. Yanie! behave... lagi 30 hari menjadi seorang Puan) susah ke nak iron swarovski atas chiffon? Hmmph i wonder. Anyone can advise on this?

2) Saya mahu mencari orang yang boleh buat ini yea. Di bawah budget RM1500. Anyone to volunteer?
i) Mini pelamin nikah ( fresh flowers) - i had cancelled the previous bridal (burn depo RM50)
ii) Single Canopy- 40 seats
iii) Simple centrepiece/ canopy deco on my nikah day.
iv) Simple centrepiece for 60 tables - on my reception night
v) Guest book deco on my reception day.

I would love to DIY all the above tapi i takut mood malas i datang, badan terlalu penat and i jatuh sakit. Imun badan sudahla tidak kuat yea.

3) Okay mana nak cari orang yang boleh ambil order for 1000 pcs of cupcakes dalam lagi 2 minggu nak majlis? mana yea? Ada idea tak kawan2?

4) hmmph, i tak buat prewedd lagii... DS team tak reply email lagi nak set date... so camne?( okay, bridezilla mode turn on)

5) Saya masih mencari rumah untuk tinggal. Dah ada tempat ni nak gi tengok. Teres single storey, 3 rooms kat Puncak Jalil. InshaAllah weekends ni menjadi masa untuk tengok rumah. You all pray for me k. Minta2 adalah yang we all berkenan and sesuai dengan budget and preferences.

6) i tak meet up dengan Kak La (Rass Deco) lagi untuk discuss pasal my pelamin. Pelamin Zaila sangat lawa ye itu hari but knowing me i prefer the simpler version. I memang suka yang simple2 jew. So i am thinking to do my pelamin like the two below designs.. Hope Kak La boleh buat :) Cuma maybe alter here and there or change the chair kowt.



7) 11/11 ni i ada HIV Test, 12/11 ni i kena ambil kebenaran bernikah kat the TOK Kadi ye orang panggil tu... Haha... Tapi ibu i cakap tok kadi tu sangat garangg.. So takut k.

8) I tak beli cincin lelaki lagi.... Sekarang i dah narrow down the options to two options ONLY, so nanti senang nak gi survey ( Goldheart - palladium and Bausch k - stainless steel. Dengar citer Bausch K, boleh engrave nama kan kat belah dalam cincin tu?) Hehe.

Oh and Ya, to Moose, yes dear i read ur post yang u wrote specially for me tu, and i dah save pun... Hehe. Thanks darl. And yes to all of you, kamu memang suka buat saya touching kan? kannn?


9) Okay i takda lagi MUA for my Bridesmaids, i did email-ed Muharra as recommended by Heed Sidek, but then she charged me RM50 each for makeup only, she is really good in PR yeh, so dont worry, it is just that now i nak kena revise balik my budget. I dah suruh dia let go i dulu, kalau budget i cukup i will buzz her back! :) So anyone yang interested to have her as MUA on my date, just call her. I ok jew ni.tengah cari back up or mcm mana. :) Coz the MUA will need to makeup for approximately 8 persons.

10) On video, i macam suka jugak kalau ada video for nikah and sanding. Tapi sanding i already hired two photographer, Abang Sam Rais (oh yes Hana Jaffar, sorry i tak hantar his quotation lagi... Hehe) and Bro Ezwan Emary. So maybe boleh ambil untuk nikah je kan videographer? Hehe.

11) Owh and yes, home furnituress!! So far my fiance and i dah ada :

a) TV, but we gonna ditch that one and buy a new one. (maybe hantaran from me to him :) )
b) peti ais - a medium size, and the ordinary one, but as long as it still can be used. okay lah kan?
c) Microwave
d) Rice Cooker
e) Heater
f) Electric Stove
g) Katil bujang - hey, we so gonna need a queen size bed kan? tilam yang ada spring lantun2 kan? HOHO. so this one boleh masuk dalam guest room.
h) Home Theater - still in good condition - Azlan's
i) Shoe Rack

Hmmmph it looks like we have to work on a long list for furniture lah this weekend... bedroom set, living room set, curtain, dining room and also kitchen stuffs. Hmmph, Cavenzi ada sale macam dulu lagi takkkk? Let me know if there's any whole house furniture sale at any furniture outlet in Klang Valley k.

12) Hantaran - pending a few. Phewww!

Ok guys, see u next entry k... Will update on Zaila and Xora's wedding!

Okay nah my new hair for the big day!




mesti bloggers yang pergi kenduri hari tuh dah tau ini trademark pose saya!!! hahaha

8 comments:

ElyaElmo said...

yanieeeeeee...comelllllllll~!!!!wooot woooottt..
bnyk nyee updateeee....lagi sebulan lagi Yanieeee!!!best of luck

syanaim said...

::hahha..tahu2..:P::

ASHIKIN said...

try mypu3cakehouse.blogspot.com..utk cupcake...mn tau k.zai(owner mypu3)terima ke...

hana yoriee said...

go yanie go...=) hana pun nk cr cincin..yeehaaa..

rose said...

bnyk nyer yanie kene buat..huhu..xpe2..selamat berjuang dengan penuh keyakinan!!chaiyok! =)

ZARA said...

yanie!!! rambut baru cantik!!!!

Yanie said...

Elya Elmo : woot woot. cantik kew? haha... okaylah boleh tutup large forehead....

syanaim : hehe. tahu sudahhh....

ASHIKIN : thanks for the suggestion shikin :)

hana yoriee : Thanks Hana. ni nak gi survey2 dah ni. Hehehe

rose : Thank you Rose. Appreciate the support.. Hehehe. Sangat penah eah saya sekarang!

ZARA : Thanks ZARA. Rambut tutup dahi yang besarrrr punyee!

hana yoriee said...

yanie..lupe nak habaq..swarovski boleh iron atas chiffon..tp jgn panas sgt naa..hehehe..hana pun iron dah sikit2 =D

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ