Saturday, February 19, 2011

Prehoneymoon - Cameron Highlands Part 2

In Part 1, i'd wrote reviews about Casa De La Rosa, kan? So part two will be more on the half day tour, our dinner and jalan2 kat Cameron...

Okay, untuk you guys yang betul2 nak stay kat Casa De La Rosa, i cadangkan you all tengok info kat sini. i think if you guys can book online, mesti rate dia lagi cheaper.

And if you guys pergi masa bukan peak season, rate dia mungkin lagi2 murah kot, sebab rate yang i tulis dalam part One tu was my rate masa i pergi bulan 12... You all tahula kan bulan 12 dengan Christmas lagi, school holidays lg.. so kebanyakkan hotels memang naikkan harga... :)


Rose Center_edit-2
Ni gambar kat Rose Centre lagi.. Kat situ mostly memang bunga je la... banyak sangat2 bunga... tapi rasa tenang and best je pergi situ... Dahla sejuk lepas tu bila you all naik atas2 lagi (sebab tempat dia macam bukit2 sikit) you all akan rasa angin yang kuat and dapat tgk suasana Cameron.. Tapi macam i hari tu, sebab ikut tour kan, so tak sempat nak naik atas2 lagi sebab time is very limited. Kalau nak ambil gambar kat atas2 pun boleh... Memang cantik. :)



Cameron bharat
Yang ni pulak kat Cameron Bharat's Tea Farms. both of us just had tea, bought some Cameron teas to bring home and enjoy the ambience je. This is a must go! Sebab ambience die sangat cantik! And i dapat makan scones yang sedap kat situ dengan tea yang rasa mcm rempah2 sikit (nama tea tu dah lupa pulak) Price for scone is RM12+ tak silap and tea dalm RM6 - RM8 served for two... tapi tea dia pelik. worth trying tau! Yang nie bukan dalam half day tour dengan hotel tu, yang ni we all drive sendiri je pergi...


Boh_edit-2


Boh_edit-1

Ini pulak BOH Sungei Palas Tea Centre . Selama ni minum teh je tau kan... sekarang ni belajar pulak macam mana buat tea!Memang best.... Tapi bagi i ambience dia tak sebest yang Cameron Bharat's. Kat dalam kedai dia, you all boleh beli macam2 raw tea yang tak jual kat normal supermarket tau... Tea yang kitorang beli, Gunung Chantik. Harga dia not bad... And packaging dia pun comel2 je... Lepas masuk kilang dia, kitorang minum tea kat Boh Cafe... We had 'Gunung Chantik' sebab nak tau rasa dia macam mana lepas beli raw tea dia... Memang sedap! rasa wangi2 camtu... Ada macam2 jenis tea lagi that can be tasted...


honeymoon dinner and tour 1-2
So the above pictures were the rest of the tour... We went to Strawberry Farm (x best sebab tak boleh self pluck, kalau you all pergi masa season dia, boleh self pluck tau!), kat sini you all boleh makan chocolate cake strawberry and macam2 lagi makanan yang based dia strawberry, and yang paling best was their Strawberry Milk Shake, a must have!, Bee Farm - mostly you can learned about bees la.. nothing special here, nak beli madu lebah or apa2 yang dibuat dari honey boleh datang sini..masa nih dah tengahari, so dah panas sikit. Then we also went to Butterfly Farm - best sebab banyak butterfly on the ground, you can just pick them and put on your shirt..lepas tu amek gambar!hehe.. Cactus murah tau... yang kecik2 tu 6 biji baru RM10!dahlah comel2 je semua.


honeymoon dinner and tour 1-1
So... these were our honeymoon dinner! decorations table comel je..xdelah exclusive bagai sangat sampai ada candlelight yang tinggi2 tu, tapi untuk i memang dah cukup dah. haha. I opted to have lamb, Azlan pula nak chicken... For starter dia bagi garlic bread with chicken soup, then salad for appetizer, baru dia bagi main dish dia... then dessert pulak sangat nyumy- strawberry pudding ice cream! sampai sekarang masih teringat2... haha... cuma satu je... air dia tak inclusive dalam package - so kena beli sendiri... dia recommended fresh strawberry juice, so both of us dah malas nak tanya menu, just ambil je la yang tu..but..no regret. sedap!price dalam RM12-RM15 RM18 x silap... either lesser or more than that.. tak sure sangat.. sebab i tak tanya azlan lepas dia bayar tu...


Okay guys tu dulu for part 2... Part Three nanti i sambung lagi k... Enjoy weekends!

8 comments:

missbutterfly said...

nice photos babe!! :) tp cameron mcm tak sejuk sgt kan compared to genting?

Yanie said...

missbutterfly : thanks babe! edit ngn lightroom3 nie.. best pulak godek2 software nie.. rasanya cameron pagi tak sejuk macam genting sangat... just windy camtuh... tapi still okay... malam, sejuk... memang best kalau nak jalan2 petang2 nak ke malam tu...

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

suka lagi genting daripada cameron. ehehe. tapi cameron ni tempat die tenang je.

Yanie said...

0sh!Nz d' sen0r!ta : Genting best! tapi x setenang Cameron... Cameron nie tenang je untuk gi honeymoon okay lah... Heheh

ElyaElmo said...

yanie...maken teringin nak gi cameron!!

Yanie said...

Elya : Pergi lah sayang... x nyesal k...

wanie aziz said...

hai yanie...
i penah stay kat cameron setahun...
4 me, cameron mmg tmpat best klu nak gi jln2, tp klu nak stay lama2 boring gak la...
tp jgn pegi time cuti sek da ler, mmg menyesal x ingat, jem giler jln... huhuhu...

Yanie said...

Wanie aziz : wahhh!! ye ke bestnye duk Cameron... I suka kalau dapat dok situ...sebab tenang je... Tapi yelah kan...lama2 mesti boring gak... Haha... But anyway, thanks for dropping by!

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ