Sunday, February 20, 2011

Prehoneymoon - Cameron Highlands Part 3

Nothing much to share, just nak tunjuk gambar our steamboat dinner on day 2, and our starbuck-ing session after our steamboat dinner.

Actually, there are still lots of photos taken during my Cameron Highlands trip, but due to the internet connection situation, i am unable to upload more.Nak upload satu photo pun kena tunggu berjam2... sigh~




steamboat


Macam biasa, air not inclusive in the honeymoon package, u have to pay for yourself. My husband had orange juice while me on the other hand had apple juice. The juices were fresh and really soothing.(tgk gambar kecik kat ats tu, apple juice i siap ada buah epal lagi, haha)

Our steamboat dinner started earlier than our honeymoon dinner which is at 8pm. Maybe sebab nak masak2 makanan dia tu lama sikit kan? Tapi, ada orang yang will helped u refill the soup and masakkan makanan (awal2 je la, then you have to do it for yourself).

For steamboat, we had crab, prawns, fish fillet, chickens, oyster, vegetables, fishballs, squids, mushrooms, bird's eggs and banyak lagi... dah x boleh nak recall dah... the foods were cooked in two kinds of soup - tomyam and clear soup.. both pun sedap... For dessert pula they all served strawberry dip in chocolates.. Sedap!

Later after dinner, we went to Tanah Rata, jalan2... Weather malam2 kat Cameron memang best...sejuk je.. Feeling obersee lah jugak... haha. Then we saw starbuck and terus lepak2 kat situ (hubby and i memang big fan starbuck, coffee bean and san francisco coffee - sebab coffee yang susah nak buat kat rumah kan)

Best juga tengok orang jalan2 kat Cameron ni. Kat area Tanah Rata ni, you can find banks, kedai makanan Melayu, mamak pun ade, 7-ELEVEN, refloxology center..sangat banyak k... and bukak sampai malam2... Memang tenang la, sejuk, tak noisy and hectic macam kat KL... kalau nak escape dari hecticnya life in KL - please try Cameron yea. Recommended!Sesuai lah nak honeymoon kan... haha... jalan2 dengan hubby...have a peace of mind and enjoy nature.




starbucks


Well, last but not least, kalau nak cari tempat untuk honeymoon dalam Malaysia selain beaches - bolehlah try Cameron Highland. Best! And for me honeymoon package kat Casa De La Rosa ni memang affordable and worth it.. but make sure you guys simpan duit juga untuk beli barang2 kat Cameron Highland tu. haha.

Till then.

5 comments:

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

gambar cantik lah kak. menyelerakan la pulak. dahla tengah lapar ni. ehehe.

LisaLisut said...

bestnye! yanie..i lahir kat perak n ic 08 tapi tak sampai lagi kat cameron highland side perak tu okkk.sobsob..nk sgt pergi cameron.kesian kan?hahaha. ouh cptla sept nk honeymoon jugak.*gatal*

Yanie said...

0sh!Nz d' sen0r!ta : tau xpe.. Memang sangat2 menyelerakan pun.. Malam2 sebelum tido baca blog teringin pula nak pergi makan steamboat. Hahah

LisaLisut : Lisa, u should go babe, best kalau nak escape kesibukan kerja kat KL nie. haha... serius i cakap.. :)

sk said...

lps baca review2 ni sume, dah terasa nak gi honeymoon kt cameron pulak. hihi

Yanie said...

sk : kan?? tuhla pasal... cameron memang best dan tenang!

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ