Saturday, March 5, 2011

My artificial handbouquet and majlis bertandang

Kad kahwin sebelah hubby dah siap...Tapi our baju belum siap lagi... my tailor cakap supposed ly boleh ambil 5.03.2011. Tapi he said to give him time until Monday or Tuesday. i dont actually mind nak ambil bila2 pun asalkan sebelum i fly back to Miri on the 10th la. haha. Surprise juga how i can be this calm for my majlis bertandangkan? but i guess maybe my bridezilla mood dah lama turn off and maybe sebab majlis ni is for groom side and i tak nak masuk campur sangat.

So to bride to be bloggers yang maybe duduk miri, and nak datang majlis i, boleh let me know. Tapi sebab it's a seating event, so kena RSVP dulu lah.

Details for the event are as followed :

Date : 13.03.2011
Time : 10 am
Venue : Imperial Ballroom, Mega Hotel, Miri, Sarawak.

I tak jemput ramai kawan pun sebab kawan2 i ramainya duduk di Kuching, so jarak antara Kuching dengan Miri tu tidaklah dekat. But i still jemput juga all my co-workers, sebab tak nak la diorang kecil hati i tak jemput, so walaupun jauh, just jemput... datang ke tak nak datang, ke that's their call lah.

okay since majlis bertandang ni jauh, i plan nak DIY je handbouquet... So i think i nak buat artificial flowers hand bouquet je.

For your info, i kadang2 memang ambil upah buat handbouquet and hantarans pakai artficial flowers sebab i suka juga main2 dengan bunga ni. Dulu actually i ada one blog to promote my business but i buat secara underground la, and from mouth to mouth je. So i think mission i this weekend selain pergi office settlekan the workload, i nak pergi cari artificial flowers untuk buat handbouquet i nanti.

To bride to be yang nk cari artificial flowers untuk buat handbouquet, you all boleh cari kat kedai2 macam :

1) KK Deco
2) Romantica
3) SSF (x sure ada bunga yang sesuai buat handbouquet ke tak, tapi for hantaran deco banyak)
4) Kedai Bunga Riben Sinyin
5) Sayangku (Jalan TAR) Sayang You
6) Nilai 3

But my votes will be KK Deco and Romantika...! KK Deco you can go yang dekat Tesco, Ampang and MBO Galaxy, Ampang tu. Situ bunga2 dia cantik2... For those yang tinggal kat area2 PJ, boleh try tengok kat Romantika kat Amcorp Mall. I tak prefer untuk ke Nilai3 sangat untuk beli bunga sebab bagi i bunga dia macam biasa biasa . Not the good grade one. Tapi kalau pandai combine and gubah, it will turn out to be a good combination juga.

Here are some of the handbouquet yang pernah i buat for my friends and customers. Kalau any of you yang interested nak handbouquet macam ni and nak minta tolong i buatkan boleh je... FOC. Tapi style macam di bawah la. Kalau nak yang style lain2 tu, i hv to charge a bit..tapi bunga you all beli and bagi i... inshaAllah kalau i boleh tolong i tolong buatkan.







HB PUTEH 4

HB-2

Daisies


Banyak lagi gambar yang i ada tapi yang ini je i dapat upload. Malu juga sebab tak adalah cantik mana. So im thinkinhg to do something like the above lah for my wedding or maybe lain sikit ke macam mana.. but just wait for it.. haha. :)Will update you guys later on the DIY.

10 comments:

yUmIe said...

xcntk u kte yanie.for me it's really nice and sweet.but sygnye i xsmpt mntk u tlg buat coz next tuesday dh nk blk kg.my day same with ur bertandang:)

LisaLisut said...

cntik la artificial tu.mcm real.i suka yg paling lassstt skali tu.winkwink.hehe.

dyll basri said...

yes, i like the 1st one.. mcm sesuai je dgn tema i green turqoise...

anaztasias nora aira said...

i love no .3 purple ehehehe

Hana Jaffar said...

cantik lah!! especially the last one! ;)

Rai said...

tak cantik? for me it's perfect!

ElyaElmo said...

yanie..yg last sekali tu sy sgt sukeeee...ehee

amElyn said...

zomg, cantik gils!!!!!!!
babe, u've been tagged!! hehehehehe.

amelyn.
http://kumakikaeamelyn.blogspot.com/

Reen Tart Nenas said...

wah! dah buat bisnes skang :)

choclairissa @ intan said...

vote for the last one ;)

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ