Monday, April 11, 2011

Real Wedding - Elya Elmo's

Tak boleh tido pulak malam ni, so I pun dudukla depan PC, ambil card reader, tengok gambar2 tadi masa wedding elya (padahal tadi dah tido, and terbangun kol 2.30am, haha)

Lepas tu, blogwalking, tengok2 Nora dah update blog dia pasal wedding Elya... Wah pantas nora! Camnie lah blogger. Kipidap! (eh tiba2, kan?) baca review dari nora {here}

I sampai adalah sangat lambat... Sebab masa nak keluar dari rumah tu, tiba2 ada tetamu yang mendatangkan dirinye... so takkanlah i nak cakap " Alaaa, nape datang ni?? nak gi kenduri kahwin lah you all!!" Memanglah nak kena lempang... haha... 

Mula2 Jaja dah msg, awal k dia msg, 11.52 pagi... tanya bila gi sana... I reply punyalah lambat...Lepas tu Hana Yoriee call, biasalah Hana, dia mesti tanya, ''Yanie, mana?" hahah... 

By the way nak ucap thanks kat korang semua yang tunggu Yanie, seronok sangat dapat jumpa korang semua.... Cik belle, Lynda, Acik, Nora, Zaila, Adibah, Raden, Nadya, Eila, Hana, Yumie, KINA.. Seronok... sebab korang semua happening.... 

Thanks to Hana and Faizal sebab tunggu Yanie and husband sampai habis and balik sama2... Seronok tengok husband kitorang dua orang 'Beramas mesra'... Yang kelakar, asal Hana cakap ngan Yanie pasal blog2 je, husband dia 'senyum2 perli' HAHA... Kelakar sangat... I pulak asyik dok menyakat Azlan..Sebab husband Yanie tuh big time stalker okay!!! Semua benda dia baca dalam senyap2... Bila kantoi, nanti dia cakap camni 'Saje je abang baca blog Baby, abang nak tau apa baby rasa'.. Wah terharu tau husband cakap camtu... Tapi being me, bukan nak cakap Thank You ke apa, selalu reply camni ' Eleh, cakap je la you tuh nk buat blog jugak... Nak lawan sapa jadi power blogger (istilah blogger dalam satu cerita Korea ni) lah tuh"

HAHA... . Tapi tak sangka gak husband I instantly click dengan husband Hana, sebab Azlan ni memang susah sikit nak peramah dengan orang... 'Pemalu' katanya... Haish! Apa lah nak malukan, tengok isteri dia (I lah tu) redahhhh jeeee... Haha... Takpe... Nilah yang orang cakap opposites attract...
Husband Yanie cakap, husband Hana boleh bawa borak.... 

Diorang siap dah rangka nak ada 'Papa Blogger' group . HAHA (sajalah menyakat kitorang tu)

By the way, x banyak gambar sangat lah Azlan ambil... Dia pun excited gak jumpa blogger groom forever dia.. (Husband Hana)

So ni jelah yang i ada...Layan je lah ek... Zasss... 

 Gambar ni terpaksa dipotong setengah... Sebab i nampak gem gem kat situ... Tuh yang pelik tu.. Rasa cam berat badan dah turun... Ni camera ni tak bagus ni.... (ewah salah kan camera pulak).. hehe...Tapi serius, baju tu memang tailor buat besar sikit... From left ; Eila, Hana Yoriee,Lynda (cantek dia pakai tudung), si gemuk, Yumie, Cik Belle (jeles tgk kulit flawless Cik Belle, Hada labo tuh ke Cik belle?), Mek Jah (truffle dia sedap sehingga menjilat jari tangan, nasib tak jilat jari kaki ek? kalau tak mesti kena lempang ngan Azlan..HAHA) and Mommy to be, Zaila... (sempat pegang perut dia, ambik berkat katanya) - Not in the picture, Raden, Nadya, Acik, Adibah, KINA,Nora.... lagi sape ek?




From left : Pasangan PJJ (Perkahwinan Jarak Jauh), Pasangan Baru kahwin, Pasangan PJD (Perkahwinan Jarak Dekat) Tengok perbezaan ek, pasangan PJJ ambil gambar rapat2 siap pegang tangan lagi.... Pasangan Baru kahwin, of course lah lagi rapat... Cuba tengok Pasangan PJD... nak jauh2 pulak.... Wah Azlan, bajet model ke apa tu?



On the way nak balik tu,jumpa Nora!! Haha... tak menyempat terus tegur... Terus ambil gambar!!Oreo truffle Mek Jah... glamour okay... masuk gambar. 

Haha... Kesimpulannya.... CONGRATS on your wedding ELYA!! You looked so GORGEOUS... Dahla tinggi! Baju pun cantik... Suka colour BIRU camtu... Memang padanlah mekap semua kan... Cantekk sangat!! And thanks to all fellow brides' bloggers yang Yanie jumpa! You guys ROCK!




13 comments:

LisaLisut said...

jelesnye dpt g wedding elya.haha.i kat seremban.cannot go.i suka gila biru tu.mak i nmpk cnfirm drooling sbb gila biru.cough2.

lawa la si lynda pakai tudung.hihihi
u tak gemuk mana pun cik yanie.nice je.adat org dh kawin takpa.hati sng.haha

Hunny Kitty said...

iskkk gambar ai tak dek... :P

hana yoriee said...

ahhh..baru sehari jmp dah rindu sama BBF!!! hahahaha..

faizal pun ckp, klik ngan lan nagn amir..masa mula2 tu ya Allah, punyalah payah nak ckp..pastu masa yanie n lan dtg, tgk dorg ni seronok plak borak..huh..rasa lega lan ada! hahahaha..at least dia taklah kekok sgt =)

bila nak jmp lagi ni..ngan papa2 blogger skali..hahahaha

"cikkin" said...

jelesnye..x dpt pegi..boly jumpe kn..
tp elya mmg cantikk!! suke bj diee..!!

mizzura said...

cantik pengantin elya!

|Terpaut pada lengan Lewis Hamilton |

anaztasias nora aira said...

yanie weeeeeeeeeeeeeeeeeee naseb dan jumpa yanie... dahla sedih yang lain xdan jumpa huaaaaaaaaaaaa ehhehe

K.I.N.A said...

haha..xsempat bergambar ng yanie!

~ NANA ~ said...

wahhh ramainye blogger yg dtg..mesti besttt

missbutterfly said...

hahaha..mekjah..classic giloss

farahfatihah said...

wahhh seronoknya korang!! jeles!!!

sk said...

jelesnya tgk korang jumpa ramai2.... hmphh!!

yanie, mana signature pose? rindu nak tgk! hahaha

♥ balkidz_hunny ♥ said...

alahaiiiiiiiiiii...
jeles2. korang sume pegi wedidng elya! :(
next wedding plizzz.

hazlynda kushairi said...

BAHAHAHAHA ;)
mekaseh pada yg memuji
semoga korang pon berhijrah nanti ek ;)

aku tak sempat laga perut zaila, melepas!
sonok jumpe korang tapi tak sempat bergambo sakan
nak lak husben ade, aduih................

next wedding pula ye ;)

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ