Tuesday, April 12, 2011

Ribbon boutonniere and fresh/artficial flowers for free and 'The Craft Potion'

**** Please be informed that this is a sticky post, for new updates, scroll further below.


Okay, salam jumaat everyone!!

First of all, i tau entry ni dinanti2kan oleh B2B bloggers kan? Sebab semalam buat shoutout di Blogger Brides Forever okay juga nampaknya sambutan dari B2B nie.. Bukan B2B je yang klik butang like. yang dah jadi wifey/ex B2B pun like jugak... Yelah, macam i, dah kahwin pun, i still minat dengan wedding inspirations ni.Setiap hari tak sah kalau tak browse sana sini for wedding inspirations... Nak buat macam mana, i memang minat... and bila cakap pasal wedding preparations je memang macam nak melompat sebab excited!

And i memang suka DIY... Tapi for my own wedding, i tak berkesempatan untuk DIY. Please blame my former workplace for this! haha. Okay, mesti you all wonder, dulu dia tak sempat DIY for her own wedding, now sempat pulak nak sponsor2 semua nie??okay let me tell you guys, i dah leave the company for good. reasons why? hmmphh banyak reasons dia. but let's leave that first for now, nanti next entry i story k..

So for the time being, sementara i dapat a new job and my husband pun cakap, lepak2 kat rumah dulu, release stress... i ada banyak masa nak buat benda2 ni untuk you all semua. Remember my post pasal handbouquet and hantaran yang i pernah buat for my uncle? Siapa2 tak baca lagi, please refer {here} and {here}.

Actually banyak lagi my artworks yang i dah buat for friends and customer pakai fresh flowers and artificial flowers.. Tapi kebanyakkannya i tak amek gambar untuk ditepek dalam blog ni. Mungkin juga segan kot. Hehe.

Tapi bila fikir2 balik, nak segan apa, kan? itu kan minat dan bakat yang ada... Ape salahnya berkongsi dengan bakal2 pengantin macam you all semua, kan kan? :)

So guys inpired by this :


this!


this!



this!


and this!!


source : google

i came up with something like that! but with button in the middle... tapi my first attempt tu i try buat pakai satin ribbon! the outcome was acceptable but not as nice as the one bila u buat pakai grosgrain ribbon!
So i had ordered a few grosgrain ribbons from my craft supplier to offer 2 B2Bs , 30 grosgrain ribbon boutonniere with button! So siapa nak angkat tangan!! So u all boleh bagi family pakai masa your wedding day!

And besides that, i nak sponsor one artificial/fresh flowers for 1 B2B..... This will depends! Kalau B2B tu org KL, i akan buat fresh flowers, kalau orang jauh,  I akan buat exclusive artficial flowers... No worries, i akan post... Theme semua up to your wedding theme! Tapi materials, jenis bunga semua i sendiri akan pilih ye.... bukan ape takut gak kan? tiba2 you all nak bunga exclusive macam nie macam tu ke... adoiyai, telan air liur i nak cari! hehe, just joking.... okay wait, nanti i cerita how u could be in the running to win this sponsor, okay?


And berita baru!! nantikan kemunculan 'The Craft Potion'  iaitu ini :




hehe.. Apakah itu The Craft Potion? Well, that's our humble business (my mother and I) for arts and crafts stuffs, wedding decorations and a lot more. Basically we offer services such as :

1) Wedding Item Rental
2) Hantaran Decorations
3) Handbouquet
4) Budget Dessert Buffet - Coming soon!
5) TQ Tag
6) Invitation - Coming Soon!
7) Corsages/Boutonniere
8) Wedding favors
9) Guestbook/ Centrepiece Deco
10) Cards/ Printed and Handmade
11) Affordable photography services ( those nak hire 2nd photographer just to shoot, edit and burn pon boleh)
12) Affordable emcee for wedding

All at affordable price and according to the brides' budget. Bukan apa, we love to play around with ribbons, flowers, and macam2 lagi... so we thought this is the best that we could do untuk we all buat things that we like besides buat B2B/or sapa2 lah happy dengan our artworks.. But worry not, price is really affordable! Stay tune to our hantaran deco promotions for Artificial flowers and Fresh Flowers. The price will make u jump punya! I will update about this later k! The blog and facebook page pun still under construction. Once these two are already up, i will update k? Dalam this blog nanti ada gambar2 my previous artworks yang you all boleh tengok!


OKAY, so for the FREE 30 ribbons boutonnire for 2 B2B, and 1 fresh/artficial handbouquet for 1 B2B, what i want you guys to do is, send an email to me at thecraftpotion@yahoo.com, put in your details such as Your Name, Your age, Your Wedding Date, Your Wedding Theme colour, Your blog link, and write just a short message (no word counts) why you want the corsages/handbouquet so so much? Just a short one k...

The best short message will either win the corsages/handbouquet! Due date is 10 April 2011.

*Please be advised that the giveaway is only for those yang wedding dia dalam tahun ini juga ye... tak kisah dari bulan April or bulan December 2011!


Last but not least, stay tune with The Craft Potion k! Lots of giveaway to be won!And to B2B bloggers, jangan lupa spread the words to your friend juga ye... benda baik kita kongsi sama2, kan? :)

Till then!

Adios

15 comments:

miss puteri said...

yey! sume pun dapat join. da siap sedia nk send email tau tadik..hehe

hana yoriee said...

good job yanie!! nanti maybe boleh bekerjasama..hehe =)

Khalisa Ridzuan said...

waaa yanie sgt baik hati! tq2

lovelyadibah said...

sigh..mine is next year..will spread it for sure:)

K.I.N.A said...

kan? bagus la yanie ni..time kasih..xpernah lg masuk giveaway bg corsages..menarik sangat!

cheQmOomOo said...

:) nk

http://cheqmoomoo.blogspot.com/2011/04/ribbon-buttonniere-and-freshartficial.html

mizzunderstood said...

nak masuk jugak boleh?yeay...thanks for this giveaway... =)

Lyana MK said...

wah!!!! ngah pikir2 ape short message yg best!!

e k i n ♥ y u s r i said...

dah join....

http://queen-of-colors.blogspot.com/

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

wah.. caya lah sis. tak sabar tau nak minta quotation. gudluck!!!! cepat hupdate.

yUmIe said...

Yeay dh email dh!!semangat x??haha

malynd_anggun said...

beshs!! i'm new here..pun nk join..bole kn??
TQ so so so much!

Mawar misswateva said...

yanie..all the best in biz!nk join jgk.pk sat short msg ape nk bg.=)

amElyn said...

my email. (HAHA, tetiba)
bubbles_star85@yahoo.com

amElyn said...

yayy! dapat bukak!! huhuhuhu

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ