Saturday, April 30, 2011

Update about myself!

Hello peeps!

Wahhahha, lamanye i tak update blog.. Sorry sangat2 k... been busy with a lottt hell of works... By the way, i just landed myself on a new job... Alhamdulillah... Thank you sangat2 to those yang wished me luck dalam FB and at the same time doa banyak2 supaya i cepat2 dapat kerja... Thank you sangat...

Well, this new job, finally is something to do with my degree lah.. All this while kerja degree tak pakai pun... tak berkenaan langsung dengan apa yang dibelajar.... basically, This  job, quite hectic... play with lots of numbersss.. but then again, it is far more challenging than my previous jobs... Environment also quite different, cara kerja semua different.. better salary (heh heh heh), quite meticulous and detailed boss... schedule kerja i pun dia yang buatkan... *faint* tapi, better career prospect and a good start la untuk new working experience... So far so good... walaupun terkial2 buat kerja sebab dah lamaa tak ingat benda2 alah yang belajar dulu... but then again, i am going to improve myself as soon as possible... Tapi alhamdulillah, dapat coach yang baik, second day je dah confidence bagi i hands on dengan benda2 ni... And alhamdulillah, i managed to impressed him, only thing masa 3rd day lah, bila dah overwhelmed with lotss of new things, dah jadi blur... Haha.. But dia sangat helpful... sanggup stayback dengan i untuk ajar i and turunkan ilmu yang banyak dekat i.. very humble eventhough he is a Finance Manager...but very strict at the same time... sangat2 strict. always teach me to double check everything to avoid mistake... But then okay lah kan, sebab kita tak akan buat mistake...

What i love about my new job is that i dapat peluang bekerja dengan banyak nombor... but what i hate most is i have to be very2 careful with what im doing, what i put in the sytem and banyak lagi...Kalau silap sikit banyak nak kena buat! hehe.. and the boss la... too theoretical... tapi entahla, so far so good dengan i.. in terms of office politic, hmmphh tak lah seteruk dulu... whereby kat sini, politic sangat pun tak boleh... tak jadi..ni based on pengalaman yang diceritakan oleh orang lama lah... but overall too early to say im very happy here but then far better la... because im the kind of person yang campaklah dalam kerja apa pun, susah mana pun i cuba buat... cuma bila banyak gangguan personal tu, susah sikit kan kita as a normal human being nak bersabar... but in life sapa saja lah yang tak pernah kena benda2 macam ni kan?

This time around pergi kerja naik LRT je. Husband and I dua2 naik LRT. best naik LRT bukan apa sebab first, you can estimate the time.. like how much time roughly you need to go from your place to that place....second, jimat duit minyak and parking and third you can avoid the traffic jam.. Only thing i think our government kena improve our country public transportation system lah... both rural and city areas.

Besides the new job, my small humble business juga berjalan dengan baik sekali alhamdulillah... Slow but steady... Actually i buat business tu bukan untuk keuntungan yang besar atau apa tapi i just nak help others bride to be... so it's like 2 in 1 la.... selain i dapat buat something that i really passionate about, i juga at the same time dapat help others... Because i have been there and done that... lots of orders coming in, especially the boutonnieres and handbouquet.... So, here i am, Just nak say thanks to all of you yang banyak support the business...

And...wait for another giveaway from us 'The Craft Potion'. This time around...it's a candy buffet! Wait for the announcement ya in our FB or in our blog...

Till then guys.. lepas ni nak buat review pasal MUA pula.. (Haha dah kahwin 5 bulan baru nak buat review)

6 comments:

lovelyadibah said...

Moga yanie dimurahkan rezeki!!:)

LisaLisut said...

oh haah ek.u tak review MUA lg ek?adoiyai haha

0sh!Nz d' sen0r!ta said...

hah.. private blog eh? adoi.. tahniah sis utk job baru ni. =)

anaztasias nora aira said...

gud luck yanieeeeeeeeeee ! always support u =)

Reen Tart Nenas said...

semakin aktif skang nie yanie!

♥ balkidz_hunny ♥ said...

bile nak JV nie yanie? HEHEHE ;p

RIndu kamuuuuuuuuuuu! muaahhh!
Take care!

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ