Thursday, May 19, 2011

Review - Reception and Solemnisation MUA - Hazlie Hamzah

Hi lovelies...

Sorry for the long hiatus... Hehe... Dont have so much time to write lately, even weekends pun i sangat busy... :)
But today, on a lovely Thursday morning like this, tiba2 dapat ilham yang banyak nak menulis pasal MUA for my big day, who is Hazlie Hamzah!

Bride to be Bloggers mesti ramai yang kenal Hazlie Hamzah kan? Siapa2 yang tak pernah come across his blog... you can refer {here}.

I understand MUA is like one of the most crucial thing on B2B big day, kan? Sebab on that day, MUA akan berperanan untuk menaikkan seri kita as pengantin. Ada B2B yang tak pernah or jarang pakai makeup, so time big day ni lah nak merasa mata pakai eyeshadow, mulut pakai lipstick, pipi pakai blusher, shading segala bagai kan? So mostly B2B akan ikut taste and preference mereka untuk pilih MUA for their big day. Belek2 mereka punya past artworks, dengar2 review, survey2 rate mereka.Same here. I pun mcm tu jugak.

To be frank i like the touch of Saidatul Nisa, Sue Cantik, Salima, Ayang Kamell and Tiar Zainal... Bagi i, diorang makeup memang cantikla. Tak transform muka orang jadi somebody else or berlebih lebih. Tapi just nice and flawless... And since i adalah pengantin yang tak bertudung, i juga akan pentingkan their hairdo artwork. Tapi masa my wedding day, i memang tak terfikir untuk book diorang. i ada juga asked a few other, MUA, Kak Sheila Mohamad (dah book, tapi just tak ada rezeki nak dimakeup oleh dia) , Ezral Nordin (He is really good in hair do) tapi macammana tah just tak ambil juga diorang.

Finally i came across Hazlie Hamzah. I terus suka. Sebab his artworks really suit my taste. Natural, flawless and tak berlebih2. In terms of hair do juga sangat cantik. So i terus book him for both ceremonies.

Okay why Hazlie?

1) His rate is like super affordable and he is using MAC
2) His PR is super duper good.
3) Dia makeup sangat2 lembut k, rasa macam nak tertidur pun ada.... Sangat2 teliti. takda rushing2 nak siap ke apa. I know some makeup artist memang makeup cepat, and outcome cantik tapi tak teliti.
4) Dia buat rambut pun cantik, and he  is using natural colour to makeup, tak nampak lebih2... tak transform kita jadi somebody else... but dia akan buat kita nampak fresh and flawless.
5) Punctual (yang paling important)

To me memang tak rugi la hire dia. I hired him for my solemnisation and reception, masa solemnisation, makeup dia memang sangat2 natural, memang two thumbs up la... bila pergi outdoor and dah panas berpeluh2 pun, makeup dia still okay i tell you. Tak cakey mcm ada sesetengah MUA, makeup akan pecah2 bila dah panas kan? and bedak nampak bertapuk2 especially kat hidung. and i adalah orang yang berkulit combination, some parts on my face ada yang oily and some are bit dry. So, that's why i feel memang tak rugi hire dia. :) Masa reception je la, sebab ada unexpected thing happened, he was stucked in bad traffic on the way to my reception hall... so dari nak sampai pukul 5.30 pm dia lambat sikit sampai dalam pukul 6 lebih macam tu, but still he delivered his work dengan sangat bagus.

Here are some photos of me with Hazlie Hamzah's touch :





















That is all for now.. Will write more reviews later... Till then!

7 comments:

hana yoriee said...

dah tgk jugak cara kerja hazlie..mmg bagus =)

e k i n ♥ y u s r i said...

cantik
nmpk natural

tqahmisdar said...

cantik.. =)

veesakura said...

owh, jatuh chenta sudah.sangat natural make up die!

LisaLisut said...

serius yanie.i pn tau hazlie hamzah thru b2b blogs.tp i tak tye pun rate dia tauuuu!!bila i tye dia tak avail masa date i.sobsob..

i suka mekap both majlis u ok.eh muka u sama dgn mak u jugak.kekekekeke

choclairissa @ intan said...

nak tengok full baju putih tu~~ sweet dan suci sgt~

hidayah hiddensity said...

flawless!!

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ