Monday, June 13, 2011

My house (The interior -basic) Part One

Hai!

Owh i tak dapat tidur pulak malam isnin ni so i nak share dengan you all semua gambar interior rumah i yang comel lote ni (rumah kecik je.hehe)

Alhamdulillah, furnitures dalam rumah ini semua dibeli oleh husband i sebelum kami masuk rumah ni lagi before kahwin. Jangan ditanya beli di mana, bukan LORENZO pun, tempat murah2 je.. yang penting lengkap semuanya dan berbaloi-baloi....

Lepas dah kahwin, baru kami beli sikit2 barang2 kecil2 seperti perhiasan2 rumah... tapi memandangkan ini rumah sewa, banyak juga idea2 i nak mendeko rumah ini terbantut... so, hias aje setakat apa yang boleh dan termampu.... Harap2 kawan2 bloggers dapat inspiration sikit2... Dont expect too much tau... Tak hebat mana pun... Just simple2....

InshaAllah, husband masih dalam peringkat survey rumah tapi once dah dapat mana yang berkenan inshaAllah  dengan izin Allah, tak lama lagi pindah la kami ke rumah baru.... kat mana tu? ha tu yang kita tak tau lagi tu...

But no worries, kalau dah pindah rumah nanti, i buat housewarming pastilah akan ajak bloggers datang... :)
InshaAllah.

 ha .. this is our third room or maybe we can call it as our reading room and the craft potion's office/store. Hehe... husband edit gambar kat sini... i keep all the wedding works' stuffs pon kat sini.... now the room is a bit messy but slowly i nak organize dia... nanti dah well organize i will take another picture k... :)
 This is the master bedroom, takde carpet lagii... hehe.. actually im thinking to move the living room carpet into this room and buy a new wool carpet for living room... maybe later kot... owh lupa nak snap makeup table and mirror panjang... :) 
 This is our living room... nampak tak ranting kayu tuh dah togel? Asalnye penuh.. tapi i dok patah2 kan dia sikit2 sebab nak deco handbouquet la apalah.. hehe takpe nanti i beli baru and penuhkan balik...Itu TV hantaran....Ingat nak gantung kat dinding tapi fikirkan ni rumah sewa... sabar dulu lah.... 

 Ini favourite place me and my hubby... balik2 kerja je dua2 terlentang kat sini sambil tengok TV. Satu dia punya satu i punya . haha. That's our coffee table. Simple je..
 Ha, ni chess, nampak glass chess? amacam? nampak cam kitorang ni sophisticated sikit kan? padahal i bukan tau main pun. hehehe... buat hiasan je... hubby pon malas kot nak main ngan i. Tak mencabar katanya. 
 Tuh tempat remote control... tak suka sepah2... nampak tak balang kaca tu? Dalam tu ada all the cards and wedding wishes masa our big day dulu... hehe....rumah i takda theme or concept. Just mix and match je...
 Ha nih pulak bekas untuk my husband letak wallet la rokok dia la... sebab i selalu stress tengok dia suka letak rokok and segala macam barang dia merata2... so i put this on our dining table, and ask for his favour untuk letak everyhing inside this.. 
 saja je nak show off our snacks... kaki munching kami dua orang nie... so biskut kering, gula2 semua tu mesti ada... tp ni bukan tupperware from TUPPERWARE pon.. ahaha.. tengah kumpul sikit2 beli barang Tupperware, bukan apa, barang2 tupperware bagus kan orang cakap despite the expensive price. 
 Our kitchenette... rumah sewa kitorang ni dah ada built in cabinet... owh yea, stove and induction cooker, sink semua side satu lagii.... tak besar pun dapur dia but okay2 la...
Nih pur second room aka guest room... kadang2 adik beradik hubby or kawan2 dia dari Sarawak datang rumah... So we decided to have a comfortable guest room untuk guest supaya orang suka dan selesa datang rumah kami. :)

Not in the picture : dining table, toilet semua la... hahaha


Well, that's all for now... Nanti i dah kemas rumah cantik2 i cerita lagi...and nanti i share kat mana i beli barang2 rumah.... :)


p/s : tak buat lagi birthday celebration my hubby yang ke 27... Tak sabar nak buat nanti boleh tangkap gambar letak sini. hehe. 

6 comments:

♥ balkidz_hunny ♥ said...

Home sweet home :)
I takde hati nak deco umah sebab umah sewa, plus I bukan nak duduk Sarawak lame2 pong! :D

I suke part sediakan bekas special untuk wallet, kunci dsb. Husben i pun 2 kali 5 :)

Hunny Kitty said...

ai musti nak dtg housewarming tuhhh hehehehehe

hana yoriee said...

seronok dah tggl serumah dgn husband berdua..boleh buat mcm2..tak kisah la rumah sewa or beli..kan yanie?hihi..bila lah hana nak duduk berdua pula??

LisaLisut said...

takpe yanie.home sweet home doesnt matter kecik or besar :)
i faham kekangan bila rumah sewa tu nk deko lebih2 pun malas.huhuhu..

just fyi,kalau u masih survey2, ade satu tgh naik One Damansara kat Damansara Damai.Google. siap hujung 2012 la tapi.tp kalau u sabar n beli skrg harga maybe murah lg ke apa tatau la kan :)

Mawar misswateva said...

kesil2 pun tetap rumah sendiri yanie.sewa pun sewa lah, janji berdua ngn husband.=)

~ THALHA ~ said...

cool la dear sofa hitam tuh! nampak selesa n nice. i like. hee

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ