Monday, July 18, 2011

Our post wedding photography!!

Hi loveliesss!

How is your weekend? Mine one was quite hectic la.

Saturday? We all pergi pasang centrepiece untuk one of our fellow bride's blogger, Cik Hazz... untuk her reception dinner kat K Residence, Avenue K. Wahhh... sangat cantik tau tempat tu.. Tepi swimming pool... dahla tempat tu sangat posh. My husband kan kerja KLCC, so dia cakap mostly foreigners or expatriate je yang tinggal situ...Bila tanya camna dia tahu, dia cakap sebab selalu tgk mat2 saleh je mandi kat swimming pool dia dari tingkap KLCC. Haha. I tanya my husband, agak2 berapa harga rumah kat sini...and he said "3 juta" and i was like.... "What?" Hahaha... Ye lah kan, of course lah harga dia macam tu, dahlah just in front of KLCC, ambience dia pula memang sangat posh macam tu...

Anyway congrats to Cik Hazz, kalau you all nak tengok centrepieces tu boleh tgk kat Facebook, The Craft Potion yea.. Simple je i buat for Cik Hazz... Hopefully she likes them all... :)

Okay, actually this entry i nak cerita pasal our post wedding photography.... Dah almost 7 months kawin, baru nak post wed gitu... Hehehe... I memang plan nak buat post wed ni sebelum kawin lagi. Tapi i x cakap pun dengan my husband.I sendiri plan, sendiri book photographer and sendiri bayar la.

I booked our second photographer masa wedding itu hari tu, iaitu Abang Ezwan Emary.. Sebab hari tu rasa mcm tak puas bekerjasama dengan dia.. So i decided to hire him again for our post wed...

Mula2 tu i ajak Hana Yorie & husband sekali and kitorang dah planning elok2 untuk buat picnic style. Sekali husband Hana dapat kerja baru and susah nak cuti... Time tu pulak plan dengan Abang Ezwan dah jadi ad hoc. Sebab date2 yang di plan sebelum ni asyik kena cancel je due to unforeseen circumstances, so terpaksalah i dengan my husband je yang bergambar.... Takpe Hana, next time k.... kita amek gambar sama2.

Okay jom la layan gambar2 post wed i kat bawah ni.. Memang i puas hati sangat.... And Abang Ezwan cakap dia ada buat video jugak... Nanti dia akan tag kan.. Dulu masa kahwin pun dia buat video jugak untuk I. Baik kan?


Theme : Picnic - props tak banyak, pakai redah aje apa yang ada kat rumah.
Wardrobe : Dua2 pakai hitam. Azlan; Shirt & Jeans, Yanie: Blouse & Legging.... Mula2 ingat nak pakai dress, tak jadi lah pula sebab takut susah nak bergerak. Haha
Venue : Lake Garden, Kuala Lumpur
Photographer : Ezwan Emary















Kesimpulannya, buat post wed memang best, and masa ni nak peluk betul, rapat2 pon dah boleh dahhh... Sapa yang nak halang, kan? Dah kahwin gitu... Haha...And tengoklah my husband yang keras kekung tu, bila amek gambar terlebih lebih pulak bajet nak jadi model dia tu... Hahaha.... Tak sangka tu dia jadi se sporting itu bila amek gambar.. ahaha Lawak betul :)

Masa ni memang berpeluh2 sebab kitorang sampai Lake Garden tu around 10 am plus plus... Masa tu matahari kan nak naik..Tu yang panas tak ingat tu... Actually theme ni tak sesuai la untuk our country yang hot climate ni, tapi pedulik apa I, nak jugak kan?? Anyway, i sangat lah berpuas hati dengan Abang Ezwan, cantik cantik gambar dia... package pun affordable... Sapa2 yang interested to hire him, let me know k...:)

Sebelum bye-bye, ni centrepieces dan hantaran yang TCP (The Craft Potion) buat untuk customers dalam bulan July. Ada lagi kalau you all nak tengok... Boleh like page TCP yea.. And sapa2 yang berminat, boleh drop email to thecraftpotion@yahoo.com.... Dont worry we can cater according to your budget... :)





10 comments:

Hunny Kitty said...

heheheheh santekkkkk

hana yoriee said...

hehe..seronoksnye tengok..azlan dah tak keras kejung dah la tgk dia posing! hikss..

btw, comel giller centerpiece yanie =)

K.I.N.A said...

comelnyeee!! ^_^ ini utk yanie & azlan..
comelnyee ^_^ utk centerpiece cik hazz..:)

Fariza said...

SWEETNYA. suka !!!!

LisaLisut said...

i suka yg gmbr hitam putih tu.klasik!

LEMONADE said...

nice sis :)

~ NANA ~ said...

nice! comel je nmpk :)

Reen Tart Nenas said...

yanie, u still looked HOT even dah kawen hoke. ai mmg tak boleh buat post wed la, coz now sgt gemok hoke!

veesakura said...

yanie: comelnyer!! centrepieces tu pon cute jer. you know what, i tertinggal my handbouquoet kat kl..sedih giler. skang i rasa nak gedik2 pakai hb tu utk postwed,bole tak? hehehe

Mawar misswateva said...

suke sgt gamba yanie!comel+hawt!hee.
Hantaran by TCP pun simple but WOW!

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ