Tuesday, August 2, 2011

MAXI SKIRT!!

Maxi Skirt is sooo in nowadays, kan? I like the style very much. Some people match it with chiffon blouse and they are doing the color blocking thingy.. nampak cantik je kan? (Tapi kenapa i buat macam tah apa2 je, huhu)

I nak tanyalah how do you style the maxi skirt to work? i try cari website yang boleh ajar how to style the maxi skirt to work for petite frame ladies with heavy top, tapi hampa lah... (Heavy top sebab yes, upper part of my body is quite... emm well u know.. genetic kot... haha)

My company tak boleh pakai seluar for ladies, except for hari Jumaat je... We all kena pakai skirt, so normally i akan pakai short skirt with work shirt to work on normal days tapi sebab tak nak terlalu sexy i akan pakai black pantyhose la... Ramai juga yang pakai skirt labuh to office tapi i masih kurang pandai la style kan gaya tu... i need a fashion guru here.

I keep on buying maxi skirt tapi x pernah guna pun... i dont know how to wear,  with what and when to wear... Oh my godd... sekarang i rasa sangat membazir. I am such a cloth hoarder.. So sempena bulan Ramadhan yang mulia ni, i dah x nak pakai short skirt to work... I nak pakai long skirt...So trend yang terkini yang i discover is this maxi skirt la kan?

Ada tak siapa2 bermurah hati nak share dengan i link untuk style the maxi skirt? x kisah la style to work or for casual ke? And kalau boleh link online blogshop yang jual skirt2 ni sekali yea? i nak beli! Hehehe... i know the young designer&wedding planner, Hariz Zakwan ada buat custom made but i dont know whether he is still able to take some more orders for Maxi Skirt or not. huhu :)

source : Google

Cuba tgk celebrities ni style the maxi skirt.. They look oh so gojess kan?!

Yang ni pulak, i google2 terus pergi blog dia... ha.. maxi skirt yang tu i dah ada, baju mcm tu pon ada tapi colour lain.. tapii kan dia slimmm and cantik..tapi i ini, adalah the other way round... boleh ke i pakai macam tu? eh silap boleh ke i pakai jadi macam tu?? huhu

by the way, the blogger's name is MiaSuraya.. and she is so pretty! Like Like!and she was wearing this style to a meeting! okay! im inspired!


credit to : Miasuraya

Well yeah, nanti nak try pakai and tepek gambar kat sini lah.. pastu disable comment sebab takut kena kutukk... haha... larikkkk!

Psst, eyh korang perasan tak? macam mana banyakkk pun baju kita dalam almari, mesti ada 2, 3 yang kita akan selalu pakai... alih2 yang tu je... pastu kita complain sebab tak banyak baju... Morale of the story is, belilah baju yang comfortable and compatible dengan kita despite the brand ke the style ke kan? haha... i tau lah.. sebab i pon macam tu jugak!

Till then guys... Happy fasting!
Published with Blogger-droid v1.7.3

7 comments:

cBonKsuNaniE said...

sameeee here, i pon nk cri how to style maxi skirts..
sbb i besar bawah~ hahaha
baru smlm google, now u dh post wut a coincidence!

Fariza said...

pakai maxi skirt mmg cntik tau.
ayu dan sopan je. hik3.
ramai pakai skrg. lalalalala

LisaLisut said...

trueee i pn tgk baju banyak tp apsal sll rasa xde baju nk pakai .sigh.... i pn kene stat beli maxi/long skirts etc.lepas kawin kene cover up my hair.wawawawawa..

Aini Qamariah said...

kan?? baju banyak, tapi ade 2 3 helai je fav..so asyik ulang2 pakai. kasut pun same, beli kasut sampai almari nak roboh, tapi duk tibai aje pakai the same wedges here and there.....

then rase fade up cakap kat hubb nak shopping, terus kene sound...hahahaha :))

fainie_riz said...

dear, kadang2 kite jek rasa kite tak sesuai pki, tp org tgk cantek jek..i pun suke maxi skirt and rite now, angau kat long dress..*__*

hidayah hiddensity said...

maxi dress juga cantik..!!

ElyaElmo said...

yanie!!elya pun skanggg tgh berjinak2 dgn maxi skirtt...ngeh3.....nk jdi ayu2 gituuu!!!
br tempah sehelai...klo ok..nk tempah lagi..heheh

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ