Wednesday, August 10, 2011

Review - My Dais Decorator (AnnieCraft and Rass Deco)

Hello lovelies.

Bila belek2 blog ni baru i sedar yang i tak buat review pasal my dais decorator lagi, kan?

Okay so today, i nak share dengan u all my personal opinions tentang kedua2 dais decorator i. One for Solemnisation and the other one for Reception.

I think some of you guys yang dah tahu, my dais decorator for Solemnisation was AnnieCraft and my Reception Dais was done beautifully by Rass Deco. I hope that this entry boleh jadi reference for any of you yang nak hire the abovementioned vendors or yang still searching for your big day dais decorator, x tau sangat nak ambil siapa, kan? So these two names boleh jadi antara reliable vendors la.

Rass Deco

Okay, i deal dengan Kak La,she's nice, willing to listen to my opinion. Execpt for that she is one super busy lady. You all kena rajin follow up dengan dia. But if i call her, she is willing to layan. Mula2 tu , i agak macam pelik jugak sebab lepas bayar deposit diorang senyap macam tu je, rupa2nya diorang ingat...It's just that kita kena rajin follow up... Dulu mula2 i segan nak call banyak2 kali nak tanya itu ini kan, but actually that's the way this thing works. Vendor yang well known macam ni memang they have such a huge number of  clientele kan? So memang kita sendiri kena ingatkan diorang our progress for the bookings and such sebab diorang memang banyak bookings... But dont worry Kak La ni sangat sporting...

Another one month to my wedding day, i went to Rass Deco's office in Rawang to see her and nak bayar another 50% deposit kan... So masa tu juga i discuss dengan Kak La, I nak pelamin tu macam mana..Warna apa, kerusi jenis apa...  Settle discuss kak La pun dah jot down apa2 yang penting, then i balik rumah. Tapi, Kak La, dia akan call lagi untuk double confirm... So, PR i guess i have no problem la dengan diorang. Semua ok!

Kerja diorang pun  sangat efficient, siapa yang baca review pasal my Reception {here}mesti tahu yang dewan i tu sebelah pagi ada wedding, majlis i malam pukul 8.30, pukul 4 petang nak dekat2 pukul 5 baru Rass Deco datang nak pasang pelamin.... Bayangkan lah betapa cuaknya i masa tu... Huhu... Tapi Alhamdulillah, Rass Deco buat kerja memang superbla.... Efficient, dalam pukul 7 lebih je dah siap semua....

Conclusion, hire lah Rass Deco okay... i x dapat apa2 pun tulis good review pasal diorang ni.... Tapi i recommend berdasarkan my own experience dealing with them.

Oh ye, if you guys want to know, i took the Fresh Flowers package which consist of :

1) Dais
2) Arch
3) Main table deco
4) 6 units Walkways
7) Free Handbouquet

and package masa tahun 2010 tu semua ni hanyalah RM3500.

Kalau sekarang, dont think dapat harga camtu kot... By the way you guys can refer to their website k

http://rassweddings.blogspot.com/






handbouquet from Rass Deco


belakang tu arch dia 


Main table deco ni gabungan kerjasama my caterer D'Mawar Catering and Rass Deco


sebelum 

 Memang i jatuh chenta sama pelamin ni, simple tapi bagi i nampak sweet and elegan.. bagi i la... mata orang lain tak tahu lah yea. hehe


Nahh.. Terimalah... gambar bajet cun i.. Hahaha. I suka gambar nie sebab nampak vintage gitu.


Annie Craft


Untuk nikah pula, i hire Annie Craft for the dais. The Dais cost me RM750 with chair. Cantik sangat... Kak Annie ni memang sangat kreatif k... Kak Annie and her team datang pasang the dais the night before la... Dia memang cool je buat kerja... Like sangat2... Deal dengan dia pun senang je... Oh and for your info, bantal duduk untuk nikah yang ada beads cantik2 tuh pun i sewa from her je... Lepas tu, handbouquet untuk nikah pun dia bagi free saja... Suka sangat... Ramai cakap handbouquet tu cantik walaupun simple je..

Ni website Annie Craft kalau you all nak contact Kak Annie or nak tengok more portfolios, you guys can click the link.

http://craftbyannie.blogspot.com/






Pelamin and Handbouquet from Annie Craft


That's all for now lovelies... Hope entry ni will be useful for some brides to be yang still in search for their dais decorator.

6 comments:

LisaLisut said...

both pelamin u cantik dan gorgeous :)
(dlm hati ade taman,eh i suka rass deco tp xmampu nk hire sbb nk elak cost transport ke seremban punye psl.huahuahua)
bunga tangan pun cantik2.free pulak tu.lucky! :)

fitria said...

yanie.. i pun suke gak rass tu tapi tgh dalam proses pertimbangan.. :) cantik sangat pelamin u

Renee Meow said...

sumer chantek..!! rm3500 for all dat mmg worth it.. skang i think around rm5k n above kot.. huhu T_T

Fariza said...

cntiknya. so lovely :)

cik enul said...

waaa....sgt santek la pelamin rass tuh...nampak classic yet exclusive..

mizzura said...

macam pernah tengok la design pelamin waktu reception tu...ada masuk magazine eh ...

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ