Sunday, September 18, 2011

Apa dibuat hujung minggu cuti Malaysia ini?

Cuti 3 hari. Memang sangat best! Dapat rehat puas2 di rumah. Time cuti 3 hari ni, ramai yang buat open house, kenduri kahwin and macam2 lagi. I dengan husband pun ada juga attend open house tapi x berkesempatan pergi mana2 kenduri kahwin.

Jalan2 pun tak ada sangat la. Keluar pun dekat2 rumah aja. Makan cake, minum coffee kat Beverich kat Axis Atrium. Hmmphh. Itu je la.

Lepas tu, busy juga dengan membuat kerja untuk The Craft Potion. Handbouquet Nikah, Handbouquet Reception, Boutonnieres, and Last Minute Hantaran. Phew! Tapi i enjoyed the jobs very2 much. Kalau lah dapat berhenti kerja and ada modal yang cukup, i memang berniat nak kembangkan bisnes ni. Bukan sebab nak bersaing dengan mana2 vendor di luar sana, tapi untuk kepuasan diri I sendiri.

Terus terang, bisnes The Craft Potion ni hanyalah untuk kepuasan diri I sendiri sebabnya bila I dapat berkarya melalui artwork2 The Craft Potion tu, i dapat divert all the stress masa bekerja di office dengan benda2 seni macam itu. Bila melihat artwork yang telah siap dan bila mendapat pujian dari para pelanggan, I rasa sangat gembira. Lebih gembira dari dapat pujian di tempat kerja i. Mungkin minat I lebih kepada bidang2 seperti ini, agaknya.

Tapi duduk rumah dan keluar sikit2 dalam masa 3 hari ni sebenarnya boring juga, so i ingat nak ajak hubby pergi tgk movie malam ni. Movie apa yang best dekat panggung sekarang? Wah, bahasa! Panggung gitu. Macam zaman2 dulu je. Hahah. Johnny English best juga, kan? Tengok trailer dia macam bodoh2 je. Well, hubby and me memang suka layan benda yang bodoh2 and sengal2. Bukan sebab nak ambil pusing sangat jalan cerita movie2 tu, tapi sebab nak release stress je.

Kalau ada masa dan budget lebih sedikit, i ingat nak ajak hubby bercuti kat mana2 lah. Macam kat Australia ke, Korea ke. Mesti best. Nak pergi sekarang kekangan ialah cuti and budget. We all banyak divert duit di rumah, husband beli rumah and i pula banyak beli2 barang dalam rumah. Walaupun hiasan2 kecil2 je,Tapi makan ratus-ratusan jugak tu bila dah kumpul banyak2. 

So kat bawah ni, gambar2 handbouquet yang i buat untuk 17 September brides. Gambar2 artwork lain i dah publish kat The Craft Potion facebook. Do LIKE the page k. :)




No comments:

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ