Thursday, September 22, 2011

Reason why i am KOPAK after raya.

After Raya, people keep asking 'bila gaji nak masuk?' Haha. I pun sama je lah tu.Tuhla bila Raya, spend macam gaji 80juta. Semua benda ada tulis SALE kalau boleh memang nak beli lah.


Tengoklah gambar2 yang i jumpa masa browse gambar dalam my gtab. Now i know why, i am kopak after Raya, because of allll these! Haha.

But then, Raya kan setahun sekali je. Seronok apa dapat happykan org lain dengan rezeki yg kita dapat,kan? Bagi duit raya to our parents, the kids and beli baju raya yang cantik2 for our own satisfaction. So tak kisah la.

 But now i have to always remind myself not to splurge on any expensive food or stuffs sementara nak tunggu gaji bulan ini which will be in my account on the 29th! HAHA.



Ini kasut nephew I Danial and Alya's Dresses. Sementara takda anak sendiri belilah keperluan Raya for the nephew.


Ini baju yang I kecoh gila kat FB, 3 for ONLY RM100. Diorang lelong kat Tesco Ampang. I wore the white purple masa first Raya.


Ini sampul duit raya yang digunakan untuk bagi duit Raya lah.




Bukan nak tunjuk keropok lekor, tapi tu ha carpet hitam putih and langsir colour merah yang dibeli untuk Sambut Raya! Sigh~ Dah jadi makcik2 dah aku ni.




Published with Blogger-droid v1.7.3

2 comments:

hana yoriee said...

haha..hana pn pki baju lelong 3 psg rm100 yanie..tp bkn hana pergi berebut membeli..mama lah tlg belikan..huhu..kalo tak mmg tak berbaju raya pun..huhu

Yanie said...

Hana: Haah yanie beli baju kurung lelong tu malam raya. Kalau tak diorang biasa jual 60 rgt sehelai tu. Baju raya yanie dengan hariz x siap lgi by this time so nak sama dengan Lan yanie pakai lah yang purple-white tu. Huhu

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ