Sunday, October 30, 2011

Random updates :)

Been like what 2 weeks kot kan since my last update? huhu. Seriously, i am not in the mood to write or to do anything with my blog. Been busy with my exams (i'd been instructed by the company to sit for the fund manager's rep license exam for my personal development). I failed however for both modules (Module 9 and Module 10) because tell you guys what... Exam tu tersangatttt lah TOUGH! lagi2 untuk budak baru belajar macam I ni...Tapi ni bukan alasan, sebab ada je yang hebat... Ambik sekali je dah pass! :) I had only been with the industry for almost 7 months tapi mereka dah ask me to do something for my future there, which is good but quite pressuring at times. Ada yang ambil 5 kali pun fail. Huhu... So i have to re-sit and hopefully i will pass the exam this time around... Kesian pulak company nak bayar kan kalau ambil banyak2 kali. :(

During the Diwali holidays last week, i went back to Miri, hubby's hometown for 5 days sebab masa Raya hari tu kan tak balik. Even though it was a short holiday there but we managed to do a barbeque party for husband's families and friends. So, it's not the quantity that counts kan? it's the quality. 5 hari balik tapi Alhamdulillah macam2 dapat buat :)


Sampai2 Miri malam tu terus cari Starbux. Actually first day sampai tu nak jalan2 je, dah penat singgah la minum2 jap.... Parkson kat Miri tu dah banyak berubah.... 

Bulan November ni pulak, i will be very busy with wedding works... Alhamdulillah Rezeki kan orang cakap. :)So i just try to deliver my utmost la to the customer. Banyak benda baru akan di buat dalam bulan October ni. Candy buffet and new designs of handbouquet :) Nanti dah siap, i will put here la macam biasa.... I just want to share my passion with my blog readers... 

i rasa kadang2 i ni malas sangat nak menulis dalam blog. Kadang2 nak share benda yang too personal, i kena fikir juga that my audience ni boleh terima tak apa yang i tulis, kan? So i banyak microblog di Facebook. Bukan micro blog pasal apa pun, just tulis benda yang datang dari hati. Kadang2 peringatan pada diri sendiri jga. But there will be some friends yang ter ambil hati dengan apa yang i tulis. Tapi hakikat sebenarnya, i tulis status tu memang bukan untuk kawan2 yang berada dalam Facebook i. i personally dont like the way people hentam each other thru status Facebook. Why not, face to face with them and tell them personally kan apa yang xpuas hati. Because to me Facebook is to kumpul kawan bukan to kumpul musuh kan? 

Well anyway, hari ni ibu datang rumah. So i masak Udang Sos Lada Hitam (first time try). outcome okla... ibu cakap okay, so okay la kot, Haha,  Recipe tu i ambil dari buku '1 HARI 1 RESIPI' by Chef Hanieliza... Serius best buku tu. Buku tu hadiah dari My mother in law, beliau bagi masa  i balik Miri itu hari. i memang recommend to all wifeys untuk beli buku ni.... sebab buku ni sangat2 best and resipi2 dalam dia mudah and ringkas nak buat :)


Buku 1 hari  1 Resipi by Chef Hanieliza... Memang best sangatt!!


Kat bawah ni beberapa lauk yang i ambil resipi dari buku ni.... saja i cuba-cuba masak untuk suami :)




Ayam sweet and sour, broccoli and udang sos lada hitam :)


InshaAllah lepas ni I rajin, i akan share pulak resipi2 yang i dah masak untuk readers semua... 

P/S : Lepas ni nak pergi Jusco, nak beli a few things for the kitchen and a few plant untuk hias rumah ni. Coming up next entry nak tulis pasal wedding inspiration lagi. Giteww. wedding inspiration lagi walaupun dah nak setaun kahwin. HAHA


3 comments:

LisaLisut said...

its ur blog.u can say whatever u wanna say.i lg suka kat blog(sbb tak semua tau kite ade blog eheheh) kalau kt fb tu slh tulis skit mcm2 la negative feedback dpt balik.

u buat bisnes kerja kawin aa.u tlis psl wedding inspirasi smpai bila2 pn takde hallll :D

Renee Meow said...

agree..ur blog, u can say watever u want.. kat fb, kite niat baik tp disalah ertikan pulak..wtf?? bila org lain bg pandangan masing2 mula la org lain yg xberkaitan nak sentap2.. hish.. so agree ngan lisa..

betul2 pls update ur wedding works sini.. hehe.. :D

Reen Tart Nenas said...

owh memasak memang best!

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ