Saturday, October 8, 2011

Selamat berumur 26 tahun, Iryani! Ya, Iryani tu saya la.

Yes, I am now 26 years old! Turned 26 Rabu lepas bersamaan dengan 5 Oktober 2011. Ni first birthday i celebrate sebagai wifey. Sebagai mommy, inshaAlllah next year. Ewah. Huhu. Nothing extraordinary special pun happened on that day. My Mother in law was the first one to wish Happy Birthday via SMS because she said she wanted to go to bed early that night.

Second person, of course la the husband, while i was surfing the net in our reading room, he came from behind and sang the birthday song sambil i buat muka boring (jahat x?) and then baru senyum, sengih2 mcm kerang busuk. But, KECEWA okay, no present nothing so i thought okaylah takpela, maybe husband dah banyak pakai duit kan, sebab baru beli kereta baru and rumah. Tapi still dalam hati cam kecewa nak terima hakikat tahun ni langsung tak ada birthday present! Haha, sebab dah besar2 ni siapa je la yang nak bagi kan kecuali husband.

Gi ofis, colleagues buat surprise birthday celebration. Tiba2 je masuk office I, and tutup lampu sambil pegang birthday kek and nyanyi kuat2. Mentang2 unit tu i sorang je, and bos i dah resign. Kemain la lagi. SAKAN nak berparty dalam tu. Yang kelakar tu, tah macammana abang2 despatch office yang nak keluar hantar surat tu  pun ikut belakang siap tepuk2 tangan nyanyi birthday, ahaha... Tapi sebenarnya, ada udang disebalik mee.. Diorang nak pau kek birthday I je. Hampeh tol... Ahahaha



kek birthday (Black Forrest) dan muka2 terkejut dapat seprais... 

Tiba2 ada call from unknown number, rupa2nya ada someone sent me flower so the delivery tu nak confirmkan address, husband i lah buat surprise konon nak hantar bunga, tapi salah alamat! Hahaha. Terus tak jadi surprise. Husband I memang fail bab2 surprise ni. Dah dapat bunga tapi I still macam tak puas hati, takkan husband bagi ni je kan? (Waaaa, jahat nya) So call dia, dia ada kat rumah, he was on leave that day, tanya dia 2, 3 kali.... "U sure ke takde beli apa2 untuk I" so dia pun cakap "Tak ada, tak ada" dengan nada cam rimas2 sikit. Cheh!

Bunga hubby yang konon2 surprise

So takpela,I cuba belajar la terima hakikat yang tahun ni dapat bunga dengan kek je, xde special2 macam tahun2 sebelumnya sebelum kahwin.

So balik kerja, husband fetched.  Naik kereta, tiba2, dia hulur sebuah kotak...............................hahahahahahaha, blackberry baru!! For my birthday! Seronok gila okay! Rasa nak nangis. Tapi sebenarnya dah dapat agak, sebab the night before sebelum tido he asked me whether the blackberry yang i was using at that time tu masih okay ke tak... So i cakap je la okay kan, walaupun BB tu stok ancient punya.... Dalam hati, macam dah boleh agak, mesti dia nak bagi aku BB ni.. Tak sangka lak betul... Thank you la hubby!!Lap u so strong la.

Balckberry baru, yang hantaran punya dah boleh simpan elok2, haha...tua2 esok tunjuk kat cucu lepas tu kena gelak kaw2,sebab time diorang tah2 benda macam ni dah jadi barang antik


Ada jugaklah dapat hadiah dari kawan2, dapat cake, dapat chocolate. Ex boss pun buat surprise datang opis balik semata2 nak hantar my favourite chocolate tu..... Dia beli in big size lagi..... Terharu gila... Ibu pulak beli kain cotton  and nak jahit sendiri for me baju kurung!Best kan?

My favourite choc yang ex-bos introduced (dulu dia belikan pek kecik je), on my birthday, besar terus dia beli!

Kesimpulannya birthday ni paling best kot... Birthday pertama jadi isteri, dapat surprises..... So dah pasang beberapa angan2, hopefully dapat lah realisasikannye.... Tak nak tulis la takut tak jadi.. Tulis dalam hati jeee... Ewahh!

Till then!

p/s : Thanks to blogger yang wish dalam FB i. So touched okay..

4 comments:

LisaLisut said...

nk wish jugak lg skali.happy birthday babe.dh 26.i coming soon.lol.perasan muda lg. bestnya dpt bunga.spnjg bercinta ke apa i tak penah dpt bunga.sobs.

Yanie said...

@Lisa Lisut - Thank You babe. Hmmmphhh, bak sini nombor phone Kay Are, biar i msg dia suruh bagi you bunga. Haha. Alah babe, tak semestinya bagi bunga je nak tunjuk romantik kan? Lain laki lain cara dia... He must have his own ways to flatter you. Haha

e k i n ♥ y u s r i said...

happy besday sis

Yanie said...

e k i n ♥ y u s r i : Thank You dear!

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ