Thursday, November 3, 2011

Can You Keep A Secret by Sophie Kinsella!

Hello lovelies!

Apa yang korang suka buat untuk mengisi masa lapang? Macam2 kan? Ada yang suka penuhkan masa lapang dengan expensive hobbies... Macam main golf, kumpul koleksi2 art yang harga cecah juta2, pergi SPA, kumpul barang2 antik atau barang2 yang susah dah nak dapat dalam dunia ni.... Semua tu memang perlukan duit yang agak banyakk...

Macam i, i suka baca buku... especially chic-lit novel... Selain chic-lit, novel fiction or macam author Nicholas Spark tu pun i suka... Antara author yang i suka J.K. Rowling (oh my god, ada ke yang x suka Harry Potter?! Rugi tau x suka Harry Potter), Jude Devraux, Nicholas Spark (novel2 dia kebanyakkan sedih2) and yang paling i sila SOPHIE KINSELLA... Start gila dengan Confession of A Shopaholic.... Huhu.... Lepas tu start baca banyak lagi novel2 dia... Memang best.... Kadang2 tengah stress tu boleh gelak sorang2... HAHA.

Sekarang i tengah layan CAN YOU KEEP A SECRET? by Sophie Kinsella. Novel ni dah lama tapi sebelum ni macam x minat pulak nak membaca.... So hari tu i pergi BORDERS, sajalah kan nak try swipe my BERJAYA card tu dapat x diskaun.... tryla beli buku ni... Haha. Alhamdulillah dapat dalam 12% discount okaylah... So no more KINOKUNIYA ke, MPH ke... pergi BORDERS je pasni....

I memang suka baca buku dari zaman2 sekolah2 rendah lagi... Ingat lagi dulu i layan Sweet Valley, Shivers and R.L Stine masa sekolah rendah... Tak dilupakan Enid Blyton!! Haha... Satu, i nak improvekan english i, nombor dua kenapa i suka baca buku, sebab nak tambah pengetahuan, and nombor tiga, because this can be considered as a cheap hobby kan? Masa belajar2 dulu mana ada duit sangat nak gi jalan2, makan mahal2, shopping so baca buku je la untuk isi masa lapang... Tak beli, pinjam dari kawan. HAHA.

Dulu masa sekolah rendah i siap ada Mini Library lagi kat rumah... And kawan2 around my neighbourhood selalu la datang rumah nak pinjam buku... Yang kelakar tu, setiap buku i ada kad kecik yang macam kita nampak kalau pinjam buku kat library... bila ingat balik, serius rasa lucu.

Sekarang, banyak buku2 i dihadiahkan oleh orang, especially the husband la... Senang je sebenarnya nak cari  hadiah untuk i for birthday ke apa, beli je chic-lit novel... i memang suka punya la!

By the way, i ada banyakk lagi buku kat rumah ni yang tak dihabis dibaca... So since cuti Raya Haji ni tak pergi mana2, makanya, membaca je lah nampaknya kat umah. Baca buku sampai lebam!HAHA

Till then!


8 comments:

kitakesitu said...

hi dear,i pun suka cte si sophie kinsella ni.ritu borong @big bad wolf,gila murah...rm8/pc saja. =)
zmn kanak2 riang pn i suka sweet velly,haha klaka ingat balik.

♥ balkidz_hunny ♥ said...

suke jugakkk! :)
dear, dpt msg i tak? Pm me phone no plis!

lil' cutie home said...

try baca twenties girl by sophie juga.. best dear..

dyn said...

baru je baca yg ni masa kena hospitalized ritu...

Yanie said...

kitakesitu - haah, i dgr big bad wolf murah gile kann? tapi i x pergi pon :( ruginya... takpe ada satul lagi kedai buku murah kat excess.

balkidz - i dah pm sayang!

lil' cutie home - ye ke? okay nanti i try baca k. thanks for the suggestion dear!

dyn- best kan dyn? lawak gile... asyik tergelak je....

Cik Zimie said...

yanie, i pon ade kegemaran yg sama.suka baca novel chic lit.ahaha padahal umur dah dekat remaja purba!

i haritu pegi maeps yg big bad wolf tu pon beli sophie kinsella tie the knot(ehem2).tak sempat baca lagi.banyak gila beli haritu (tamak haloba) hoho

Yanie said...

Cik Zimie - yes... i suka baca buku chic lit sebab kelakar... especially Sophie Kinsella la... Tengah2 sedih and stress pon boleh gelak guling2...

Syima Syaz said...

i love Sophie Kinsella

i collect shopaholic series..

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ