Sunday, December 4, 2011

Ambra = First Anniversary Pre Celebration

Sambungan entry lepas. Sebabkan tak dapat cuti panjang, jadi first anniversary disambut dengan makan besar je la. Makan besar = makan mahal sikit dari biasa.

Makan besar ni pre celebration la, sebab next year ingat nak pergi jalan2 mana2. Maybe dalam bulan January or February. Depends on cuti dan budget.

Mula2 actually husband book dinner dekat Traders Hotel, tapi sebabkan dalam almari tak ada langsung baju yang sesuai untuk ke dinner2 macam ni, husband pun cancel off the reservation. Sekarang baru i tau kenapa, setiap perempuan kena ada at least satu LBD (Little Black Dress) dalam wardrobe diorang. Sebab nak kena pakai untuk occasion2 yang rare macam ni la kot, kan? Haha. Baju dalam almari tu banyak tapi baju2 casual je la, dress ada lah sehelai. Black colour, polkadot, and nampak macam pregnant woman kalau pakai. So i surrender awal2. Lagipon, macam tak ada mood pulak nak ke area KLCC, sebab petang semalam kan hujan dengan selebat2nya.

So husband suggested dinner at Chillis, relax and casual kan? Mula2 tu okaylah husband's idea accepted, tapi lepas tu, i rasa macam teringin nak makan Rack Of Lamb pulak kat Ambra. So akhirnya we all ke sana je la, alang2 tu  promote sekali la Ambra tu apa k kat korang semua.

Ambra ni boleh kata restaurant yang agak "casual exclusive" (read = best) juga kot. Tapi it does not  serve any Middle East cuisine even though the name of the restaurant macam ala2 Middle East, kan? Jenis2 cuisine yang ada kat sini, Asian Cuisine - adalah nasi2 tu tapi tak banyak choice, and western2 macam steak, burger (ala2 Chillis gak la), desserts pun ada, latte, cappucino and banyak lagi. Tak salah i, owner dia Chef apa tah tak tau nama, tapi dia yang akan prepare the foods dengan ada sorang lagi lah tukang masak. Chef ni memang sangat menjaga kualiti, initially i minta Watermelon Juice, tapi sebab yang buat air tu salah potong tembikai tu, so diorang minta i tukar air sebab takut watermelon juice tu hilang rasa. (i dont know such thing wujud ek, kalau nak buat watermelon juice, kena ada cara potong tembikai tu ek?) Masa first time i makan sini, i order lamb, salah potong pun dia siap tolong potongkan and siap re-plating lagi, HUHU..

Tapi overall, makanan dia sedap2.. price wise, quite pricey juga la...macam Chillis sikit. x pricey ke? tapi bagi i mahal la kot. Kalau beli kat pasar masak kat rumah baru berapa ringgit je kan?  Tapi i rasa location factor kot yang menyebabkan price makanan2 dia mahal sikit. Rasanya la. So, kalau korang rasa nak makan makanan yang Chef masakkan and plating ala2 Masterchef tu (and malas nak buat sendiri) datang la Ambra. Tak menyesal okay. Sedap pun sedap. Layan la gambar2 kat bawah ni.

Sementara tu, thank you to all friends and families yang wish happy anniversary untuk kitorang dua ni. Still honeymoon lagi, sebab belum ada baby. Hopefully, hari2 yang mendatang akan lebih baik la untuk both of us. Amin.

 Basically, this is where Ambra is located. Centrio Business Park, Pantai Hillpark.

 This is the restaurant decoration, We sat outside, bawah khemah, so tak dapat nak capture clear photo. Gambar muka husband pun masuk setengah. Hentam je.


 Sorry, malas nak edit gambar, just nak tunjuk, belakang tu ada Dominos Pizza, and bawah khemah ada chandelier. Haha


 Ini centrepiece dia. Ewah. Brides to be, boleh tiru ini. Rasanya kat ROOM ada jual centrepiece camni. 


 Encik Suami

 Mango Juice Price : RM7.50 kot tak silap. Tapi gelas dia kecik. x cukup. 

 The big burger, ni husband's favourite. Ngada lah, makan burger pun nak kena chef masakkan. I pun boleh buat kat rumah, ha. Price : RM19.90


My Sirloin Steak and mix vege Sedap OK. Bawah steak tu ada mashed potato. Mashed potato dia sedap. Price RM39.90.


Itu ajalah.... Pergilah try makan. X rugi tau.... tapi kalau pandai masak and buat plating camni rugi la nk makan kat luar. Buat sendiri aje.. HAHA. 


5 comments:

K.I.N.A said...

Boleh tahan mahal harga kat ambra tu eh..selalu lalu sebelum kawen ritu..

kaklong said...

suke....! :)

hana yoriee said...

hana br nak plan utk anniversary this week..hihi..sesekali dating mkn mahal2 sikit pe salahnya kan? =)

LisaLisut said...

mak aih.mahal jugak ambra ni.i rs penah masuk JJCM la.tak igt.oh i miss hillpark :) apa lg lps ni g cr LBD satu.simpan dlm almari.nt takde la spoil plan dh lps ni if book makan kt hotel ecehhhhhhhhhhhhhhhh ;p

anaztasias nora aira said...

hepi annivesary !!

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ