Wednesday, December 7, 2011

Stress gile!!

Banyak benda yang buat i senang rasa stress,menyampah,meluat,nak marah and benci sekarang. Antaranya :

1. Keluar rumah dah awal, sampai ofis lambat sebab traffic light rosak. Serius macam pfffft sangat! Sampai ofis lambat lebih 3 kali dapat memo. Nasib bos I understanding. Tengok macam understanding, tapi tak tahu la kalau tak sebenarnya.kah kah.

2. X sempat breakfast pagi. Sambil buat kerja yang bernombor tu sambil tahan lapar. Time macam ni, angin boleh naik kat kepala..dan i boleh jadi sangat pemarah. Especially, bila kena provoke dengan sapa2. Memang betul org cakap,kerja xkan jalan kalau perut kosong. Tapi kalau puasa okay je kan? Kuasa Allah.

3. Melihat orang yang lebih bossy dari bos bos mereka. Dulu,kini dan selamanya, i memang tak pernah suka orang yang baru naik sikit dah bossy melebih2 dari head of department ke apa. Itu yang kalau dapat naik, ni yang x naik2 cuma dah lama je kat sesuatu tempat tu jadi bossy sampai nak jatuh2 kan rakan sekerja camna? Lagi parah. Nasib baik I kerja sensorang. Huhu. Bukan nak cakap, selalunya jadi mcm ni kalau kerja sesama bangsa sendiri. Tak habis2 nak busuk hati. Macam mana lah melayu nak maju.

4. Orang yang suka cakap banyak,buat spekulasi,assumption tanpa tanya orang, pastu dok spread rumours pasal orang tu tanpa dia tahu cerita sebenar and ajak sekali org team-up nak benci2 kan org tu. Stop doing all these boleh tak? Bila dah dapat tahu cerita sebenar? Malu,kan? Apa yang di assume tu x sama. Ibarat you dah buang air besar merata2,, lepas tu you nak pergi cuci semua tu balik, tak kan? Sebab dah malu. Tolonglah kesian kat orang yang difitnah tu. Dulu i pernah kena, masuk satu tempat tu, org cakap i kakak kepada seorang budak ni sebab nama bapa sama, budak ni pulak kebetulan menantu kepada someone yang diorang tak suka dalam tempat tu, xpasal2 i diboikot sebab diorang ingat i ni barua. Bila dah lama2 tahu cerita sebenar, ingat nak minta maaf,tapi takde pun. Dia je yg perasan kata i dah maafkan dia. And yang sebarkan rumors benda ni of course la org yang uruskan kemasukkan i kat situ kan? Memang jangan harap la i nak maafkan. Teruk kot i kena masa tu. But anyway,dah x jumpa dah org mcm tu lagi. And harap x jumpa lagi lah sampai bila2

5. Bila i masak, lepas tu rasa dia tak sama dengan masakkan serupa yang i pernah makan. Like last night la,i masak ikan singgang. Dah follow recipe sebijik2 ni, tapi apasal, rasa kunyit hidup tu kuat gile? Haha. Last2 modify sikit2 sana sini, baru rasa dia okay. Tapi still, x sama dengan yang i pernah makan. Husband dok cakap, okaylah ni,okaylah ni. Okay celah mana pun tak tau. Huhu.

Itujelah. Sorry if this entry is too outspoken ke apa. Org yg banyak diam kat luar, bila sekali dia nak keluarkan dalam blog, terus tulis 5 point. Okaylah. Nak sambung buat kerja.

Happy wednesday everyone.


It should be a wordless wednesday, because almost all blogger is doing that but me on the other hand, plenty of words wednesday la today. Haha.

Published with Blogger-droid v1.7.3

4 comments:

Reen Tart Nenas said...

yanie, part masak tu kena practis selalu. nanti lama2 rasa die akan sama :) org ada magic je 1st masak rasa sejibik cam mak masak :)

Reen Tart Nenas said...

owh anyway, reen still failed masak singgang! hahaha

K.I.N.A said...

tak pernah masak singgang lagi..tp part suami dok ckp okay la okay la ni mmg sama..xtau bila yg tak okay..haha..nak ambil hati kita la tu..:)

Syima Syaz said...

Nak comment no.1 & no.2

Dulu b4 kawin mmg stress pasal jem, skrg dah merempit, bangun pukul 715, sampai kol 830 dalam bangunan jalan ampang tu...heaven!

ye btl... kalau tak breakfast (esp nasi lemak) blh jadi baran secara tiba2...

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ