Tuesday, January 10, 2012

Bonus damages!

Akhir bulan 12, i dapat gaji sekali dengan bonus. Tak adalah banyak sangat, boleh2 ajala. So dah plan macam2 lah nak buat itu ini. Gaji kitorang lambat! 29 hb baru dapat. (Year End Sale dah tinggal stock2 tak best je kott)  Stress tunggu. Gaji bulan lain xdelah stress sangat. Gaji bulan 12 je stress sebab nak tengok bonus masuk berapa. HAHA. Sebab? Nak shopping la kan. Jadi orang2 dewasa macam ni lah, setiap bulan kena dump duit kat komitmen2 lain, rumah, kereta, makan, keperluan and the list goes on. So kalau dapat lebih sikit, bolehlah nak spend sikit kat benda2 yang best.

A few of my bonus damages :


Ticket for the two us balik Miri. (Hubby's hometown) this coming February. One of his best buddies is getting married yo! :) *Husband bayar separuh in the end* HEHE. Our rezeki, MAS lebih murah berbanding AirAsia. 

Mini aquarium with small fishes  for hubby. Letak kat sebelah TV kat living room. Will upload the pic in upcoming entry on HOUSE TOUR. Ewah macam rumah besar nak bertour bagai. Dah lama nak beli aquarium dengan ikan2 segala ni, tapi selalu je ber nanti-nanti.. Akhirnya dapat gak...



Handbag for myself. ET, sebab ET one of my favourite collection. Not as expensive as Coach or other brands. Tapi i suka! Saja je, nak reward myself. Kerja penat2 kan? Ni pun okay aje  :)



So far itu saja kot, adalah belanja2 makan tu sikit2. Cuma tak kesampaian lagi nak treat a few close bloggers. Plan je lebih. tapi semua pun busy , sedih. Bonus kali ni takda beli2 baju, seluar, kasut semua. Save buat benda yang lebih berguna. HUHU. By the way, membeli online ni memang best kan??, but that day, i beli one TH bag from online, tengok gambar and try measure sendiri kat rumah macam not-that-oversized. Tapi, bila dah sampai tangannn.... huish, besar lah pulak... BUT what do you guys think? Bag besar2 okay kan sebenarnya? We can dump a lot of things inside. But I think the bag looks a bit weird on me. But husband cakap okay, so okay la kot... Dah beli, x pakai bazir. So pakai aja! Takpun simpan bila bawak baby nanti.Can put a lot of things inside kan?


By the way this is the bag, this online seller buat clearance stock, so without further hesitation (ewah, bab membeli i am a no procrastinator) ,i terus contact the seller, booked and bayar. Easy Job. Haha.  bagi you all besar ke? * i think i am a bit regret that i bought this, but hoping for some encouragement from you guys. HEHE* And yeah, supaya i tak rasa regret sangat ter 'beli'. 





 Quite nice kan? tak tau la, to me quite nice, but the bag is a bit heavy by itself, maybe sebab jacquard lining kot? Quite nice kan??? Please say nice, kalau tak, menyesal tak sudah :( :( *Bukan senang nak cari duit*


Oh well i think i read this somewhere, not sure which blog, but it says :

"Oversizing a handbag can make you look smaller and slimmer, which I’m sure is why so many celebs like to sport one"


Well, i guess i'd made the right choice kot!! HAHA

Asal tak jadi macam ni dahla, she took it a step tooo far, and her bag is just hmmmpp can i sayy ummphh LARGER THAN LIFE? :p


This is RACHEL BILSON anyway. pic credit to Google.

3 comments:

LisaLisut said...

sorryyy i br bc ur tweet. i tgh mood mlas sesangat sangat sangat nk online...huhuhuhu.. bytheway bag tu cantikkk.tak sia2 u beli. lawa la yanie.its red! boleh sumbat mcm2..beg charles n keith i tu dh lusuh dh..nk beli beg baru pk 10x. tsk tsk..dasar cheapskate..

insyaallah one day kita semua pasti gather! :D

hana yoriee said...

betul ckp lisa! beg tu cantik hokayh..hana pun sama..pikir berjuta kali nak beli handbag..kalo beli be spuloh ringgit boleh la..hoho..jd nye pakai je lah beg dkny ni ha..

bilakah gatheringnye? hihi..jgn sampai hana dah meletup tau..kuikuikui..

Yanie said...

LisaLisut : Thanks. Cantik ek bag tu? Lega rasa. Kalau tak tetiap hari rasa menyesal. Okay one day kita gather k.

Hana : Ye? cantik ek? okay, gathering x sure. Sebab kalau set date je ada je la yang tak dapat datang due to other commitment... Hmmph, xpe nanti kita set date baik punya k :)

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ