Wednesday, January 18, 2012

Sabar :)



Setiap hari i berdoa, dan terus berdoa supaya Allah berikan kesabaran yang tak terhingga untuk i menghadapi:

1) ujian nak dapatkan baby. Tidak pernah berhenti mencuba. Kami tak merancang, tapi Allah tu Maha Kuasa. Dialah Maha Memberi dan dialah juga yang akan mengambil segala2nya. Segala2nya adalah hak Allah. Husband and I hanya mampu berserah.

2) dugaan dan ujian untuk mendapatkan rezeki yang halal, agar terus mampu menyara hidup di atas muka bumi Allah ni. Dalam pekerjaan tetap, dalam bisnes sampingan. Doa i tak putus2 agar Allah lindungi periuk nasi I, lindungi dari hasad dengki orang dan biar Allah mudahkan, sihatkan tubuh badan I agar mampu mencari rezeki untuk diri ini. I tak mahu hidup bergantung pada suami semata2. I tak mahu tiada duit poket untuk diberikan pada ibu dan keluarga. Kalau boleh i nak memberi lebih pada yang memerlukan. Bermewah2 dengan punca pendapatan tetap dan sampingan ni boleh kata jatuh tangga yang terbawah bawah sekali. Itupun kalau ada pulangan yang lebih :)

3) manusia2 yang menjadi duri dalam daging atau gunting dalam lipatan. Yang di depannya baik, tapi di belakangnya lain. Yang hanya mampu mencari kesalahan orang lain tanpa usul periksa. Yang suka2 membuat cerita, yang hatinya tidak baik, yang salah tanggapannya. Sesungguhnya mereka juga manusia biasa.....Tak terlepas dari salah dan silap :) Semoga Allah beri kesabaran yang tinggi pada I jika berjumpa manusia2 seperti ini. Dan Ya Allah lindungi lah aku, keluarga dan rakan2 ku semua dari segala keburukan yang memudaratkan  di atas muka bumi. Dalam hidup, kita tak dapat lari dari semua ini, kan? Semoga Allah bagi kesabaran yang tak terhingga pada kita untuk teruskan segala2nya. Amin.



*teary eyes*

4 comments:

Girls Like Me said...

Hi Awak ...

Dont worry, insya allah ade rezeki awak nanti kay, lots of couple yg kat lua sana pun sama mcm u, still in TTC ( trying to conceive )...including me...hehe..so sama-sama kita usaha ek..

i know what exactly u feel...kita doa sama-sama k..alternatively, u may try buat bbt (body basal temperature, makan biodex ke, makan bidadari ke...

Jangan sedey-sedey k awak ...

Yanie said...

Girls Like Me : Thank you so much for the positive words dear. Really need that during time like this. I pun tgh TTC gak... Baru je beli Bidadari tapi still xtry makan lagi. Heheh

Renee Meow said...

amin...be strong okay yanie.. :)

Yanie said...

Renee Meow : Thank you Renee :)

Post a Comment

Hi, do shower me with positive words and great vibes. TQ